Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 13 συνταγές
Υλικά: 1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα 1 ξυλάκι κανέλας 4 γαρύφαλλα ολόκληρα 2 φλούδες από λεμόνι 1/2 κ.γ. βανίλια bourbon σε σκόνη 5 ολόκληρες πράσινες[...]
Πηγή: greekcook.grΣυνταγή 1η : Ρετσέλι Κυδώνι Η συνταγή αυτή είναι της γιαγιάς μου και την συνήθιζαν στην Πόλη. Το Ρετσέλι είναι σαν μαρμελάδα στη γεύση και σαν πολύ πηχτό[...]
Πηγή: greekmasa.grΑπό τα κυδώνια δεν πετάμε σχεδόν τίποτα! Υλικά: 2 κιλά κυδώνια 2 - 2,5 λίτρα νερό Ζάχαρη: Για το ζελέ μισή από το ζωμό που θα βγεί (π.χ. 6 ποτήρια ζωμό, 3[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grH κυδωνιά, εγγενής στη δυτική Ασία και στη Μεσόγειο, οφείλει το όνομά της στην περιοχή Κυδωνία του νομού Χανίων, όπου και ευδοκιμούσε κατά την αρχαιότητα. Το[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΑπό τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκάκια είναι το κυδωνόπαστο. Συνδεδεμένο με τα σχολικά μας χρόνια, τότε που το βρίσκαμε στην καντίνα του σχολείου μας τυλιγμένο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΓνήσιο παιδί του γεωπόνου μπαμπά και εγγόνι ενός αγρότη παππού με μερικά χωράφια γεμάτα μηλιές που αργότερα αντικαταστάθηκαν με κυδωνιές λατρεύω και τα δύο[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤο κυδωνόπαστο για τους περισσότερους ανασύρει μνήμες παιδικές, το θυμόμαστε κυρίως σαν τετράγωνα ζελεδάκια τυλιγμένα με κρυσταλλική ζάχαρη, καλά φυλαγμένα σε[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο κυδωνόπαστο είναι ένα πολύ νόστιμο, παραδοσιακό γλυκάκι, που επειδή έχει το πλεονέκτημα να διατηρείται εκτός ψυγείου για πολύ καιρό, ήταν το πιο συνηθισμένο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓνήσιο παιδί του γεωπόνου μπαμπά και εγγόνι ενός αγρότη παππού με μερικά χωράφια γεμάτα μηλιές που αργότερα αντικαταστάθηκαν με κυδωνιές λατρεύω και τα δύο[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΈνα γλυκό που αν δεν το έχεις δει ποτέ, από την πρώτη στιγμή που θα το γευτείς, δεν πρόκειται να το ξεχάσεις ποτέ, για την συμπυκνωμένη γεύση του γεμάτη[...]
Πηγή: maxistinkouzina.blogspot.grΥΛΙΚΑ 6 φλ. κυδώνια αλεσμένα (πολτό), 6 φλ. ζάχαρη, 2 λεμόνια ο χυμός, ροδόσταγμα, κιούλι (αρμπαρόριζα). ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεφλουδίζετε τα κυδώνια, τα κόβετε στη μέση,[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΚΟΤΟΝΙΆΤΑ : ΤΟ ΚΥΔΩΝΟΠΑΣΤΟ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ Λατρεύω το κυδωνόπαστο , μου θυμίζει λίγο και την παιδική μου ηλικία, όταν πηγαίναμε μαζί με τον παππού μου και το[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΈνα γλυκάκι που η εποχή του είναι κοντά στα Χριστούγεννα, έτσι λοιπόν εγώ το φτιάχνω μέσα σ αυτές τις άγιες μέρες. Κυδωνόπαστο γνωστό από την αρχαία Ελλάδα ως[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.gr