Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 47 συνταγές
Δεν ξέρω αν αυτή η ονομασία υπάρχει ή απλά είναι έμπνευση της μαμάς μου.Οταν τη ρωτώ μου λέει ότι τα λένε έτσι επειδή κάνουν 'τσικ' καθώς είναι[...]
Πηγή: greekmasa.grΜπουρέκι. Από το τουρκικό borek λέει το λεξικό. Είδος μικρής πίτας. Πολλά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας έχουν τούρκικες ονομασίες . Επί τουρκοκρατίας, οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά: για το φύλλο 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου) 1 ποτήρι νερό 1 φλιτζανάκι του καφέ τσικουδιά ή χυμό λεμονιού 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 κ.γ αλάτι για[...]
Πηγή: olgascuisine.blogspot.grΟδηγίεςΣοτάρουμε ελάχιστα το μπέικον. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι με το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα,[...]
Πηγή: chefoulis.grΕκτός από το μπουρέκι το ξεσκέπαστο , που σας έχω ήδη δώσει τη συνταγή, το χανιώτικο μπουρέκι με ξινομυζήθρα είναι μια συνταγή που δεν μπορεί να λείπει από τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά Για το φύλλο 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο 50 ml ελαιόλαδο Άλτις Εξαιρετικό Παρθένο Χανιά Κρήτης 200-250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι[...]
Πηγή: icookgreek.comΠραγματικά με 2 υλικά και έτοιμες σε ελάχιστο χρόνο. Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας 500 γρμ. ξινομυζήθρα προαιρετικά σουσάμι για το τύλιγμα Κόβουμε κάθε σφολιάτα σε 4[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΤο συγκεκριμένο φαγητό γίνεται μόνο στα Χανιά με πρωταγωνιστικό ρόλο τη χανιώτικη ξινομυζήθρα της οποίας η ποιότητα καθορίζει το αποτέλεσμα. Οι μισές[...]
Πηγή: bostanistas.gr250 γρ. φύλλο κρούστας 150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε φέτες 100 γρ. ταχίνι 1 φλιτζανάκι πετιμέζι ροδιού 30 κασεροκροκέτες έτοιμες Τηγανίζουμε τις κροκέτες και τις[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΈνα μπουρέκι για το μπουφέ σας και για την παρεούλα σας. Τι χρειαζόμαστε: για τη ζύμη 1 κιλό περίπου αλεύρι 1 φλυτζανάκι λάδι 1 φλυτζανάκι ρακή 1 κ.γ. αλάτι 2[...]
Πηγή: cookpad.com/grTranslation, Greek & English subs by Chrıstına, turkish2learn.blogspot.com Banu Atabay'ın Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitapları serisinden Arpa Şehriyeli[...]
Για το φύλλο 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές λάδι 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 1 (περίπου) ποτήρι χλιαρό νερό Για τη γέμιση 1[...]
Πηγή: ucook.gr/cook250 γρ. φύλλο κρούστας 150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε φέτες 100 γρ. ταχίνι 1 φλιτζανάκι πετιμέζι ροδιού 30 κασεροκροκέτες έτοιμες Τηγανίζουμε τις κροκέτες και τις[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΕναλλακτική συνταγή για γαλακτομπούρεκο. Γεύση διαφορετική, πιο πικάντικη και ελαφρώς γλυκόξινη. Τι χρειαζόμαστε: 1 πακέτο φύλλο κρούστας (12 φύλλα) βούτυρο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠολύ αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό των Χανίων, συνταγή που περνά από γενιά σε γενιά! Στις φετινές διακοπές μας, όπως κάθε φορά που πάμε στα Χανιά άλλωστε, η[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό πατάτες κομένες σε λεπτές ροδέλες 1/2 κιλό κολοκύθια κομένα σε λεπτές ροδέλες 3/4 του κιλού μυζήθρα 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομένη ή[...]
Πηγή: cookpad.com/grΘέλετε να τους ξετρελάνετε στο μπουφέ..... δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε. Τι χρειαζόμαστε: 1 φύλλο σφολιάτας 6 λωρίδες μπέικον 10 φέτες ζαμπόν ή μπούτι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΈνα θρυλικό χανιώτικο φαγητό διά χειρός μιας ικανότατης ντόπιας μαγείρισσας. Προετοιμασία 40' Αναμονή 30' Ψήσιμο περίπου 1½ - 2 ώρες Υλικά - Μερίδες Ταψί[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr