Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 77 συνταγές
Σε ποιόν δεν αρέσει ένα κομμάτι μπακλαβά να στάζει μπόλικο σιρόπι, να' ναι γεμάτο καρύδι και να μοσχοβολά κανέλα, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι; Πιστεύω ότι[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΥλικά 1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα 1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα 3 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά τις σούπας γαρύφαλλο 1 κούπα[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr2,5 κιλά φύλλο για μπακλαβά 500 γρ. καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης 1 κουτ.σούπας κανέλλα 1/2 κουτ. σούπας γαρύφαλλο 200 γρ. παντεσπάνι (σοκολατένιο)-προαιρετικό 500[...]
Πηγή: akispetretzikis.comYλικά: 1 κιλό καρύδια αλεσμένα 1 κιλό φύλλο κρούστας 2 φλ. ζάχαρη Λίγο μοσχοκάρυδο 250γρ βούτυρο γάλακτος Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια) Για το σιρόπι 1 κιλό[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr...αφιερωμένος στους λάτρεις των σιροπιαστών Γλύκα άνευ ορίων!! Ένας πλούσιος μπακλαβάς ...από κείνους που όταν αρχίσεις δεν μπορείς να σταματήσεις το πηρούνι[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΕκτέλεση για τη γέμιση: Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεσμένο αμύγδαλο συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ: Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς στην λαμαρίνα του φούρνου και τους ψήνουμε στους 160οC για 15 λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, με προσοχή[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ σε σκόνη. Βουτυρώνουμε μία φόρμα καρδιά και κόβουμε τα[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΑναρτήθηκε στις 15/01/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές Μπακλαβάς με σοκολάτα και καρύδια Μπακλαβάς σοκολατένιος με καρύδια. Μια συνταγή[...]
Πηγή: sintayes.gr500 γρ φύλλο κρούστας 1 ποτήρι ζάχαρη 500 γρ καρύδια τριμμένα όχι εντελώς 1 κουταλιά σούπας κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 1[...]
Πηγή: cooktherapy.grΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ (FISTIKLI BAKLAVA) Οσοι έχετε επισκευτεί την Κωνσταντινούπολη, σίγουρα θα έχετε μπεί στον πειρασμό να δοκιμάσετε[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΟδηγίεςΛιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, ξύνουμε το καταϊφι σε ένα ταψί. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ,... The post[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας 600 γραμ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα 6-7 κ.σ μαύρη ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλα 1 κ. γλ. γαρύφαλο 250 γραμ. ελαιόλαδο ( καλής[...]
Πηγή: 4seasonscook.blogspot.grΛοιπόν το ξέρω πως πολλοί έχετε ανησυχήσει για την απουσία μου. Έχω πάρει πολύ γλυκά μέηλ από αναγνώστες και κάποιοι άφησαν και σχόλια στο μπλογκ ρωτώντας τί[...]
Πηγή: foodjunkie.euΣτο κείμενο του κ.Γιώργου Μπαμπαλή που φιλοξενούμε σήμερα περιγράφεται αναλυτικά όλη η διαδικασία του κουμιώτικου μπακλαβά της Πρωτοχρονιάς. Μια πραγματική[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΥλικά Για το σιρόπι Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού Νερό 3 ποτήρια νερού Λεμόνι 1/2 μόνο τον χυμό του Λικέρ Cointreau 2 κουταλιές της σούπας Μπακλαβάς Φύλλο κρούστας[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά (6-8 μερίδες) : 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά 400 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 350 γρ. βούτυρο 2 κουταλιές κανέλα σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ΓΙΑ ΤΟ[...]
Πηγή: yumyum.gr1 πακέτο φύλλο κρούστας 250 γραμμάρια βούτυρο 400 γραμμάρια καρυδόψιχα 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 1 κούπα του καφέ ζάχαρη 1 κούπα του καφέ νερό 0.5 κούπα[...]
Πηγή: cookpad.com/gr