κολοκυθοανθοι συνταγες | μακαρονοσαλατα κρυα | χαλβας σαπουνε παρλιαρος | παγωτο μπανανα 1 λιτρο | συνταγές με κιμα που περισσεψε | κουλουρακια με αυγα | μπαρμπουνια στο φουρνο λαζαρου
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μαροκινο Tagine με αρνι

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 100 γραμ. ξηρά βερίκοκα
  • περίπου 1 κιλό αρνάκι σε κομματάκια
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • από 1 κουταλάκι κύμινο, κόλιαντρο, κανέλα
  • λίγο σαφράν (κρόκο), προαιρετικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 400 γραμ. ντοματάκια κονσέρβα
  • λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή λίγη αμυγδαλόψιχα (προαιρετικά)
  • 300 ml ζωμό λαχανικών ή αρνιού (με knorr)
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη (όχι την τεράστια, την μεσαία). Εάν δε βρείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε με 200γραμ. στραγγισμένα βρασμένα ρεβίθια, ή ακόμη και με 1-2 μελιτζάνες σε κυβάκια
  • 4 ντομάτες σε φέτες
  • 2 κουτ. Harissa sauce, καυτερή. Ή αν δε βρείτε, μη ζορίζεστε, βάλτε απλά, καυτερό κόκκινο πιπέρι + 1 κουτ. ντοματοπολτό
  • μαϊντανό


Εκτέλεση:
Εάν έχετε, χρησιμοποιήστε κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο (εμαγιέ, χωρίς πλαστικά χερούλια). Αλλιώς, σε αντικολλητική κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά. (Εάν δεν είστε σίγουροι για την κατσαρόλα, μην κάνετε πειράματα!)

  • Μουλιάζουμε τα βερίκοκα με μισό ποτήρι βραστό νερό, για 1 ώρα. Εάν θα χρησιμοποιήσετε φούρνο, τον προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε 2 κουτ. λάδι να καίει, και ροδίζουμε το αρνί. Το βάζουμε σε πιάτο, και καλύπτουμε να μείνει ζεστό. Με το υπόλοιπο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει, και μετά το σκόρδο και τα μπαχαρικά για 2'. Προσθέτουμε το αρνί, τα βερίκοκα με το νερό τους, τα ντοματάκια, και το ζωμό και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε το σαφράν, αλάτι, πιπέρι, και τα αμύγδαλα.
  • Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα - αλλιώς σε ΠΟΛΥ χαμηλή φωτιά.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την κολοκύθα (ή ρεβίθια, ή μελιτζάνα), τις ντομάτες και τη harissa / ή το καυτερό πιπέρι και το ντοματοπολτό,με λίγο ακόμη νερό εάν χρειάζεται. Βάζουμε στο φούρνο για ακόμη 45' ή σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με harissa και σκέτο κους κους - και εάν θέλετε, κυπριακές πίτες και αραιό γιαούρτι (όχι τοτάλ) ανακατεμένο με λίγο σκόρδο + μέντα, για να σας δροσίσει μετά το καυτερό!!


Γίνεται ακόμη καλύτερο εάν το αφήσετε μια νύχτα στο ψυγείο! :-Ρ yummy!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • αρνί
  • μελιτζάνα
  • μαϊντανός
  • κολίανδρος
  • κύμινο
  • γιάουρτι
  • βερίκοκα
  • βραστά
  • κολοκυθάκι
  • κολοκύθα
  • πίτες
  • μέντα
  • λάχανο
  • αμύγδαλο
  • σαφράν
  • αμυγδαλοψιχα
  • ρεβυθια
  • κύβος κνορ

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • αρνί
  • μελιτζάνα
  • μαϊντανός
  • κολίανδρος
  • κύμινο
  • γιάουρτι
  • βερίκοκα
  • βραστά
  • κολοκυθάκι
  • κολοκύθα
  • πίτες
  • μέντα
  • λάχανο
  • αμύγδαλο
  • σαφράν
  • αμυγδαλοψιχα
  • ρεβυθια
  • κύβος κνορ

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία