Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 489 συνταγές
Υλικά: 200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό 50 γρ. φοινικέλαιο ή σουσαμέλαιο [εν ανάγκη και αραβοσιτέλαιο] 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα 50 γρ. σουσάμι 1 σύκο ξερό 1[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά 4 κ.σ λάδι ελαφρύ 1/2 ποτήρι νερού φουντούκια σπασμένα στα 2-3 κομμάτια 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 κουτί ανθος αραβοσίτου(βανίλια)[...]
Πηγή: greekmasa.gr1 ποτήρι νερού λάδι 2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χονδρό 2 ποτήρια νερού ζάχαρη ¾ ποτηριού του νερού μέλι 4 ποτήρια νερού νερό 1 πορτοκάλι (φλούδα και χυμός)[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά: Γέμιση: 300 γρ. Φετα 300 γρ. Ανθοτυρο 200 γρ. Γιαουρτι 150 ml γαλα 4 αυγα Λιγο μοσχοκαρυδο 3-4 κουταλιες λαδι Εκτέλεση: Ανοίγετε 4 φύλλα, για να μπουν[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλυτζάνι λάδι 2 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 5 φλυτζάνια νερό 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα 1 ξυλάκι κανέλλα[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλυτζάνι βούτυρο (ή αραβοσιτέλαιο όταν είναι νηστίσιμος) 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χονδρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 4 φλυτζάνια νερό 1 ξύλο κανέλλας 2 φλούδες[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι 1/2 φλιτζάνι σουσάμι 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα Τρόπος παρασκευής Βάζουμε το[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο 2 φλυτζάνια νισεστέ 3 φλυτζάνια ζάχαρη 4 φλυτζάνια νερό λίγη κανέλλα Τρόπος παρασκευής Διαλύουμε το νισεστέ σε ένα φλυτζάνι[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 7 ποτήρια νερό ή ζυγίστε 1500 γρ. 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 2 βανίλιες 400 γρ. ζάχαρη(μπορείτε να βάλτε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό) 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλ. λάδι 2 φλ. σιμιγδάλι (μέτριο) 2.5 φλ. ζάχαρη μισό φλ. μέλι 3 κομμάτια κανέλα(ξυλάκια) 1 φλούδα λεμονιού 2-3 γαρύφαλλα(προαιρετικά) 1[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 3 φλυτζάνια νερό 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι ξύσμα πορτοκαλιού κανέλα Εκτέλεση Σε[...]
Πηγή: greekmasa.grΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με μέλι της Ντόλλυς Πιστιόλα (κόρης μου)! Χρησιμοποιώ δύο σκεύη: Μια βαθιά κατσαρόλα και ένα τηγανάκι για καβούρδισμα. Η κατσαρόλα να[...]
Πηγή: greekmasa.grΑυτό είναι το πρώτο γλυκό που έμαθα να φτιάχνω όταν ήμουν περίπου 10 ετών. Το συγκράτησα εύκολα γιατί είχε απλές αναλογίες: Υλικά : 1 λάδι 2 σιμιγδάλι 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 ποτήρι λάδι (παρά κάτι) 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό 2,5 ποτήρια ζάχαρη & 1/2 ποτήρι μέλι 4 ποτήρια νερό 1 ξύλο κανέλλας σταφίδες, κουκουνάρια,[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγή αυτή είναι του Γ.Γκελντή . Η μόνη αλλαγή που έκανα εγώ ήταν ότι αντί για φρουί γλασσέ που γράφει (επειδή δεν τα πολυσυμπαθώ) την μια φορά έβαλα[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: Για το χαλβά: 2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι καρύδια (προαιρετικά) αμύγδαλα (προαιρετικά) σταφίδες[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 3 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι αλεύρι νισεστέ 3 κ.σ. ελαιόλαδο 80 γρ. ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα Εκτέλεση: Τα αμύγδαλα[...]
Πηγή: greekcook.grΓια 25 κομμάτια περίπου. 1 ποτήρι νερού λάδι 2 ποτήρια νερού αλεύρι Υλικά για το σιρόπι: 2 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας κανέλα Βάζετε το[...]
Πηγή: eliasmamalakis.gr