Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 24 συνταγές
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας 1/2 κιλό χοιρινό κρέας κόκκαλα από το κρέας 50 φρέσκα αμπελόφυλλα 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ½ ποτήρι ρύζι καρολίνα 4 ντομάτες[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΗ συνταγή της ζύμης είναι στο παλιό μου τετράδιο, άρα από τις πρώτες που χρησιμοποίησα για πίτες φούρνου. Είναι ένα είδος ανεβατής ζύμης που έχω κατά καιρούς[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια 7 σπιτικά φύλλα κρούστας 750 γρ. αλεύρι 4 κ.σ. σπορέλαιο ή πολύ ελαφρύ ελαιόλαδο 1-1/2 κ.γ. αλάτι 1 κ.σ. ξύδι 1-3/4 φλ. νερό περίπου (όσο πάρει) 3/4 φλ.[...]
Πηγή: argiro.grΠοιος θα φανταζόταν ότι η ελιά (olive tree leaves) της θεάς Αθηνάς και της Αρχαίας Αθήνας, σύμβολο της Ειρήνης και της Σοφίας, θα γεννούσε σήμερα τόσο μεγάλη[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΈνα ακόμα σημαντικό θεραπευτικό μέσον κατά της δυσκοιλιότητας είναι το αφέψημα-τσάι από τα φύλλα Αιγύπτου ή αλλιώς τα φύλλα Αλεξανδρείας. Η λατινική ονομασία[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΦύλλο για πίτες, που θυμίζει το κουρού, αλλά είναι διαφορετικό. Μοιάζει περισσότερο με το χωριάτικο, αλλά είναι πιο τραγανό. Γίνεται πολύ ωραίο και είναι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓιατί να αγοράζουμε φύλλα, όταν μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, καλύτερα από του εμπορίου; Πολύ ωραίο φύλλο, τραγανό, κατάλληλο για τυρόπιτες, αλλά και όποια[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΕύκολο και για αρχάριους/ες! Η συνταγή της ζύμης είναι στο παλιό μου τετράδιο, άρα από τις πρώτες που χρησιμοποίησα για πίτες φούρνου. Είναι ένα είδος[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξουμε πίτα με ένα κλασικό, χωριάτικο, σπιτικό φύλλο και να μην γίνει πεντανόστιμη και τραγανή . Με αυτό εδώ το υπέροχο φύλλο,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΕύκολο σπιτικό φύλλο για κάθε είδους πίτα με ελάχιστα υλικά. Τραγανό! Τριφτό! Νόστιμο! Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό αλεύρι 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠριν λίγες μέρες είχα γράψει για φύλλο με τη μηχανή . Σήμερα, κοιτάζοντας τα πρόχειρα που είχα, είδα πως είχα σημειώσει τα υλικά για φύλλο στο χέρι. Που είν'[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤα τρώτε στα μέρη σας; Η σημερινή ανάρτηση δεν είναι ακριβώς συνταγή. Είναι περισσότερο πληροφορία για τη συνήθεια των κρητικών να τρώνε ακόμη και τα φύλλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε αφορμή την προγενέστερη ανάρτηση με τα μποχτσαδάκια στα οποία χρησιμοποιήσαμε χειροποίητο φύλλο αλλά δεν εξηγήσαμε την ακριβή διαδικασία ανοίγματος, σήμερα[...]
Πηγή: thatseat.blogspot.grΝα λοιπόν, το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην πίτα με τις 2 τεχνικές ανοίγματος φύλλου. Την τρίτη τεχνική θα σας την δώσω στην τρίτη ανάρτηση αυτού του[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤο φύλλο αυτό το φτιάχνει η μανούλα μου όσα χρόνια μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου. Είναι εύκολο και πεντανόστιμο. Συνήθως εκείνη ζυμώνει και εγώ ετοιμάζω την[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜε αφορμή την προγενέστερη ανάρτηση με τα μποχτσαδάκια στα οποία χρησιμοποιήσαμε χειροποίητο φύλλο αλλά δεν εξηγήσαμε την ακριβή διαδικασία ανοίγματος, σήμερα[...]
Πηγή: thatseat.blogspot.gr225 γρ άσπρο σκληρό αλεύρι 225 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2,5 ml (1/2 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι 450 γρ βούτυρο 10 ml (2 κουταλάκια του γλυκού) χυμό[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά για το φύλλο 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 8 κ.σ ελαιόλαδο 4 κ.σ ξύδι 1 πρέζα αλάτι νερό όσο πάρει 125 γρ μαργαρίνη και 125 γρ ελαιόλαδο για το[...]
Πηγή: jimdiasrecipes.blogspot.gr