Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 29 συνταγές
Παλιά, όταν ακόμα ζούσα στο πατρικό μου, έτσι κι άκουγα πως θα είχαμε φακόρυζο, έβρισκα μια πρόφαση για να απουσιάζω την ώρα του φαγητού. Αντιπαθούσα όλες[...]
Πηγή: bostanistas.grΣε λίγο θα έχουμε Χριστούγεννα, ο φετινός Δεκέμβριος όμως θυμίζει, μάλλον, άνοιξη παρά χειμώνα. Αυτό, λοιπόν, το ριζότο με συκωτάκια πουλιών και γεύση[...]
Πηγή: bostanistas.grΤου είπα, όχι. Μακαρόνια δεν τρώμε σήμερα. Μου είπε, καλά, πάντως έξω δεν βγαίνουμε, τι προτείνεις; Ρύζι, θα φάμε, ρύζι, όπως τα δύο τρίτα του πλανήτη,[...]
Πηγή: bostanistas.grΣυνηθίζεται σε ιταλικά σπίτια, είναι πανεύκολο και ωραίο. Έχεις τα υλικά έτοιμα στην κουζίνα και μόλις έρθουν οι καλεσμένοι και αρχίσουν να τσιμπολογάνε[...]
Πηγή: bostanistas.grΔύο μυστικά έχει το καλό ριζότο: το σωστό ρύζι και τη μέτρια προς χαμηλή φωτιά άπαξ το ρύζι πέσει στο τηγάνι. Θέλει 20 με 25 λεπτά φουλ απασχόλησης, ανακάτεμα[...]
Πηγή: bostanistas.grΑχ πώς τα καταφέρνει η μόδα, αυτή η πανίσχυρη δύναμη, να μπορεί να μεταμορφώνει κάτι τόσο οικογενειακό, σαν το ριζότο, σε φαινόμενο παγκόσμιας εστίασης! Και[...]
Πηγή: bostanistas.grΠραγματικά εδώ και αρκετές μέρες προσπαθώ να σκεφτώ πώς θα περιγράψω τη συνταγή που σας έχω σήμερα, επειδή ο τρόπος που εμπνεύστηκε ήταν κάπως περίεργος![...]
Πηγή: bostanistas.grΕντάξει, το παραδέχομαι, η γιορτή τελείωσε. Τέρμα τα τσιμπούσια και οι πανηγυρισμοί. Αλλά, αν σου έχει μείνει κάτι από όλα αυτά τα καλούδια, δεν είναι κακό να[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο πιλάφι αυτό θυμίζει αρκετά το ινδικό μπιριάνι και είναι έξοχη λύση για να αξιοποιήσετε ό,τι περίσσεψε από τα μαγειρέματα των τελαυταίων ημερών: ρεβύθια,[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν, χρόνια πολλά πριν, είχα πρωτοδοκιμάσει στην Ιταλία το ριζότο με τις σουπιές και το μελάνι τους, είχα πέσει από τα σύννεφα! Είχα μπροστά μου ένα[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Βαγγελιώ Κασσαπάκη] Με τις τελευταίες μελιτζάνες του μπαξέ που είχαν ξεχαστεί στο ψυγείο –και μάλιστα ήταν «κακοτερένιες» όπως λέμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΑχ πώς τα καταφέρνει η μόδα, αυτή η πανίσχυρη δύναμη, να μπορεί να μεταμορφώνει κάτι τόσο οικογενειακό, σαν το ριζότο, σε φαινόμενο παγκόσμιας εστίασης! Και[...]
Πηγή: bostanistas.grΜόλις προχωρήσει λίγο η άνοιξη και εμφανιστούν στην αγορά εκείνα τα πιο τσουπωτά, πράσινα σπαράγγια ξυπνάει μέσα η επιθυμία να φτιάξω πάλι «το ριζότο[...]
Πηγή: bostanistas.grΑρκετοί, φαντάζομαι, θυμόμαστε Casa di Pasta, το ιταλικό που άνοιξε στην Σπευσίππου στο Κολωνάκι, αρχές της δεκαετίας του ’90, για να μας μάθει τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΌλα είναι θέμα μύτης. Με μια μπουκιά μανιταριών τρως δάσος, μ' ένα κουταλάκι αχινού καταπίνεις βυθό, δυο κάπαρες στο στόμα σου φέρνουν τη λιακάδα. Αυτό[...]
Πηγή: bostanistas.grΤέτοια εποχή βρίσκομαι πάντα σε δημιουργικό οργασμό, επειδή ετοιμάζω με τους συνεργάτες μου το χειμωνιάτικο μενού. Κάνουμε συνεχώς δοκιμές, άλλες πετυχημένες[...]
Πηγή: bostanistas.grΕκείνοι που αναζητούν υγιεινά αλλά νόστιμα αληθινά τρόφιμα- όχι τα βιομηχανοποιημένα light αλλά τα σωστά γνήσια φαγητά- έχουν τα τελευταία χρόνια[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα] Ακούγεται εξωτικό και όμως δεν είναι. Το φτιάχνουν παραδοσιακά σε όλη τη Μέση Ανατολή και ακόμα παραπέρα και γίνεται πανεύκολα με[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο λάχανο είναι το πιο χειμωνιάτικο λαχανικό, τώρα λοιπόν είναι η εποχή να το απολαύσουμε. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, έχει ελάχιστες θερμίδες και μπόλικες[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα άγρια σπαράγγια είναι ίσως το πιο εκλεκτό έδεσμα που μας προσφέρει κάθε άνοιξη η ελληνική χλωρίδα, κάτι που οι καλοφαγάδες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα[...]
Πηγή: bostanistas.gr