κεικ μηλου δρισκας | λαγανα βεφα | τορτιγια συνταγη γεμιση | λαγανα συνταγη αργυρω | γλασο ασπρο πετρετζικης | siropi gia kserotigana | ταραμοκεφτεδες βεφας | μυδοπιλαφο συνταγη ακης
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λαδερα - Χορτοφαγικα

Βρέθηκαν 23 συνταγές

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Στάκα με αυγά

Η λέξη locavores ανακηρύχτηκε το 2007, λέξη της χρονιάς και μπήκε επίσημα στο Oxforde American Dictionary Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται στο πολύ ενδιαφέρον[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr

Μπάμιες: διατήρηση  στην κατάψυξη

Εύκολος, γρήγορος και επιτυχημένος τρόπος! -Πάρε μπρε συ 2 κιλά εδά που τσι βρίσκεις μικρές και τρυφερές κι άμα δε τσι ψήσεις βάλε τσι στη κατάψυξη. - Νωρίς[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Πρασόρυζο : κεντανές με κερεβίζι και …ρύζι!

Νόστιμο, παραδοσιακό, χορταστικό! Ο συνδυασμός του ρυζιού με διάφορα λαχανικά ή όσπρια είναι συνηθισμένος και αγαπημένος σε όλη την Ελλάδα. Όλα τα εις[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μαυρομάτικα φασολάκια με μάραθα

Λιτό παραδοσιακό πιάτο με υπέροχο συνδυασμό γεύσης και αρωμάτων! Τα μαυρομάτικα φασολάκια είναι ένα από τα πιο πολύτιμα όσπρια από την άποψη της διατροφικής[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Παστοφασούλες ή παστοφάσουλα : λιαστά[...]

Παραδοσιακός τρόπος διατήρησης για τα πράσινα φασολάκια! Η αποξήρανση των φρούτων και των λαχανικών είναι από τους πιο παραδοσιακούς τρόπους διατήρησής τους[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κολοκύθια: διατήρηση με αποξήρανση ή με κατάψυξη

Ο παλιός και ο σύγχρονος τρόπος! Συνεχίζω εγώ στο ίδιο μοτίβο της προηγούμενης ανάρτησης … Της επεξεργασίας και της διατήρησης των καλοκαιρινών φρούτων[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Σοφαγάδα ή συμπεθεριό ή τουρλού ή μπριάμ

Η μια γιαγιά μου το έλεγε σοφεγάδα, η άλλη τουρλού.Στα δυτικά του νησιού το λένε συμπεθεριό γιατί συγγενεύουν (εξ αγχιστείας) τα λαχανικά. Σαν ανέκδοτο ,[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ντολμάδες με αμπελόφυλλα

Μπακλαβάς, χαλβάς, μπουρέκι, ντολμάς, μπουγάτσα, πιλάφι, τζατζίκι, τι άλλο να πρωτοθυμηθώ από δικά μας καθημερινά φαγητά και γλυκά που έχουν τούρκικες[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ωμές αγκινάρες

Οι αγκινάρες με τα αγκάθια, συνηθίζεται να λέγονται άγριες σε αντιδιαστολή με εκείνες που δεν έχουν αγκάθια. Πριν αρχίσει η συστηματική τους καλλιέργεια ,[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μπριάμ στο φούρνο

Γιατί έχουμε ακόμη Καλοκαίρι! Το μπριάμ ή τουρλού είχα πάντα την αίσθηση ότι γίνεται με λαχανικά που δεν φτάνουν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, που είναι λίγα.[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Σισαμωτά κουλουράκια (λαδερά κουλουράκια)

Τα λαδερά κουλουράκια είναι από τα πιο αγαπημένα βουτήματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι νόστιμα, υγιεινά, διατηρούνται για εβδομάδες και συνοδεύουν το πρωινό και[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Πράσινα λαδερά φασολάκια (και με μια παλαιινή[...]

Ένα από τα καλύτερα ελληνικά καλοκαιρινά φαγητά είναι τα φρέσκα φασολάκια. Άφθονα σε όλη την Ελλάδα, σε πολλές ποικιλίες, μαγειρεύονται με κρέας αλλά και[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αρακάς: συντήρηση στην κατάψυξη

Ο αρακάς είναι ένα από τα λαχανικά που το βρίσκουμε νωπό μόνο 2-3 μήνες. Εν τούτοις το καταναλώνουμε όλο το χρόνο περισσότερο από πολλά άλλα. Ο κατεψυγμένος[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Τουρλού κατσαρόλας με μια παραδοσιακή κρητική[...]

Διαβάζοντας προχθές στον «Γαστρονόμο» του Ιουνίου την συνταγή του Ντίνου Κιούση «φασολάκια γιαχνί με στάκα » (σελ. 24) , θυμήθηκα άλλη μια[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μελιτζάνες : διατήρηση στην κατάψυξη

Εποχή της αφθονίας! Όχι όχι, δεν είναι ειρωνικό, δεν αφορά τα εισοδήματά μας ούτε την αγορά! Τη φύση αφορά. Το τέλος του καλοκαιριού (ποιο τέλος - θα μου[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μελιτζάνες  με ξινομυζήθρα ( ή φέτα)

Μεσσαρίτικο! Το φαγητό αυτό το λέμε μεσσαρίτικο. Προφανώς είναι σπεσιαλιτέ που συνηθιζόταν στα χωριά της Μεσσαράς πριν διαδοθεί στα υπόλοιπα χωριά μας.[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αρακάς λαδερός με ντομάτα

Ένα μαγιάτικο φαγητό όπως πιθανώς δεν το έχετε ξαναμαγειρέψει! Ο φρέσκος αρακάς είναι από τα αγαπημένα λαχανικά του Μάη. Λαδερός ή με κρέας, με λεμόνι ή με[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κουλουράκια κανέλας (με ελαιόλαδο)

Κι άλλα κουλουράκια! Όπως έχω ξαναγράψει, στα τετράδιά μου υπάρχουν παραπάνω από πενήντα συνταγές με λαδερά κουλουράκια, πολλές με …ονοματεπώνυμο.Αν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy