Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
Είχαμε πετιμέζι από τη γιαγιά, και ένα ωραίο απόγευμα σκέφτηκα να το αξιοποιήσω. Μουσταλευριά είχα πεθυμήσει, αλλά συγκεκριμένες αναλογίες και συνταγή δεν[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 125 γραμμάρια πετιμέζι 600 γραμμάρια νερό 80 γραμμάρια Αλεύρι 50 γραμμάρια Σοκολάτα 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Εκτέλεση : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΗ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ Η μουσταλευριά ήταν ένα από τα γλυκά που έφτιαχνε απαραιτήτως η γιαγιά Ανδρομάχη το φθινόπωρο. Οταν δε χτίσαμε και το[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΓια 2 άτομα Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά πετιμέζι | νισεστές Διαφημίσεις 1 ποτήρι νερού πετιμέζι Μαριάννας 2 ποτήρια νερό 3[...]
Πηγή: toarkoudi.grΑφού φτιάξαμε μουστοκούλουρα , ας μιλήσουμε και για μουσταλευρία (όχι, δεν έχω λάθος τον τόνο, το λέω ζακυνθινά :-) ) Το ‘χω ξαναπεί ότι λατρεύω τη[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑπ' ότι κατάλαβα σε διαφορες συζητήσεις που έγιναν στο φορουμ αρκετοί θα προσπαθήσουν να φτιαξουν πετιμέζι, λοιπόν σας κάνω δώρο μια υπέροχη συνταγή για[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ μουσταλευριά είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνεται με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιών, με μούστο, όπως λέγεται. Επειδή όμως μούστο βρίσκουμε μόνο την περίοδο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια εύκολη γρήγορη και νόστιμη συνταγούλα που γίνεται όλες τις εποχές. Συστατικά Στα γρήγορα Γλυκά Κρέμες- Παγωτά Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grΤο Πετιμέζι είναι παχύρρευστο σιρόπι, το οποίο φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο. Διατηρείται για πολύ καιρό αναλλοίωτο και με αυτό φτιάχνουμε διάφορα γλυκά[...]
Πηγή: kitchenstori.esΤι χρειαζόμαστε: 1 κούπα πετιμέζι 1 κούπα αλεύρι 3.5 κούπες νερό κανέλα καρύδια (προαιρετικά) σουσάμι Ανακατεύω το νερό με το πετιμέζι. Στο μισό μείγμα διαλύω[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ εποχή του τρύγου δειλά-δειλά ξεκινάει και οι προθήκες γαλακτοπωλείων και ζαχαροπλαστείων που επιμένουν παραδοσιακά γεμίζουν με ημιδιάφανα κεσεδάκια με τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι το παραδοσιακό γλυκό του Ελληνικού Φθινοπώρου, όταν ο τρύγος των αμπελιών είναι στο φόρτε του κι οι άνθρωποι της υπαίθρου επιδίδονται ομαδικά, μικροί,[...]
Πηγή: kitchenstori.esΗ μουσταλευριά ήταν ένα από τα γλυκά που έφτιαχνε απαραιτήτως η γιαγιά Ανδρομάχη το φθινόπωρο. Όταν δε χτίσαμε και το εξοχικό στον Άγιο Παύλο της Χαλκιδικής,[...]
Πηγή: bostanistas.grΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ Η μουσταλευριά ήταν ένα από τα γλυκά που έφτιαχνε απαραιτήτως η γιαγιά Ανδρομάχη το φθινόπωρο. Οταν δε χτίσαμε και το[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΗ γιαγιά μου έφτιαχνε τη μουσταλευριά με «κομμένο» μούστο , ελαφρά συμπυκνωμένο, για να είναι πιο γλυκιά. Βρείτε μούστο, κι αφού τον καθαρίσετε ,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤώρα αυτό το "μουσταλευριά με μούστο" σας ακούγεται λίγο σαν εκείνο το "πορτοκαλάδα από πορτοκάλια"; Ε δεν έχετε άδικο αν σας το θύμισε! χαχα! Λοιπόοοοοοον,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο παραδοσιακό γλυκό του Σεπτέμβρη ! Λόγοι ανωτέρας βίας, ανεξάρτητοι από τη θέλησή μου και καθόλου ευχάριστοι... Αυτό μόνο έχω να πω προς το παρόν για την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛίγες σκέψεις πριν την συνταγή Η μουσταλευριά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκίσματα! Έχω φάει αμέτρητες μουσταλευριές, με πετιμέζι και The post[...]
Πηγή: funkycook.gr