σπετσοφαι πηλιου | ευκολη ζαμπονοτυροπιτα με σφολιατα | καρυδοπιτα βεφα αλεξιαδου | smoothies με φραουλα | γρηγορο παγωτο | ευκολη σοκολατινα | παστελι παρλιαρος | παστιτσιο με κοτοπουλο αργυρω
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λαδερα χωρις μαργαρινη

Βρέθηκαν 45 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Αρακάς: συντήρηση στην κατάψυξη

Ο αρακάς είναι ένα από τα λαχανικά που το βρίσκουμε νωπό μόνο 2-3 μήνες. Εν τούτοις το καταναλώνουμε όλο το χρόνο περισσότερο από πολλά άλλα. Ο κατεψυγμένος[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr

Στάκα με αυγά

Η λέξη locavores ανακηρύχτηκε το 2007, λέξη της χρονιάς και μπήκε επίσημα στο Oxforde American Dictionary Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται στο πολύ ενδιαφέρον[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ωμές αγκινάρες

Οι αγκινάρες με τα αγκάθια, συνηθίζεται να λέγονται άγριες σε αντιδιαστολή με εκείνες που δεν έχουν αγκάθια. Πριν αρχίσει η συστηματική τους καλλιέργεια ,[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αγκιναροκούκια ( Φρέσκα κουκιά με αγκινάρες)

Με την παλιά παραδοσιακή κρητική συνταγή… Κυάμων απέχου… Η φράση ανήκει στον Πυθαγόρα και ερμηνεύτηκε πολλαπλά! Άλλοι ισχυρίζονται ότι ο φιλόσοφος[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Σισαμωτά κουλουράκια (λαδερά κουλουράκια)

Τα λαδερά κουλουράκια είναι από τα πιο αγαπημένα βουτήματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι νόστιμα, υγιεινά, διατηρούνται για εβδομάδες και συνοδεύουν το πρωινό και[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Το πιο εύκολο καλοκαιρινό φαγητό: χωριάτικη[...]

Ιδανικό για τις μεγάλες ζέστες! Τι κάνει κανείς μετά από ένα τριήμερο, με γάμους , βαφτίσια, πανηγύρια, αγιομαρινιάτικα καπρικά , ψητά και βραστά κρέατα και[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Πράσινα λαδερά φασολάκια (και με μια παλαιινή[...]

Ένα από τα καλύτερα ελληνικά καλοκαιρινά φαγητά είναι τα φρέσκα φασολάκια. Άφθονα σε όλη την Ελλάδα, σε πολλές ποικιλίες, μαγειρεύονται με κρέας αλλά και[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Σύγλινα

Παραδοσιακή συνταγή διαλέγω για το ποδαρικό της νέας χρονιάς στο blog . Τα σύγλινα! Σύγλινα κι όχι σύγκλινα (παρόλο που το word δέχεται τη δεύτερη λέξη για[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Χόντρος  με σύγλινα

Το σπασμένο στάρι (σιτάρι) , ο χόντρος όπως το λέμε στην Κρήτη, είναι βασικό συστατικό πολλών παραδοσιακών μας φαγητών. Μάλιστα, παλιότερα χρησιμοποιούνταν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Σφακιανό γιαχνί (Αρνί ή κατσίκι τσιγαριστό)

Ένα παραδοσιακό πιάτο της δυτικής Κρήτης που λόγω της νοστιμιάς του έχει μεταναστεύσει σε ολόκληρο το νησί είναι το φαγητό της σημερινής συνταγής. Η[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Τουρλού κατσαρόλας με μια παραδοσιακή κρητική[...]

Διαβάζοντας προχθές στον «Γαστρονόμο» του Ιουνίου την συνταγή του Ντίνου Κιούση «φασολάκια γιαχνί με στάκα » (σελ. 24) , θυμήθηκα άλλη μια[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μπριάμ στο φούρνο

Γιατί έχουμε ακόμη Καλοκαίρι! Το μπριάμ ή τουρλού είχα πάντα την αίσθηση ότι γίνεται με λαχανικά που δεν φτάνουν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, που είναι λίγα.[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μελιτζάνες : διατήρηση στην κατάψυξη

Εποχή της αφθονίας! Όχι όχι, δεν είναι ειρωνικό, δεν αφορά τα εισοδήματά μας ούτε την αγορά! Τη φύση αφορά. Το τέλος του καλοκαιριού (ποιο τέλος - θα μου[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μελιτζάνες  με ξινομυζήθρα ( ή φέτα)

Μεσσαρίτικο! Το φαγητό αυτό το λέμε μεσσαρίτικο. Προφανώς είναι σπεσιαλιτέ που συνηθιζόταν στα χωριά της Μεσσαράς πριν διαδοθεί στα υπόλοιπα χωριά μας.[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ντολμάδες με γούλα (σέσκουλα) και γέμιση κιμά ή[...]

Τα σέσκουλα στην Κρήτη τα λέμε γούλα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ΤΑ γούλα ή Η γούλα. Απαντώνται και με τον ένα τύπο και με τον άλλο. Τα γούλα λοιπόν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Λαχανόρυζο: η ταπεινή εναλλακτική εκδοχή των[...]

Απλό και οικονομικό πιάτο της εποχής. Ο συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών με ρύζι δίνει πάντα νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά πιάτα. Στην κρητική κουζίνα είναι[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κουνουπίδι με μάραθα γιαχνί (νηστίσιμο ή με[...]

Από τους ωραιότερους συνδυασμούς υλικών! Ιδανικό για τη νηστεία των Χριστουγέννων που αρχίζει αύριο! Η γεύση και η μυρωδιά του μάραθου είναι συνδεδεμένη με[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αρακάς λαδερός με ντομάτα

Ένα μαγιάτικο φαγητό όπως πιθανώς δεν το έχετε ξαναμαγειρέψει! Ο φρέσκος αρακάς είναι από τα αγαπημένα λαχανικά του Μάη. Λαδερός ή με κρέας, με λεμόνι ή με[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Φασολάκια με κρέας

Κι ένα βραβείο εξ Ιταλίας... Τα φασολάκια είναι άλλο ένα από τα φαγητά που χαρακτηρίζουν το ελληνικό καλοκαίρι. Σκέτα, με άλλα λαχανικά, βραστά, γιαχνιστά,[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ιμάμ μπαϊλντί

Γιατί άραγε; Γιατί άραγε μπαΐλντισε ο ιμάμης και έδωσε το όνομά αυτό σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού; Οι εκδοχές που έχουν καταγραφεί[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Καλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο με πατάτες

Ένα ακόμη νηστίσιμο φαγάκι πριν τα γιορτινά! Τα καλαμαράκια ήταν διαφόρων μεγεθών. Άλλα μικρά, άλλα μεγάλα, άλλα μέτρια. Διάλεξα τα πιο μεγάλα γι αυτό το[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ντολμάδες με αμπελόφυλλα

Μπακλαβάς, χαλβάς, μπουρέκι, ντολμάς, μπουγάτσα, πιλάφι, τζατζίκι, τι άλλο να πρωτοθυμηθώ από δικά μας καθημερινά φαγητά και γλυκά που έχουν τούρκικες[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy