Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 103 συνταγές
Υλικά: 1 φλ. λάδι 2 φλ. σιμιγδάλι (μέτριο) 2.5 φλ. ζάχαρη μισό φλ. μέλι 3 κομμάτια κανέλα(ξυλάκια) 1 φλούδα λεμονιού 2-3 γαρύφαλλα(προαιρετικά) 1[...]
Πηγή: greekcook.grΟι νιφάδες βρώμης, το άρωμα από λεμόνι, μέλι και κανέλλα συνθέτουν την πιο... βρώμικη συνταγή! Τι χρειαζόμαστε: ½ του ποτηριού λάδι 2 ποτήρια νιφάδες βρώμης[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 3 κόκκινα μήλα 1/2 ποτήρι λάδι 100γρ φυτική μαργαρίνη 2 ποτήρια σιμιγδάλι 3 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 ξύλο κανέλλας 5 γαριφαλάκια 1/2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 2/3 κούπας ελαιόλαδο (5 κ.σ + 1 κ.γ) 1½ κούπα σιμιγδάλι 1 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα μέλι 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 3 κούπες νερό 1 ξυλαράκι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑν τον θέλετε νηστίσιμο απλά μην βάλετε βούτυρο. Τι χρειαζόμαστε: 400 γρ. ζάχαρη 2 κονσέρβες γάλα καρύδας 100 ml κρέμα καρύδας 2 ξυλαράκια κανέλα 2 μοσχοκάρφια[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: Για τον Χαλβά: 75 ml σπορέλαιο 150 gr σιμιγδάλι χοντρό Σιρόπι: 375 ml νερό 250 gr ζάχαρη 50 ml Τεντούρα Ξύλο κανέλλας Γαρύφαλλα 1/4 λεμόνι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο παραδοσιακό γλυκό βήμα προς βήμα. Βρείτε τις αναλογίες στο τέλος και... καλή όρεξη. Τι χρειαζόμαστε: 1 φλ. λάδι 2 φλ. σιμιγδάλι 3 φλ. ζάχαρη 4 φλ. νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕύκολος, μυρωδάτος, ανάλαφρος γευστικά χαλβάς, συνταγή της μητέρας μου σε συνδυασμό με συνταγή που μου έδωσε η αδερφή μου (η γυναίκα του αδερφού μου).[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 500 γραμ. σιμιγδάλι χονδρά ή ψιλά 200 γραμ. καλαμποκέλαιο 1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομένα Σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 κομματάκι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: Για το χαλβά: 2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι καρύδια (προαιρετικά) αμύγδαλα (προαιρετικά) σταφίδες[...]
Πηγή: greekcook.grΣυνταγή της μαμάς σε παραλλαγή! Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα αλέυρι ολικής Λάδι μισή κούπα μισή κουταλιά γαρύφαλλο μισή κουταλιά κανέλλα Για το σιρόπι 1 κούπα νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grγια τον χαλβά 75 ml σπορέλαιο 150 γραμ σιμιγδάλι χοντρό για το σιρόπι 375 ml νερό 250 γραμ ζάχαρη 50 ml τεντούρα ξύλο κανέλας γαρίφαλα 1/4 λεμόνι για την κρέμα[...]
Πηγή: eliasmamalakis.gr1 ποτήρι νερού λάδι 2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χονδρό 2 ποτήρια νερού ζάχαρη ¾ ποτηριού του νερού μέλι 4 ποτήρια νερού νερό 1 πορτοκάλι (φλούδα και χυμός)[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά: 1 φλυτζάνι λάδι 2 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 5 φλυτζάνια νερό 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα 1 ξυλάκι κανέλλα[...]
Πηγή: greekmasa.grΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με μέλι της Ντόλλυς Πιστιόλα (κόρης μου)! Χρησιμοποιώ δύο σκεύη: Μια βαθιά κατσαρόλα και ένα τηγανάκι για καβούρδισμα. Η κατσαρόλα να[...]
Πηγή: greekmasa.grΑυτό είναι το πρώτο γλυκό που έμαθα να φτιάχνω όταν ήμουν περίπου 10 ετών. Το συγκράτησα εύκολα γιατί είχε απλές αναλογίες: Υλικά : 1 λάδι 2 σιμιγδάλι 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγή αυτή είναι του Γ.Γκελντή . Η μόνη αλλαγή που έκανα εγώ ήταν ότι αντί για φρουί γλασσέ που γράφει (επειδή δεν τα πολυσυμπαθώ) την μια φορά έβαλα[...]
Πηγή: greekmasa.grΤι χρειαζόμαστε: 1 φλ. σιμιγδαλι ψιλό 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1 φλ. βουτυρο 2 1/2 φλ. ζαχαρη 3 φλ. γαλα 2 φλ. νερο 1/2 φλ αμυγδαλοψυχα ασπρισμενη 3 ξυλακια[...]
Πηγή: cookpad.com/gr