Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 7 συνταγές
Στην Κύπρο το λέμε κιούλι, στην Ελλάδα αλμπαρόριζα ή αρμπαρόριζα, γεράνιο, γεράνι, πελαργόνι, ενώ στη Λέσβο χρυσαχί, και στη Δυτική Μακεδονία μοσχόφυλλο. Όπως[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΜπορεί να σας φαίνεται παράξενο που βάζουμε ασβέστη στα γλυκά του κουταλιού, αλλά με αυτό το τρόπο τα φρούτα σφίγγουν και είναι τραγανά. Να θυμάστε πως το[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (2 1/4 κουταλάκια), 1 φλ. κρέμα γάλακτος, 1/3 φλ. ζάχαρη, ½ κουταλάκι κοπανισμένη μαστίχα (σε σκόνη), 2 φλ.[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά (για 6-8 άτομα) 75 γρ. (5 κοφτές κουταλιές) ξεπαγωμένο βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα, 2/3 φλ. σιρόπι Golden Syrup (από βαζάκι ή μπουκαλάκι), 2 αβγά, 1[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥΛΙΚΑ 1 κιλό μικρά, πράσινα λεμονάκια 1 κιλό ζάχαρη 8 ποτήρια νερό 4 φύλλα της λεμονιάς ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβετε μικρά πράσινα λεμονάκια, τώρα που είναι η εποχή τους[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥΛΙΚΑ 24 χρωματιστά πλαστικά κουτάλια, 1 κιλό κουβερτούρα ή και γάλακτος, 1 φλ. χρωματιστά σοκολατάκια ή χρωματιστή τρούφα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνετε τη σοκολάτα σε[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά 2 κιλά ωραία πετροκέρασα (άσπρα «γαλλικά» κεράσια), 1½ κιλό ζάχαρη, 1 µεγάλο λεµόνι, ο χυµός, 2 γεµάτες κουταλιές ασβέστης, 1 κλωναράκι κιούλι (2-3[...]
Πηγή: xrysessyntages.com