Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 74 συνταγές
Υπάρχουν μερικά φαγώσιμα που προκαλούν έντονα αισθήματα αγάπης ή αντιπάθειας. Κανείς δεν τα αντιμετωπίζει αδιάφορα. Ένα από αυτά είναι ο φρέσκος κόλιανδρος,[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάθε χρόνο, με τις τελευταίες μελιτζάνες που μαζεύω από το μποστάνι μου, φτιάχνω ένα πανηγυρικό ναξιώτικο έδεσμα, το οποίο λατρεύουμε οικογενειακώς. Πρόκειται[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι φαγητό παραδοσιακό. Το έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με κυριακάτικο τραπέζι, μεσημεριανό. Έχει κάτι απ' τα πάλαι ποτέ «πλούσια» εδέσματα[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν άρχισαν να εμφανίζονται στην ελληνική αγορά, εδώ και μερικά χρόνια, ακούγονταν διάφορα φαιδρά του στυλ «Είδαμε βαμμένα γαλάζια γαρύφαλλα, τώρα[...]
Πηγή: bostanistas.grΕισβάλλουν όλοι μαζί οι ακριβοθώρητοι: παιδιά (με τους φίλους τους), εγγόνια (με τους φίλους τους), φίλοι (με τους φίλους τους)…όλοι αγαπητοί και[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό τους πιο πολύτιμους (και συγχρόνως οικονομικούς) κατεψυγμένους θησαυρούς γι’ αντιμετώπιση της αυγουστιάτικης εισβολής αγαπητών φιλοξενούμενων είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grΠολύ χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά σας μετά από μια μικρή αποχή, που ήταν όμως αρκετή για να φορτώσω τις μπαταρίες μου. Κι επειδή κάθε καλοκαίρι προσωπικά[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ φρέσκος αρακάς έχει λαμπερό πράσινο χρώμα, εξωτερικά μοιάζει με φρέσκο φασολάκι και στο εσωτερικό του έχει τουλάχιστον πέντε ολοστρόγγυλους σπόρους. Ο Μάϊος[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτη Γαύδο ήθελα πολλά χρόνια να πάω. Μάλιστα τα τελευταία δυο χρόνια έφτασα μέχρι τα Σφακιά και μετά... δεν έφευγε το πλοίο λόγω καιρού. Βλέπετε, η καλύτερη[...]
Πηγή: bostanistas.grΗμέρα της Χορτοφαγίας σήμερα και την τιμούμε με ένα πολύ απλό και νόστιμο φαγητό με τις τελευταίες μπάμιες του κήπου. Τη νοστιμιά εγγυάται η ιδέα του[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο χοιρινό με σέλινο – στην ουσία με σελινόριζα - και σάλτσα αβγολέμονο ήταν ένα από τα συνηθισμένα κυριακάτικα χειμωνιάτικα φαγητά στο σπίτι μας.[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια άλλη πρόταση για μπακαλιάρο ή μια άλλη πρόταση για αγκινάρες, όπως σας αρέσει. Είναι ένα φαγητό που δεν είχα φτιάξει ποτέ άλλοτε και είχα αγωνία για την[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ ώρα της καλής μελιτζάνας πέρασε, οι τελευταίες των μποστανιών δεν είναι ιδιαίτερα νόστιμες οπότε το τηγάνι είναι καλή λύση για να τραγανέψουν και να πάρουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαι επειδή το καλοκαίρι συνεχίζεται στην Κρήτη, σήμερα θα φτιάξουμε ιμάμ μπαϊλντί με κρητική νότα. Αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας και χωρίς να περάσει[...]
Πηγή: bostanistas.grΛίγο πριν το καλοκαίρι, λίγο πριν τη μεγάλη ζέστη. Το τηγάνι δεν είναι το φόρτε μου, τα καλαμάρια είναι στις μεγάλες μου αγάπες. Κάρβουνα δεν έχω για να τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΓιατί άραγε μπαΐλντισε ο ιμάμης και έδωσε το όνομα αυτό σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού; Οι εκδοχές που έχουν καταγραφεί είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ έννοια της νηστείας, δηλαδή η αποχή από ορισμένες τροφές σαν ένδειξη σεβασμού προς κάποια ανώτερη δύναμη, είναι παλιά όσο και ο άνθρωπος και δεν επινοήθηκε[...]
Πηγή: bostanistas.gr