Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
Νόστιμο, όχι μόνο εποχιακό γλυκό, αλλά και ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό καρύδια αλεσμένα 1 κιλό φύλλο κρούστας 2 κούπες ζάχαρη λίγο μοσχοκάρυδο 250γρ[...]
Πηγή: cookpad.com/grYλικά: 1 κιλό καρύδια αλεσμένα 1 κιλό φύλλο κρούστας 2 φλ. ζάχαρη Λίγο μοσχοκάρυδο 250γρ βούτυρο γάλακτος Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια) Για το σιρόπι 1 κιλό[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΑλεξάνδρα Βρεττάκη ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ 40 ΦΥΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ 500 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ( ΣΤΟ ΒΑΖΟ ) 300 ΓΡ. ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 800 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ 500 ML ΝΕΡΟ 100[...]
Πηγή: mariakyrimlidou.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑ Λιώνουμε το βούτυρο και αλέθουμε τα καρύδια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα καρύδια, το σουσάμι και την κανέλα.[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΜετά απο πολλές δοκιμές, με μέλι και ελαιόλαδο ο καλύτερος μπακλαβας! Τι χρειαζόμαστε: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1,5 ποτήρι ελαιόλαδο 500-600 γρ. μέλι Υλικά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠαραδοσιακός Πηλιορείτικος Μπακλαβάς!!!! Ένας Ιδιαίτερος Νηστίσιμος Μπακλαβάς, Αρχοντικός, Πλούσιος με Απίθανη Γεύση και Άρωμα που πραγματικά θα κάνει θραύση[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr750 γρ. φύλλο κρούστας πολύ λεπτό 650 γρ. καρύδια αλεσμένα σε κομματάκια 400 γρ. βούτυρο μισό μισό με φυτίνη λιωμένα 1 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. γαρύφαλο ΣΙΡΟΠΙ[...]
Πηγή: cookpad.com/gr40 φύλλα κρούστας 500 γρ. βουτυρο λιωμένο 300 γρ. καρύδι τριμμένο 1 κουτ. γλ. κανέλα 1/2 κουτ. γλ. γαρίφαλλο Για το σιρόπι 650 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό 80 γρ.[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά: 40 φύλλα κρούστας 500γρ. βούτυρο Lurpak ... 300γρ. φιστίκι Αιγίνης Υλικά για το σιρόπι: 650γρ. ζάχαρη 400γρ. νερό 80γρ. γλυκόζη 3-4 φετες λεμονι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr500 γρ φύλλο κρούστας 1 ποτήρι ζάχαρη 500 γρ καρύδια τριμμένα όχι εντελώς 1 κουταλιά σούπας κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 1[...]
Πηγή: cooktherapy.grYλικά: 1 κιλό καρύδια αλεσμένα 1 κιλό φύλλο κρούστας 2 φλ. ζάχαρη Λίγο μοσχοκάρυδο 250γρ βούτυρο γάλακτος Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια) Για το σιρόπι 1 κιλό[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ: Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς στην λαμαρίνα του φούρνου και τους ψήνουμε στους 160οC για 15 λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, με προσοχή[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ σε σκόνη. Βουτυρώνουμε μία φόρμα καρδιά και κόβουμε τα[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΥΛΙΚΑ Για ένα μέτριο ταψί του φούρνου: 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι μέλι 500γρ καρυδόψιχα 1 κούπα ζάχαρη 1 κουταλιά κανέλα 1 κουταλιά γαρύφαλλο[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥλικά 500-600 γρ φύλλο κρούστας 250 γρ αμύγδαλο άψητο 250 γρ καρύδια 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 κουταλιά γλυκού κανέλα Βιτάμ ή βούτυρο για τα φύλλα Τρίβω[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας 600 γραμ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα 6-7 κ.σ μαύρη ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλα 1 κ. γλ. γαρύφαλο 250 γραμ. ελαιόλαδο ( καλής[...]
Πηγή: 4seasonscook.blogspot.grΥλικά (6-8 μερίδες) : 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά 400 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 350 γρ. βούτυρο 2 κουταλιές κανέλα σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ΓΙΑ ΤΟ[...]
Πηγή: yumyum.grΥλικά: 1 κιλό φύλλο κρούστας 100 gr. φυστίκι 400 gr.καρύδι 100 gr.φρυγανιά 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη 1 βανίλια 300 gr. βούτυρο 200 gr.σπορέλαιο καλής ποιότητας 1[...]
Πηγή: omorfesgeuseis.blogspot.gr