Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 23 συνταγές
Η λέξη locavores ανακηρύχτηκε το 2007, λέξη της χρονιάς και μπήκε επίσημα στο Oxforde American Dictionary Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται στο πολύ ενδιαφέρον[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕύκολος, γρήγορος και επιτυχημένος τρόπος! -Πάρε μπρε συ 2 κιλά εδά που τσι βρίσκεις μικρές και τρυφερές κι άμα δε τσι ψήσεις βάλε τσι στη κατάψυξη. - Νωρίς[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝόστιμο, παραδοσιακό, χορταστικό! Ο συνδυασμός του ρυζιού με διάφορα λαχανικά ή όσπρια είναι συνηθισμένος και αγαπημένος σε όλη την Ελλάδα. Όλα τα εις[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛιτό παραδοσιακό πιάτο με υπέροχο συνδυασμό γεύσης και αρωμάτων! Τα μαυρομάτικα φασολάκια είναι ένα από τα πιο πολύτιμα όσπρια από την άποψη της διατροφικής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠαραδοσιακός τρόπος διατήρησης για τα πράσινα φασολάκια! Η αποξήρανση των φρούτων και των λαχανικών είναι από τους πιο παραδοσιακούς τρόπους διατήρησής τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟ παλιός και ο σύγχρονος τρόπος! Συνεχίζω εγώ στο ίδιο μοτίβο της προηγούμενης ανάρτησης … Της επεξεργασίας και της διατήρησης των καλοκαιρινών φρούτων[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ μια γιαγιά μου το έλεγε σοφεγάδα, η άλλη τουρλού.Στα δυτικά του νησιού το λένε συμπεθεριό γιατί συγγενεύουν (εξ αγχιστείας) τα λαχανικά. Σαν ανέκδοτο ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜπακλαβάς, χαλβάς, μπουρέκι, ντολμάς, μπουγάτσα, πιλάφι, τζατζίκι, τι άλλο να πρωτοθυμηθώ από δικά μας καθημερινά φαγητά και γλυκά που έχουν τούρκικες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι αγκινάρες με τα αγκάθια, συνηθίζεται να λέγονται άγριες σε αντιδιαστολή με εκείνες που δεν έχουν αγκάθια. Πριν αρχίσει η συστηματική τους καλλιέργεια ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓιατί έχουμε ακόμη Καλοκαίρι! Το μπριάμ ή τουρλού είχα πάντα την αίσθηση ότι γίνεται με λαχανικά που δεν φτάνουν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, που είναι λίγα.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα λαδερά κουλουράκια είναι από τα πιο αγαπημένα βουτήματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι νόστιμα, υγιεινά, διατηρούνται για εβδομάδες και συνοδεύουν το πρωινό και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα από τα καλύτερα ελληνικά καλοκαιρινά φαγητά είναι τα φρέσκα φασολάκια. Άφθονα σε όλη την Ελλάδα, σε πολλές ποικιλίες, μαγειρεύονται με κρέας αλλά και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟ αρακάς είναι ένα από τα λαχανικά που το βρίσκουμε νωπό μόνο 2-3 μήνες. Εν τούτοις το καταναλώνουμε όλο το χρόνο περισσότερο από πολλά άλλα. Ο κατεψυγμένος[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔιαβάζοντας προχθές στον «Γαστρονόμο» του Ιουνίου την συνταγή του Ντίνου Κιούση «φασολάκια γιαχνί με στάκα » (σελ. 24) , θυμήθηκα άλλη μια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕποχή της αφθονίας! Όχι όχι, δεν είναι ειρωνικό, δεν αφορά τα εισοδήματά μας ούτε την αγορά! Τη φύση αφορά. Το τέλος του καλοκαιριού (ποιο τέλος - θα μου[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜεσσαρίτικο! Το φαγητό αυτό το λέμε μεσσαρίτικο. Προφανώς είναι σπεσιαλιτέ που συνηθιζόταν στα χωριά της Μεσσαράς πριν διαδοθεί στα υπόλοιπα χωριά μας.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα μαγιάτικο φαγητό όπως πιθανώς δεν το έχετε ξαναμαγειρέψει! Ο φρέσκος αρακάς είναι από τα αγαπημένα λαχανικά του Μάη. Λαδερός ή με κρέας, με λεμόνι ή με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚι άλλα κουλουράκια! Όπως έχω ξαναγράψει, στα τετράδιά μου υπάρχουν παραπάνω από πενήντα συνταγές με λαδερά κουλουράκια, πολλές με …ονοματεπώνυμο.Αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr