Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 112 συνταγές
ΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι 1 κιλό ζάχαρη Μισό λίτρο νερό Χυμό από ένα λεμόνο 5,6 κόκκους μαστίχας ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι λάδι[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΚαλημέρα σας! Τί λέτε είστε για ένα φύλλο σπιτικό που μπορούμε πολύ εύκολα να το ανοίξουμε τόσο λεπτό ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για σιροπιαστά γλυκά όπως ο[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΥλικά Φύλλο κρούστας 2 πακέτα Φρυγανιά τριμμένη 1/2 κιλό Καρυδόψιχα 300 γρ Λάδι 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού (ή 700 γρ φρέσκο βούτυρο) Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι (ή[...]
Πηγή: chefoulis.grΣαν τον γιαννιώτικο - κανείς άλλος. Τραγανός, μυρωδάτος, πλούσιος, σιροπιασμένος όσο πρέπει. Και καρύδια αλλά και μύγδαλα για να μην υπάρχουν διλήμματα. Κι[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά φύλλα κρούστας για γλυκά: 40, (2 πακέτα των 500 γρ.) βούτυρο γάλακτος: 500 γρ., λιωμένο καρύδια: 5 φλιτζάνια, τριμμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης: 5[...]
Πηγή: icookgreek.comΈνα ταψί μπακλαβάς ψήνεται στο φούρνο μου και ανυπομονώ να το γευτώ και να σας το περιγράψω! Μην σας φαίνεται δύσκολο, τελικά είναι πολύ εύκολο και απλό να[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι 1/2 κιλό καρύδια περασμένα από το μούλτι 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη , η σιμιγδάλι χονδρό 1 φλ.[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΣήμερα σας κερνάω έναν πεντανόστιμο μπακλαβά από τα χεράκια της Ελένης, που μας τον έστειλε στο γραφείο για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟ μπακλαβάς είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα γλυκά ταψιού! Νοστιμότατο και ευπαρουσίαστο, εορταστικό και πάντα επίκαιρο, συναρπάζει οπτικά και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΓια το φύλλο: 2 κιλά αλεύρι 4 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο λίγο αλάτι για τη γέμιση: 1 κιλό λεπτοαλεσμένο αμύγδαλο χωρίς φλούδες 1 κουταλάκι του[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΤο έχω πει κι άλλες φορές πως το " καλό " γλυκό των ημερών για μένα ήταν πάντα ο μπακλαβάς. φούρνος της Καλμούκαινας απέναντι από το σπίτι μου στο χωριό μέσα[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΚαλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλες τις Κατερίνες!!!!!! Πολύχρονες και Ευτυχισμένες!!! Σήμερα με αφορμή την μεγάλη αυτή γιορτή, ( αλλά και την δική μου[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.gr1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι 1/2 κιλό καρύδια περασμένα από το μούλτι 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη , η σιμιγδάλι χονδρό 1 φλ.[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι 1/2 κιλό καρύδια περασμένα από το μούλτι 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη , η σιμιγδάλι χονδρό 1 φλ.[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr1 κουτί φύλλο για μπακλαβά 2 φλυτζάνια αμύγδαλα αλεσμένα 1 φλυτζάνι φυστίια αιγίνης αλεσμένα 1 φλυτζάνι καρύδι αλεσμένο 4 κουτ. τσαγιού κανέλλα 3 κουταλιές[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΜπακλαβάς με ελαιόλαδο και όχι βούτυρο! Νηστίσιμος και νοστιμότατος! Τι χρειαζόμαστε: 450 γρ. φύλλο 1 ποτήρι ελαιόλαδο Για τη γέμιση: 200 γρ. τριμμένο καρύδι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 1 κιλο φυλλα κρουστας για γλυκα, οσο ποιο λεπτα βρειτε 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα καρυδια 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα αμυγδαλα 3 κουταλιες[...]
Πηγή: cookpad.com/grAll time classic! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στη γιορτή μου η μάνα μου έφτιαχνε μπακλαβά. Μπακλαβά Κοπεγχάγης τον έλεγε και δεν ξέρω αν είχε στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr