Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 50 συνταγές
ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ Μετά από την συμπυκνωμένη λεμονάδα (συνταγή εδώ ) που φτιάχνω ανελλειπώς τα τελευταία χρόνια, φέτος δοκίμασα και την[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛΙΚΕΡ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΚΟ Ενα σπάνιο και εξαιρετικό λικέρ της εποχής : πράσινο σύκο! Το λικέρ αυτό δεν το γνώριζα, μέχρι που μία πελάτισσα μου είπε ότι κάπου της[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grAPEROL SPRITZ : ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΠΕΡΙΤΙΦ! Το αγαπημένο μας απεριτίφ, δεν θα μπορούσε παρά να έχει ιταλική καταγωγή! Δροσερό, αρωματικό, ελαφρύ,[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΡΟΦΗΜΑ ΖΕΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Φέτος με έχει πιάσει μία μανία με την ζεστή σοκολάτα! Ισως επειδή δεν πίνω καφέ εδώ και αρκετούς μήνες, λόγω ομοιοπαθητικής,[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΦΤΙΑΧΝΩ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΑ ΑΥΓΑ Η μαγιονέζα είναι μία κρεμώδης, ομοιγενής σάλτσα, που προέρχεται από την γαλλική κουζίνα. Αν και υπάρχει πόλη Mayenne[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠΑΝΤΖΑΡΌΤΙ : ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΠΟΛΙ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE Σήμερα είμαστε και πάλι εδώ, μαζί με τις φίλες απο τους Quanti Modi di Fare[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛΙΚΕΡ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ Η παρατεταμενη καλοκαιρια φετος ευνοησε ιδιαιτερα τους βασιλικους, που ακομη και τωρα - μεσα Νοεμβριου - συνεχιζουν να ειναι καταπρασινοι! Αφου[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ Το μοσχοκαρυδο, είναι ουσιαστικα ο σπορος από τον καρπο του δεντρου Myristica fragans , οικογενεια Myristicaceae , που καταγεται από την[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠΑΝΤΖΑΡΌΤΙ : ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΠΟΛΙ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE Σήμερα είμαστε και πάλι εδώ, μαζί με τις φίλες απο τους Quanti Modi di Fare[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΡΟΦΗΜΑ ΖΕΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Φέτος με έχει πιάσει μία μανία με την ζεστή σοκολάτα! Ισως επειδή δεν πίνω καφέ εδώ και αρκετούς μήνες, λόγω ομοιοπαθητικής,[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΦΤΙΑΧΝΩ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΑ ΑΥΓΑ Η μαγιονέζα είναι μία κρεμώδης, ομοιγενής σάλτσα, που προέρχεται από την γαλλική κουζίνα. Αν και υπάρχει πόλη Mayenne[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΣΠΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ Πέρισυ δεν είχα προνοήσει και παρέλειψα να φτιάξω παγάκια με χυμό λεμονιού, όπως κάνω συνήθως. Ετσι ήρθε κάποια στιγμή μέσα στο[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥΓΡΗ ΖΑΧΑΡΗ Ακόμη ένα πολύ χρήσιμο υλικό για τις συνταγές ζαχαροπλαστικής είναι καί η λεγόμενη υγρή ζάχαρη. Η υγρή ζάχαρη είναι υδατικό διάλυμα ζάχαρης με[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΚΥΝΟΡΟΔΑ Η άγρια τριανταφυλλιά ( Rosa canina ) την άνοιξη και το καλοκαίρι μας χαρίζει τα όμορφα άνθη της. Οταν όμως πέσει και το τελευταίο ρόζ[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛΙΚΕΡ ΚΥΔΩΝΙ Ενα μαλλον ασυνηθιστο λικερ. Για να πω την αληθεια, δεν ειναι και παρα πολυ αρωματικο. Δεν προσθεσα μεγαλη ποσοτητα απο κανελα η αλλο μπαχαρικο,[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grMANDARINETTO LIQUORE E arrivato il momento per assagiare il mandarinetto di quest' inverno... Ingredienti : 20-25 mandarini bio, 1 Lt di buona vodka a[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ Yλικα : 5 μετρια ροδια, 1 lt βοτκα ή γκραππα 40°, 1/2 ξυλακι κανελα , 750gr κρυσταλλικη ζαχαρη, 1 lt μεταλλικο νερο. Παρασκευη : Αφαιρεστε τα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛΙΚΕΡ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ Δεν υπηρχε περιπτωση να μου ξεφυγει και να μην κανω και λικερ απο περγαμοντο! Ιδιαιερα αρωματικο το "μπεργκαμονστελλο" (οι Ιταλοι δεν το[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛΙΚΕΡ ΚΡΕΜΑ ΚΑΦΕ Θα μπορουσαμε να το παρομοιασουμε με σπιτικο bailey's. Τα λικερ ηταν καποτε πολυ στη μοδα, αλλα σημερα εχουν αντικατασταθει απο "μοντερνα"[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ Υλικα : 600 gr βυσσινα, 400 ml καθαρο οινοπνευμα ποτοποιιας 95°, 750 gr κρυσταλλικη ζαχαρη, 1 Lt μεταλλικο νερο, 1/2 ξυλακι κανελα .[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ Το μικρό μου δεντράκι κουμ κουατ, επιβίωσε από 2 μεγάλες παγωνιές και συνεχίζει ακάθεκτο την παραγωγή του! Μετά από το γλυκό κουταλιού[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr