Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 39 συνταγές
Η συνταγή είναι μιας φίλης μου - γνήσιας κρητικιάς - που γνώρισα μέσω facebook! Υλικά Για τη ζύμη χρειαζόμαστε 3 κιλά αλεύρι. 3 ποτήρια Εξαιρετικό Παρθένο[...]
Πηγή: greekmasa.grΤα καλιτσούνια αυτά φτιάχνονται για το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Είναι ένα από τα έθιμα της Κρήτης και συγκεκριμένα των Χανίων. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΣΗ[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΥλικά μαγιά: 100 γρ. κατσικίσιο γάλα: 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού (για τη ζύμη) κρόκοι αυγών: 3[...]
Πηγή: icookgreek.comΝηστεία ναι, αλλά γιατί; Θρησκευτικό καθήκον για κάποιους, συνέχιση της παράδοσης ή ευκαιρία για αποτοξίνωση για άλλους αλλά κυρίως μεγάλη απόλαυση[...]
Πηγή: bostanistas.grΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι γάλα 4-5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη 2 κουταλάκια αμμωνία λίγη βανίλια αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ½ κιλό μυζήθρα 2 αυγά 1[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικα για το φυλλο 1.500 γρ αλευρι (1 1/2 πακετο) 750γρ(2 1/2 φλιτζανες) νερο χλιαρο 125γρ(1/2 φλιτζανα)τσικουδια 100γρ λαδι 1 1/2 κουταλακι αλατι Υλικα για[...]
Πηγή: cooktherapy.grΥλικά Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο 1 φλιτζ. τσ. γάλα 2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λίγο αλάτι Για τη γέμιση 3/4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: Σύσταση αυτού του στοιχείου σε φίλο. Email του φίλου σας: Θέμα μηνύματος: ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 λίτρο νερό 1 κουτ. του γλυκού[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΠροειδοποίηση: το ποστ είναι διπλοσέντονο. Όποιος βαριέται μπλα μπλα μπα, ας πάει κατευθείαν στη συνταγή. Η ιστορία ξεκινάει 16 χρόνια πριν, όταν εγώ και ο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠιτάκια με μιζίθρα κρητικά Τι χρειαζόμαστε: 1/2 φλιτζάνι βούτυρο 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 αυγά 1 φλιτζάνα νερό χλιαρό 1[...]
Πηγή: cookpad.com/gr250 γραμμ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξίδι από κρασί 1/2 κ.γλ. αλάτι 3/4 (περίπου) ποτηριού νερό χλιαρό Για τη γέμιση 250 γραμμ.[...]
Πηγή: argiro.grΤι χρειαζόμαστε: για το φυλλο 1 1/2 κιλο αλεύρι για ολες τις χρησεις 1/2 κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. λάδι νερό οσο παρει 1/2 ποτηρακι του καφε τσικουδιά υλικα για τα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλιτσούνια "μισοφέγγαρα" πολύ νόστιμα ιδανικά για κέρασμα! Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για κρητικό φύλλο και[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧανιώτικη συνταγή. Τι χρειαζόμαστε: ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 λίτρο νερό 1 κουτ. του γλυκού αλάτι 1/2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο 1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλιτσουνάκια με μυζήθρα τηγανητά, που τα λατρεύουν όλοι. Τι χρειαζόμαστε: Για την ζύμη 1 σφηνάκι λάδι 1 σφηνάκι τσικουδιά 2 σφηνάκια γάλα 1 ποτήρι νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧανιώτικη συνταγή. Τα φτιάχνουμε το Μ.Σάββατο. Τι χρειαζόμαστε: ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠαραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται συνήθως το Πάσχα αλλά και όλο το χρόνο γίνονται ανάρπαστα είτε σκέτα με χόρτα, είτε με[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟρίστε λοιπόν και τα φετινά σούπερ αφράτα ανεβατά καλιτσούνια, με λίγα απλά υλικά. Πολύ εύκολα, και πολύ υγιεινά όπως θα δείτε. Και από γεύση μακάρι να[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.gr