Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 32 συνταγές
Δυο εμβληματικά υλικά της παρεξηγημένης εγγλέζικης κουζίνας σε μια πίτσα που βάζει γκολ στο καλοκαίρι! Υλικά 1 αφράτη ζύμη πίτσας Pillsbury 200 γρ. αρακάς 100[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 4 άτομα 1 κιλό πατάτες ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα και[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 4 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες 300 γρ. μοτσαρέλα βουβαλίσια 2 αβγά 1 1/2 φλιτζ. τσ. σάλτσα ντομάτας (φτιαγμένη από 3 ντομάτες, 2 σκ. σκόρδο,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 8-10 άτοµα 1 κιλό µοσχάρι κοµµένο σε κύβους 2 κιλά µελιτζάνες κοµµένες σε µακρόστενες φέτες 1 κιλό ντοµάτες τριµµένες 1 φλιτζ. κρασί 1/3 φλιτζ. λάδι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟι Κινέζοι αγαπάνε το ρύζι σκέτο, στον ατμό, αχνιστό και αφράτο. Στην Ευρώπη προτιμάμε το κινέζικο ρύζι τηγανητό, με το οποίο κακώς συνοδεύουμε το ξινόγλυκο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ διαιτητική εκδοχή ενός γκρατέν σε ένα πολύ χορταστικό πιάτο, που μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο ή κυρίως, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Το μόνο που θα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟι σουπιές πάνω στις τραγανές πιτούλες αποκτούν μια πιο οριεντάλ γεύση, με το κύμινο και το φρέσκο κόλιαντρο και μετατρέπονται σε γευστικό finger food. Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 350 γρ. φιλέτο χοιρινό, κομμένο 500 γρ. αγκινάρες από κονσέρβα, ή κατεψυγμένες, κομμένες 2 κρεμμύδια, κομμένα 25 γρ. ελαιόλαδο 150 ml κρέμα γάλακτος[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΓιάννης Μπαξεβάνης: «Για να αποτυπώσω το ακριβές στίγμα της γης μας και της αγιότητας των υλικών που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, θα διάλεγα παραδοσιακές[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 2 άτομα 250 γρ. ταλιατέλες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 μικρό ξερό κρεμμύδι 4 αγκινάρες 200 γρ. πεκορίνο 100 ml ζωμός λαχανικών 100 ml ελαιόλαδο 1 ματσάκι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο La Bouillabaisse έχει ιδιαίτερο βάρος στηv ελλnνική, γαστρονομική σκηνή. Όταν n Τζίνα Μαμιδάκn το δnμιούργnσε, ήταν από τα πρώτα γαστρονομικά εστιατόρια σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για τέσσερα άτομα: 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα 400 γρ. κιμά γαλοπούλας 400 γρ. κιμά μόσχου 2 ντομάτες τριμμένες 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3 κλωνάρια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 4-6 άτομα 1 ½ κιλό αρακά φρέσκο ή 500 γρ. κατεψυγμένο 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κιλό ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες 1 κουτ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 7-8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες ή 10 τσακώνικες μεγάλες 1,5 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη ή στο μπλέντερ 6 μέτρια κρεμμύδια 8 σκ. σκόρδο σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα 4 -5 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες (ανάλογα με το μέγεθος) 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη 3 μέτρια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για τέσσερα άτομα: 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα 400 γρ. κιμά γαλοπούλας 400 γρ. κιμά μόσχου 2 ντομάτες τριμμένες 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami