Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 19 συνταγές
Θυμάμαι τη μητέρα μου να φτιάχνει τέτοια εποχή μπατόν σαλέ, αλμυρά μπισκοτάκια σε διάφορα σχήματα με τη ζύμη που χρησιμοποιούσε για τα σπιτικά μισοφέγγαρα[...]
Πηγή: bostanistas.grΠολλές φορές, όταν πίνω ένα καφέ ή ένα τσάι το απόγευμα, έχω την ανάγκη να τα συνοδέψω με ένα (ή δύο) μπισκότα βουτύρου. Δύο λόγια για δύο συγγενικά μπισκότα[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ ιδέα ήρθε από τη συσκευασία ενός έτοιμου μπισκότου που με κέρασαν κάπου, γνωστής εταιρείας. Στην πίσω όψη, εκεί που γράφουν τα συστατικά του προϊόντος,[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην Ελλάδα όταν λέμε «αμαρέτι» το μυαλό μας πάει αμέσως στα πολυδιαφημισμένα γκοφρετίνια. Η λέξη όμως είναι ιταλική, σημαίνει[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην Ελλάδα, εχουμε μια τάση να παραποιούμε τις ιταλικές συνταγές ως προς τα υλικά τους, αλλά μερικές φορές αλλάζουμε και τα ονόματά τους! Ετσι τα καντούτσι ή[...]
Πηγή: bostanistas.grΜπορεί το food styling να μην είναι το φόρτε μου, αλλά τουλάχιστον θα τα έβαζα σε ένα πιατάκι για να σας τα παρουσιάσω. Ειλικρινά όμως, δεν πρόλαβα![...]
Πηγή: bostanistas.grΤο πιστεύετε πως αυτά τα μπισκότα δεν έχουν ούτε βούτυρο, ούτε αυγά, ούτε αλεύρι, ούτε πρόσθετη ζάχαρη; Κι όμως! Είναι τα πιο υγιεινά σοκολατένια μπισκότα που[...]
Πηγή: bostanistas.grΉθελα πολύ καιρό να φτιάξω σπιτικά μπισκότα digestive, όσο πιο υγιεινά γίνονται. Και όχι μόνο μου βγήκαν με την πρώτη (τρελή χαρά), αλλά είναι τόσο νόστιμα[...]
Πηγή: bostanistas.grΕύκολα, αγαπημένα μπισκοτάκια των παιδικών μας χρόνων! Τα palmier ονομάζονται έτσι λόγω της ομοιότητάς τους με τα φοινικόφυλα-palm leaves, είναι ένα στάνταρ[...]
Πηγή: bostanistas.grΌλη την εβδομάδα η παρέα τρέχει και δεν φτάνει, ο καφές του Σαββάτου έχει οργανωθεί ήδη από την Τετάρτη και έχουμε τόσα να πούμε! Συνήθως ετοιμάζω δυο[...]
Πηγή: bostanistas.grΘα σας πω πώς το κάνω. Βάζω μια ωραία χριστουγεννιάτικη ταινία, φτιάχνω μια κανάτα από τον αγαπημένο μου καφέ φίλτρου, παράθυρα ανοιχτά να μπαίνει φως, το[...]
Πηγή: bostanistas.grSugarcookies ή αλλιώς τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη. Κι εξηγούμαι: το συγκεκριμένο είδος μπισκότου πρωτοεμφανίστηκε στη Ναζαρέτ της Πενσυλβάνια γύρω στα μέσα[...]
Πηγή: bostanistas.grΜπισκοτάκια κομμένα με κουπ-πατ με έντονη τη γεύση του τζίντζερ, είναι μια γλυκιά γιορτινή συνήθεια των Bορειοευρωπαίων, τα λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που[...]
Πηγή: bostanistas.grΑν μπορούσα να βρω ένα όνομα αποκλειστικά γι' αυτά τα cookies, τότε σίγουρα θα ήταν το «αχ και να 'χαμε ένα γλυκάκι». Η φράση αυτή τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι συνταγές στο τετράδιο της μαμάς μου έχουν όλες όνομα και μερικές φορές επώνυμο, για να της θυμίζουν τη φίλη, εξαδέλφη ή θεία - προκάτοχο της συνταγής. Κάτω[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτά κι αν μοσχομυρίζουν! Και στην προετοιμασία και κατά το ψήσιμο και κατά την απόλαυσή τους, το λεμόνι μαζί με το τζίντζερ πλημμυρίζουν με ευωδία μύτες,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χρονομέτρησα! Από την ώρα που άναψα τον φούρνο να ζεσταίνεται μέχρι που καταβρόχθισα το πρώτο μπισκότο, είχαν περάσει κάτι λιγότερο από 20 λεπτά! Στη γεύση[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Χρυσαυγή Μπόμπολα Η ζύμη είναι η πλαστελίνη της κουζίνας με την οποία παίζει κανείς πριν την ανοίξει / στρώσει / κόψει, για να την κάνει φύλλο,[...]
Πηγή: bostanistas.gr