Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 24 συνταγές
Ξεροτήγανα Ηρακλειωτικα (1η συνταγή) Υλικα 1 ποτήρι τσικουδιά ή ρακί {είναι το ίδιο πράγμα 1 ποτήρι νερό 1 πρέζα αλάτι αλεύρι πού φουσκώνει όσο πάρει λίγο[...]
Πηγή: greekmasa.grΓιορτινό γλύκισμα που αγαπάμε πολλοί !!! ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΞεροτήγανα Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Υλικά 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Χυμό και ξύσμα απο 2 μικρά ακέρωτα[...]
Πηγή: kouzzzina.grΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 5 αβγά, 1 σφηνάκι καλό ελαόλαδο 1 σφηνάκι ούζο χυμό από 2 λεμόνια , αλάτι Λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα. Για το[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΓιορτινό γλύκισμα που αγαπάμε πολλοί !!! ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 2 (~) κούπες νερό 1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο) 3 κτΣ λάδι 2 κτΣ λεμόνι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Χυμό και ξύσμα απο 2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια 1 /2 κ.γ κοφτό σόδα μαγειρικής 1/4 φλ. σπορέλαιο 3 κουταλιές κονιάκ 1/2 φλ.[...]
Πηγή: argiro.gr1/3 φλ. νερό 1/3 φλ. κονιάκ 1/3 φλ. σπορέλαιο 1 φλ. χυμός πορτοκάλι 1 κ.γλ. κοφτό σόδα 2 πορτοκάλια (ξύσμα) όσο σηκώσει αλεύρι που φουσκώνει μόνο του[...]
Πηγή: argiro.grΛΙΚΑ 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 5 αβγά, 1 σφηνάκι καλό ελαόλαδο 1 σφηνάκι ούζο χυμό από 2 λεμόνια , αλάτι Λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα. Για το[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΚαλή σας μέρα!!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε καλά! Κρύο πολύ σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη!! Μπρρρρρ!!!! Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα... τι έπεσε δηλαδή που[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΜια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης με ελαιόλαδο και κρασί κρητικό. Συνηθίζεται στους γάμους. Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη 1 κιλό αλεύρι σκληρό 1 κρασοπότηρο ρακή 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο προχθεσινό μας επιδόρπιο ηταν μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκό το οποίο μπορεις να το φτιάξεις ανα πάσα λιγούρα και στιγμή! Τα βασικά υλικά ειναι 4 και[...]
Πηγή: toimerologiomiasmamas.blogspot.grΕίναι τα διάσημα ξεροτήγανα! Αφράτη τραγανή ζύμη με μέλι που τρώς και δεν θες να σταματάς! Υλικά 1/3 φλ. τσαγιού νερό 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ 1/3 φλ. τσαγιού[...]
Πηγή: glykestreles.blogspot.grΚρητικά ξεροτήγανα. Τα γλυκά του γάμου Τα ξεροτήγανα είναι μια κρητική παραδοσιακή συνταγή που συνήθως σερβίρεται σε γάμους και βαπτίσεις. Υλικά Για τη ζύμη -3[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΥλικά αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 κιλό λάδι: 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη: 4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού: 4 κουταλιές της σούπας νερό: 2 ποτήρια[...]
Πηγή: icookgreek.comγια τη ζυμη 1 κιλο αλευρι σκληρο 1/2 ποτηρι του κρασιου ρακι 1/2 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο 1 κουταλια αλατι χλιαρο νερο οσο παρει για το σιροπι 2 ποτηρια[...]
Πηγή: cooktherapy.grΚαλή σας μέρα!!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε καλά! Κρύο πολύ σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη!! Μπρρρρρ!!!! Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα... τι έπεσε δηλαδή που[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.gr«Σ’ όλο σχεδόν το νησί το γνησιότερο χριστουγεννιάτικο γλυκό ήταν τα ξεροτήγανα» Αυτό αναφέρουν οι Ν. και Μ. Ψιλάκη στο βιβλίο τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι σκληρό 60 γρ. ρακί ή τσίπουρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κ.γ. αλάτι 200-250 γρ. νερό Για το σιρόπι 500 γρ. ζάχαρη 250 γρ. νερό 2 κ.σ.[...]
Πηγή: akispetretzikis.com