Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 48 συνταγές
Το λικέρ μέλι, είναι ένα από τα πιο απλά και γρήγορα σπιτικά ηδύποτα, που μπορούμε να φτιάξουμε. Θεωρείται, το κατ' εξοχήν γυναικείο ποτό, αν και παρ' όλο που[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο λικέρ καρύδα, είναι από τα πιο ωραία ποτά, γίνεται με ινδικάρυδο και είναι εύκολο και πολύ γρήγορο. Ανάλογα με την διαδικασία που θα ακολουθήσουμε, γίνεται[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ στιγμιαίος καφές ή φραπέ(ς), όπως συνηθίζουμε να τον λέμε, είναι ένα αφρώδες κρύο ρόφημα, που πρωτοπαρασκευάστηκε στην Ελλάδα. Η δημιουργία του, απ᾿[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο λικέρ αμαρέττο, μας έχει έρθει από τη γειτονική Ιταλία και το όνομα του, σημαίνει πικρούτσικο. Φτιάχνεται με πικραμύγδαλα ή αμύγδαλα κουκουτσιών από[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πεπόνι, είναι ένα από τα πιο «αδικημένα» λικέρ, που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι. Παρ᾿ όλο που είναι πολύ ωραίο και δροσερό,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤη συνταγή γι' αυτό το υπέροχο γαλλικό λικέρ, μου την έστειλε η καλή μου φίλη Νικόλ , από τη Λιόν. Όπως μου εξήγησε, είναι ένα εξαιρετικό, δυνατό λικέρ, που[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο ρόφημα σοκολάτας, αποτέλεσε στα παιδικά μου χρόνια, την γλυκιά απόλαυση τα κρύα απογεύματα του χειμώνα. Ακόμη και σήμερα μου ᾿ρχεται στο νου, η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑυτό το εξαιρετικό λικέρ, είναι ότι πρέπει για να τελειώσουμε ένα δείπνο, όχι μόνο για τη γεύση και το άρωμά του, αλλά και γιατί η μαστίχα είναι ένα άριστο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι περισσότεροι από μας, είχαμε στο μυαλό μας το τσάι σαν ζεστό ρόφημα, για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια όμως, τα πράγματα άλλαξαν, το[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ αρμπαρόριζα ή αλλιώς πελαργόνι, είναι ένα φυτό με πολύ αρωματικά φύλλα, που το χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική, ή για να φτιάξουμε πολύ ιδιαίτερα και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα ωραιότατο, αν και όχι πολύ γνωστό σπιτικό λικέρ. Το φραγκόσυκο, γίνεται σε διάφορες αποχρώσεις, ανάλογα με την περιοχή και την ποικιλία των καρπών, που θα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο ακτινίδιο, είναι από τα φρούτα που, ή μας αρέσουν πολύ, ή δεν μας αρέσουν καθόλου. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το λικέρ που φτιάχνουμε με τα ακτινίδια.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚάποτε το βρίσκαμε στα πιο πολλά σπίτια, στις περισσότερες περιοχές της πατρίδας μας, να σερβίρεται στους μουσαφιραίους, μετά το γλυκό σταφύλι . Ένα δροσερό[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜε τα κυδώνια μπορούμε να φτιάξουμε δύο γευστικότατα λικέρ, που το κάθε ένα είναι ξεχωριστό και διαφέρει στο χρώμα, αλλά και στη γεύση. Έτσι, αν ψήσουμε πρώτα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ πιο απλός και εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε δική μας βυσσινάδα, είναι από το σιρόπι που περισσεύει όταν δένουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο . Ο πιο ωραίος[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πιο γνωστό ίσως, σπιτικό λικέρ, με φίνο άρωμα, που θα σας κερδίσει με την καταπληκτική του γεύση. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του, με σίγουρη[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο smoothie με γάλα, φράουλες και μπανάνα, είναι ένα αφρώδες και παχύρρευστο ρόφημα, υγιεινό, γευστικό και πολύ δροσιστικό που, ανάλογα με τις αναλογίες υλικών[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜε τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε και λικέρ μέντα. Είναι από τα πολύ εύκολα και γρήγορα σπιτικά ποτά, με εξαιρετικό άρωμα και γεύση. Αυτό το[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜε εξαιρετικό, φίνο άρωμα και γεύση, το λικέρ περγαμόντο, γίνεται με το ξύσμα από τα φρούτα, που τα φτιάχνουμε γλυκό του κουταλιού . Όπως όλα τα λικέρ[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο λικέρ με ελληνικό καφέ, ήταν το πιο αγαπημένο του παππού μου και ένα απ᾿ τα ωραιότερα που υπάρχουν! Η γιαγιά μου το έφτιαχνε με δύο τρόπους, ένα πολύ[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα από τα πιο γευστικά και αρωματικά λικέρ που υπάρχουν, μετά το βύσσινο που για μένα είναι το κορυφαίο, εύκολο και γρήγορο. Φτιαγμένο με φρέσκες φράουλες και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜετά την τεντούρα , είναι το πιο αγαπημένο μου λικέρ. Έχει το άρωμα του ούζου, αλλά με πιο ελαφριά και διακριτική γεύση. Οι φλούδες πορτοκαλιού, οι κανέλλες[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr