Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 34 συνταγές
Ένα γλυκό ταψιού το οποίο συναντάμε στις κουζίνες της Μέσης Ανατολής και των πρώην Οθωμανικών χωρών! Συνήθως σερβίρεται μετά από το γεύμα και συνοδεύεται από[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜια συνταγή για μπακλαβά αλλιώτικη ως προς το τύλιγμα σας παρουσιάζω σήμερα. Συνταγή που συναντάμε σε χωριά της Ηπείρου όπου το άνοιγμα φύλου και ο χειρισμός[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.grFor the recipe in English click here Ο μπακλαβάς είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Ελλήνων, ο κλασσικός μπακλαβάς όμως έχει πολύ ζάχαρη και βούτυρο. Εμείς[...]
Πηγή: theveggiesisters.grΥλικά : 1/2 κιλό φύλλο 370 γρ. ανάλατο βούτυρο, λειωμένο Για τη γέμιση 3 φλιτζάνια γάλα 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μισό[...]
Πηγή: yumyum.grΥλικά (6-8 μερίδες) : 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά 350 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 350 γρ. βούτυρο 2 κουταλιές κανέλα σκόνη ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 400 γρ. νερό 800 γρ.[...]
Πηγή: yumyum.grΥλικά 15 φύλλα κρούστας (περίπου 1,5 πακέτο) 300 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος 300 γρ. καρύδια 2 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 2 κ.σ. φρυγανιά[...]
Πηγή: geusis.blogspot.grΣτο κείμενο του κ.Γιώργου Μπαμπαλή που φιλοξενούμε σήμερα περιγράφεται αναλυτικά όλη η διαδικασία του κουμιώτικου μπακλαβά της Πρωτοχρονιάς. Μια πραγματική[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΥΛΙΚΑ: 1 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ 1/2 ΚΙΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΛΤΙ 1/2 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΛΤΙ 1 ΦΛ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ 1 ΦΛ. ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ 1/2[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.grΥλικά 1 κιλό φύλλο κρούστας 500 γρ. καλαμποκέλαιο 800 γρ. καρύδια κοπανισμένα στα οποία προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας κανέλα Για το σιρόπι 1 1/2 κιλό[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά: Για 6-8 άτομα Για το σιρόπι 4 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς Για το μπακλαβά 1 κιλό[...]
Πηγή: sidagi.grAll time classic! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στη γιορτή μου η μάνα μου έφτιαχνε μπακλαβά. Μπακλαβά Κοπεγχάγης τον έλεγε και δεν ξέρω αν είχε στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά Για το σιρόπι Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού Νερό 3 ποτήρια νερού Λεμόνι 1/2 μόνο τον χυμό του Λικέρ Cointreau 2 κουταλιές της σούπας Μπακλαβάς Φύλλο κρούστας[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά Φύλλο κρούστας 2 πακέτα Φρυγανιά τριμμένη 1/2 κιλό Καρυδόψιχα 300 γρ Λάδι 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού (ή 700 γρ φρέσκο βούτυρο) Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι (ή[...]
Πηγή: chefoulis.grΣαν τον γιαννιώτικο - κανείς άλλος. Τραγανός, μυρωδάτος, πλούσιος, σιροπιασμένος όσο πρέπει. Και καρύδια αλλά και μύγδαλα για να μην υπάρχουν διλήμματα. Κι[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ συνταγή αυτή, κρύβει ιστορία πίσω της και μάλιστα διπλή... Όποιος βαριέται να διαβάσει, ας πάει απευθείας στη συνταγή. Η συνταγή αυτή είναι η συνταγή που[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥλικά: Για 6-8 άτομα Για το σιρόπι 3/4 φλιτζανιού μέλι 1/2 φλιτζάνι νερό 1 ξυλάκι κανέλα Για τον μπακλαβά 1 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού λιωμένη 1/2 φλιτζάνι[...]
Πηγή: sidagi.grΓεύσεις από παράδοση!!! Υλικά 40 φύλλα κρούστα για γλυκά 250 γρ. βούτυρο αγελάδος 250 γρ πρόβειο βούτυρο 300γρ καρύδια τριμμένα (όχι σκόνη) 1 κ. σούπας κανέλα[...]
Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.grΑναρτήθηκε στις 30/11/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές Μπακλαβάς ρολό γαρνιρισμένος με σιρόπι σοκολάτας Μπακλαβάς ρολό με μπόλικο σιρόπι,[...]
Πηγή: sintayes.gr