Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 33 συνταγές
400 γραμμ Φάβα 5 σκελίδες σκόρδο 2 φύλλα δάφνης 1 πρέζα ρίγανη 1 ποτηρι κρασιού λευκό κρασιού 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί 3 κ.σ. λάδι αλάτι Σιγοβράζετε τη[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΜία πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή ενός παραδοσιακού ελληνικού πιάτου~ Βρήκα τη συνταγή στην λαχταριστή ιστοσελίδα www.veglite.com και δεν μπορούσα φυσικά να[...]
Πηγή: vegansintages.blogspot.grΝα ένας πρωτότυπος τρόπος να σερβίρουμε το πεντανόστιμο όσπριο. Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄,[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΗ φάβα είναι νόστιμο όσπριο και νοστιμότερη είναι η φάβα η Σαντορινιά. Συνδυάζεται με ωμό ελαιόλαδο & ωμό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή τσιγαρισμένα και[...]
Πηγή: kitchenstori.esΛατρεμένο έδεσμα η φάβα, υποτιμημένο αν δεν έχεις δοκιμάσει, χάνεις για να ξέρεις! Είτε παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και τα συναφή, είτε σκέτη μέσα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΤο να είναι κανείς βέγκαν στην Ελλάδα μπορεί να είναι αρκετά εύκολο, καθώς η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε μεγάλο βαθμό περιστρέφεται γύρω από τα όσπρια και[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΣυστατικά 250γρ.φάβα 2κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 900γρ.ζωμός λαχανικών ή νερό Αλατοπίπερο 1φύλλο δάφνης Χυμός λεμονιού 1 ½ φλ.βρασμένα και ψιλ/να βλίτα Λάδι[...]
Πηγή: zannetcooks.comΣυστατικά ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ 1 1/2φλ.φάβα 1κρεμμύδι καθαρισμένο Αλατοπίπερο Λάδι Χυμός λεμονιού 4ίνες σαφράν διαλυμένες σε λίγο ζεστό νεράκι Ρίγανη ΓΙΑ ΤΗ[...]
Πηγή: zannetcooks.comΜία κλασική συνταγή που έχουμε όλοι δοκιμάσει. Συνταγή : Κώστας Τσίγκας. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΑν σας έχει περισσέψει φάβα βρασμένη και θέλετε να την ανανεώσετε ή αν θέλετε μια διαφορετική συνταγή φάβας δοκιμάστε αυτή... Τι χρειαζόμαστε: Φάβα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ Φάβα Σαντορίνης (Θήρας) είναι ένα διάσημο και εξαιρετικά νόστιμο τοπικό προϊόν με προστατευμένη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα, βράζει[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥλικά Φάβα 500 γρ Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ Καρότα 2 τεμ Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού Κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού Δάφνη 1 φύλλο Μπαχάρι 2 κόκκους Πάπρικα 1[...]
Πηγή: chefoulis.grΗ φάβα είναι ένα όσπριο που συνήθως το παραβλέπουμε. Όμως αποτελεί πολύ θρεπτική τροφή για τον οργανισμό και εξαιρετικό μεζέ για ούζο ή τσίπουρο ιδίως στα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΑπό τη Μεγάλη Σαρακοστή δε θα μπορούσαν να λείπουν τα όσπρια. Μαζί με τα θαλασσινά αποτελούν πολύ καλή πηγή θρεπτικών συστατικών ειδικά γιοα όσους τηρούν τη[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤα Φούλια ( F ul) είναι όσπρια, δηλαδή μικρά κουκιά με άσπρο εσωτερικό. Μαγειρευμένα ονομάζονται «ful m e dam e s» και δίνουν ένα απλό και νόστιμο[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ φάβα είναι ένα όσπριο, που εγώ προσωπικά το θεωρώ καλοκαιρινό. Η σχέση μου μαζί της όταν ήμουν παιδί, δεν ήταν και η καλύτερη! Στην πραγματικότητα ήταν[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr1 κιλό φάβα Σαντορίνης 1 κρεμμύδι ολόκληρο 1 καρότο ολόκληρο 2 φύλλα δάφνης ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 ντομάτες για σάλτσα Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Καθαρίζετε[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΗ φάβα Φενεού καλλιεργείται στην Ελλάδα από τον 19ο αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 269 προστατευόμενα ελληνικά προϊόντα! Η φάβα ανήκει στα όσπρια[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr