Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 63 συνταγές
Το φρούτο που τα κατάφερε να μείνει πιστό στην παράδοση. Ωριμάζει μονάχα το καλοκαίρι, οπότε δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια, παρά μόνο να το γευόμαστε τους[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤις δυο τελευταίες εβδομάδες, διαπιστώνω ότι στα πιο δημοφιλή posts του blog, στη διπλανή στήλη, εμφανίζονται τα γλυκά με κυδώνια ( πελτές , κυδωνόπαστο ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά (Σερβίρει 20 ) 1200 γρ κυδώνι 1 κιλό ζάχαρη 5 φλ. νερό (όχι πολύ μεγάλα) χυμό ενός λεμονιού 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή βανίλια αμύγδαλα ασπρισμένα[...]
Πηγή: sidages.grΠαραδοσιακο ,λατρεμενο γλυκο του κουταλιου το κυδωνι με αμυγδαλο και μπολικο δεμενο σιροπι για τις κρυες μερες και νυχτες του χειμωνα,σκετο η'με γιαουρτακι!!![...]
Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.grΓλυκό κουταλιού Κεράσι: το λαμπερό κόκκινο χρώμα του καλοκαιριού φυλακισμένο μέσα σε ερμητικά κλειστά βάζα. Μπορούμε να περιμένουμε υπομονετικά να φωτίσουμε το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕίναι η εποχή του! Τα γλυκά του κουταλιού είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παρασκευάσματα της ελληνικής κουζίνας. Για τη δημιουργία τους επιστρατεύονται όχι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά 1 κιλό κυδώνια 800 γρ ζάχαρη 3 ποτήρια νερό 3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζα 1 λεμόνι βιολογικό την φλούδα του και τον χυμό του ½ λεμόνι για το ράντισμα[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΗ εκτέλεση της συνταγής και οι φωτογραφίες είναι της Στέλλας...Μπράβο μανούλα μου!!! Υλικά 1 κιλό κυδώνια αμύγδαλα ωμά (όσα θέλετε) λίγο χυμό λεμονιού 3[...]
Πηγή: taxidistisgeuseis.blogspot.grΣε ποιον δεν αρέσει το σταφυλάκι γλυκό; Για να δω χεράκια! Εμένα μου αρέσει πολύ! Συνοδεύει το γιαουρτάκι μου το χειμώνα. Η σουλτανίνα γίνεται υπέροχο γλυκό[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤώρα το καλοκαίρι, είναι η εποχή των άφθονων σταφυλιών. Είναι το πιο γλυκό, αρωματικό και γευστικό φρούτο όλων των εποχών. Το κυριότερο ελληνικό επιτραπέζιο[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΓια 8-10 άτομα: 1200 γραμμάρια κυδώνια 750 γραμμάρια ζάχαρη 200 γραμμάρια νερό 1 λεμόνι 2 κλωναράκια φύλλα αρμπαρόριζας 5-6 σταγόνες λεμονιού 80 γραμμάρια[...]
Πηγή: sidagi.grΠριν από λίγες μέρες έφτιαξα γλυκό μανιτάρι. Μην σας φαίνεται παράξενο , γίνεται και το μανιτάρι γλυκό. Φυσικά μόνο το άγριο νεραντζάκι , ο κανθαρίσκος. Αυτές[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΤο φίλο σου κέρασε … γλυκό του κουταλιού Και τον εχθρό σου πάστα! Έλεγε η γιαγιά μου και ήθελε να μας τονίσει πόσο καλό είναι το γλυκό του κουταλιού και[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΕίναι κάποιες γεύσεις που έχουν χαραχτεί στην μνήμη μου και με ακολουθούν από παιδί ~ όλες από την υπέροχη, αγαπημένη Νάξο : οι τηγανητές πατάτες της γιαγιάς[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΠως και πως περίμενα να τα βρω!! Το λατρεύω το γλυκάκι αυτό....και ποιό δεν μου αρέσει...θα μου πείτε...τεσπά! Για όσους ενδιαφέρονται, ενημερώνω ότι αν[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΤο απόλυτο γλυκάκι για να περιχύσουμε πάνω από το παγωτό μας ή τη βάφλα μας ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...!!! Το λατρεύω που έχει αυτή την υπόξινη γεύση, είναι[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΤα υλικά που θα χρειαστούμε: 1,5 κιλό κυδώνια 1,5 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική 3 κούπες νερό χυμό από μισό λεμόνι 2 φύλλα αρμπαρόριζας αμύγδαλα ασπρισμένα[...]
Πηγή: makingsweets.blogspot.grΥλικά Κεράσια 1 κιλό Ζάχαρη 700 γρ. Νερό 1/2 λίτρο Χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι Αρμπαρόριζα 2 κλωνάρια Οδηγίες Πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια[...]
Πηγή: chefoulis.gr