Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 35 συνταγές
Σήμερα έφτιαξα τον παραδοσιακό χαλβά με σιμιγδάλι και ξηρούς καρπούς για να γλυκάνω το νέο μήνα αλλά και τους καλούς γείτονες που ζήτησαν ένα Ελληνικό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤον στρώνω σε ταψί και τραβάω χαρακιές με μαχαίρι -πασπαλίζω με κανέλα και είναι τέλειος και σε εμφάνιση -ή στην παρακάτω φωτογραφία που εχω βάλει τον[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά: 200 ml ηλίελαιον ή καλαμποκέλαιον ή φυτική μαργαρίνη 200 γρ. χονδρό σιμιγδάλι 2 κούπες ζάχαρη ζαχαροκάλαμου 400 ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα) 600 ml νερό[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά: 2 κούπες χονδρό σιμιγδάλι 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα 200 ml ηλιέλαιο 1 κούπα καστανή ζάχαρη 1 λίτρο χυμό μπανάνας 1 σφηνάκι λικέρ[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr½ κούπα ηλιέλαιο 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% 3 κούπες ζάχαρη 4 κούπες νερό 2 πορτοκάλια 200 γρ.[...]
Πηγή: akispetretzikis.com1 πακέτο φύλλο κρούστας 2-3 μήλα κομμένα σε πολύ μικρά καρέ 150 γρ. φουντούκια 150 γρ. σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε μια κούπα κρασί γλυκό 1 κ.γ κανέλα 200[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια τον χαλβά 1 κούπα λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο) 2 κούπες σιμιγδάλι (μισό χοντρό, μισό ψιλό) 3 κούπες ζάχαρη 4 κούπες νερό 1 κ.γ. κανέλα 1/4 κ.γ.[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά συνταγής 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο 1 φλ. σιμιγδάλι ψηλό 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη 2 -1/2 φλ. ζάχαρη 4 φλ. νερό[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΣου έχω πει για την πρώτη φορά που επιχείρησα να φτιάξω χαλβά; Όχιιιι;;;;!!! Κάτσε να σου πω, γιατί πραγματικά δε νομίζω να έχει υπάρξει άνθρωπος που έχει[...]
Πηγή: mamatsita.wordpress.com...το γλυκό fingerfood της Καθαράς Δευτέρας Η σημερινή μου πρόταση αφορά στο γλυκό της Καθαράς Δευτέρας. Μια γλυκιά φλογέρα, νηστίσιμη, χωρίς σιρόπι που[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΓια το χαλβά 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (ή καθαρό βούτυρο ή βούτυρο καρύδας προαιρετικά) 1 φλ. σιμιγδάλι ψηλό 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη[...]
Πηγή: argiro.grΓια το χαλβά με σοκολάτα 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη 2-1/2 φλ. ζάχαρη 4[...]
Πηγή: argiro.grΥλικά συνταγής 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο 1 φλ. σιμιγδάλι ψηλό 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη 2 -1/2 φλ. ζάχαρη 4 φλ. νερό[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΤον στρώνω σε ταψί και τραβάω χαρακιές με μαχαίρι -πασπαλίζω με κανέλα και είναι τέλειος και σε εμφάνιση -ή στην παρακάτω φωτογραφία που εχω βάλει τον[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΗ πρώτη μου ανάρτηση έχει, νομίζω, και σημασιολογικό χαρακτήρα... Σύμφωνα με την αγαπητή Βικιπαίδεια " Λόγω της μαλακής υφής του γλυκίσματος, ως χαλβάς[...]
Πηγή: cookika.comΧαλβάς. Ένα γλυκό απόλυτα συνυφασμένο με την παιδική μου ηλικία. Ένα συμβολικό και γιορτινό έδεσμα. Ένα γλυκό που έχει μια ιδιαίτερη αξία για το συγκεκριμένο[...]
Πηγή: cookika.comΈνα παραδοσιακό, σπιτικό και πανεύκολο γλυκάκι, πολύ αγαπημένο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της νηστείας. Κάθε φορά που το φτιάχνουμε, μοσχομυρίζει το σπίτι μας[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥλικά : 250 γρ. χονδρό σιμιγδάλι 150 γρ. κο υβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια 700 ml νερό 400 γρ. μαύρη ζάχαρη 100 ml. φυτικό λάδι με ήπια γεύση όπως[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr