Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 41 συνταγές
Υλικά (για 6 άτομα) 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο 1 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένοι κόκκοι κόλιανδρου 1 κουταλιά φρεσκοτριμένοι κόκκοι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 3 αγγούρια κανονικά (χωρίς πολλά σπόρια) 1 φλ.τσ. φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή μέντας) 2 κεσεδάκια απλό γιαούρτι αγελάδος 1/2 φλ.τσ. γάλα 1-2 σκελίδες[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1,5 κιλό ώριμες ντομάτες 2 αγγούρια 3 πράσινες πιπεριές 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες 1 μικρό κρεμμύδι 8 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 6-7 κ.σ. καλό ξίδι 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ σούπα του μπακαλιάρου είναι χαρακτηριστική έκφραση του γιαπωνέζικου umami , της ισχυρής «5th flavour» , και έρχεται να κορυφώσει την ευχάριστη ,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1,5 κ. διάφορα, μέτρια ψάρια για βραστά (πεσκανδρίτσα, μπακαλιάρο, χριστόψαρο κ.λ.) 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες, σε χοντρές φέτες 1 κρεμμύδι, σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 200 γρ. αμύγδαλα ζεματισμένα και ξεφλουδισμένα 200 γρ. ψίχα ψωμιού 3 σκ. σκόρδο 1 φλιτζ.τσ. γάλα 1/3 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 3 κ.σ. εκλεκτό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1.200 γρ. μεγάλα ψάρια για βραστά 300 γρ. μέτριες/μεγάλες γαρίδες 300 γρ. μικρά καλαμαράκια 10-12 μύδια ζωντανά 3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες 1 κρεμμύδι 5[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΠαραδοσιακό πιάτο από τη Βαρκελόνη, το οποίο συνδυάζεται με την κλασική κρύα σούπα από την Ανδαλουσία. Η ελαφριά αλμύρα του βορειοδυτικού μπακαλιάρου[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiSoupe a loignon, για να στηλωθούμε…: Η κρεμμυδόσουπα λειτουργεί για τους Γάλλους όπως ο πατσάς για εμάς. Είναι η σούπα που αποζητούν για να ηρεμήσει το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiCaldo verde, η σμαραγδένια: Η πράσινη, υπέροχη, δυναμωτική, αλλά και λεπτή στη γεύση, σούπα από την Πορτογαλία. η εθνική τους χορτόσουπα! Ένα πιάτο της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈνα εξαιρετικό πιάτο, βασισμένο στην αξεπέραστη γεύση των πρώτων υλών και στον έξυπνο συνδυασμό τους. Αυτά τα σπάνια κολοκυθάκια-τρομπέτες, μακρύτερα από κάθε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiBortsch, και… πασών των Ρωσιών: Η πολύ γευστική αυτή σούπα λαχανικών με κρέας είναι το εθνικό πιάτο όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και της Ουκρανίας και της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤα υλικά είναι για 6-8 άτομα και συνολικά μαζί με την προετοιμασία και το ψήσιμο θα χρειαστείτε περίπου 45 λεπτά για να τη φτιάξετε. Κλειδί στη συνταγή είναι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 2 λίτρα ζωμός* 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο 1 1/2 κ. γ. κορν φλάουερ ή νισεστέ Αλατοπίπερο 2 κ. σ. μαϊντανός,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΖuppa di funghi del Montello, με αρώματα δάσους: Η ιταλική κουζίνα προτείνει πολλές και διαφορετικές σούπες με γευστικό ενδιαφέρον, αλλά αυτή η μανιταρόσουπα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 5-6 άτομα 1 κοτόπουλο (1 ½ κιλό περίπου) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κλαράκια σέλινο Αλάτι, πιπέρι 3 μπούκλες φιδέ Χυμό 1 λεμονιού Πιπέρι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 6 άτομα) 8 μεγάλα κρεμμύδια (άσπρα ή κίτρινα) σε χοντρές φέτες 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδας 3 φλιτζ. νερό ½ φλιτζ. dry Sherry 1 lt. ζωμός[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami