Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 55 συνταγές
Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν αποδείξει οι στατιστικές αν ζεσταίνει ή όχι ο γάμος, πάντως αυτή η παντρεμένη σούπα των Ναπολιτάνων (Minestra Maritata) μου φαίνεται[...]
Πηγή: bostanistas.grΦέτος δεν κάναμε δέντρο. Μια γιρλάντα με φωτάκια στον τοίχο και μια αγκαλιά κουμαριές μας αρκεί για χριστουγεννιάτικο στόλισμα. Φτιάξαμε όμως μια κατακόκκινη[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν έχω καταλήξει ποιας τον ομφαλό προτιμώ: της Αφροδίτης ή της Λουκρητίας Βοργία. Ποτέ δεν θα μάθουμε ποιας το τόσο ιδιωτικό σημείο κρυφοκοίταζε από την[...]
Πηγή: bostanistas.grΑν κάτι χαρακτηρίζει τα τελευταία βράδια στο σπίτι, είναι η προσπάθεια να μη μυρίζουν τα πάντα φιδάκι κατόλ. Έχουμε καταλήξει να μιλάμε για τον καιρό και τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο σπίτι μας, τον χειμώνα, τρώγαμε συχνά μπορτς. Αρχικά το έφτιαχνε η γιαγιά μου. Ούτε θυμάμαι πόσες ώρες της έπαιρνε να κόψει τα λαχανικά σε τόσο σχολαστικά[...]
Πηγή: bostanistas.grΜ' άρεσε αυτή η στροφή του καιρού, το λίγο κρύο ακόμη. Δεν ξέρω βέβαια τι θα έλεγα αν ήμουν κάτοικος Νευροκοπίου. Πάντως το ταχύτατο - σαν να μην πήραμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΌπως στις περισσότερες παρέες, έτσι και στη δικιά μας έχουν καθιερωθεί ατάκες που, αν μας ρωτήσεις, καλά - καλά δεν ξέρουμε πώς προέκυψαν. Σε μια παλιά[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ σούπα που σας προτείνω σήμερα είναι ελεύθερη διασκευή συνταγής από το Πιεμόντε, την εύφορη περιφέρεια στη βορειοδυτική άκρη της χώρας. Πρόκειται για μια[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν πετάμε φαγητό, ποτέ. Ιδίως σ’ αυτούς τους καιρούς. Αν μας εχουν περισσέψει μεγάλες ποσότητες ξέρουμε καλά πού να τις προωθήσουμε – το "[...]
Πηγή: bostanistas.grΘα μπορούσες να την πεις “μαγειρίτσα των Χριστουγέννων” ή και “κοτόπουλο με χόρτα αυγολέμονο”. Λιτή και απλή από τη μια αλλά και το[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρακαλώ, χρειάζομαι ένα διάλειμμα! Ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ανάμεσα σε ατελείωτα τραπεζώματα και άπειρες μαγειροώρες, θέλω να γευτώ κάτι που[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ σίγουρη λύση για να φάμε ωραία, με λιγοστά φράγκα στην τσέπη, ήταν η μπιζελόσουπα. Και το τελευταίο μπιστρό την σέρβιρε, χορταστική και μαζί φινετσάτη: από[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ συνταγή είναι πολύ απλή. Βγάζεις από το ψυγείο (ή από την κατάψυξη) λαχανικά που έχουν περισσέψει και τα μεγάλα τα ψιλοκόβεις σε λεπτές ροδέλες ή κυβάκια.[...]
Πηγή: bostanistas.grΤις προάλλες τρώγαμε με φίλους σε μια από τις πολλές νεο-ταβέρνες της πόλης. Κάτι η παρέα κι η κουβέντα κάτι κι η κούραση μιας ολόκληρης μέρας, δυσκολευόμουν[...]
Πηγή: bostanistas.gr[Shutterstock] Καθώς είχα βυθίσει το χέρι μου μέσα στο τεράστιο σακί του μανάβικου και διάλεγα καρότα για τη σούπα, έπιασε το χέρι μου ένα αλλιώτικο καρότο.[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο πολύτιμα λαχανικά του χειμώνα. Το καλλιεργούν στο μποστάνι του The Margi και είναι ένα από τα βιολογικά υλικά που[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο Πάσχα - ναι, το ξέρω ότι πρέπει να σας γράψω για τα Χριστούγεννα - δεν είναι η καλύτερή μου γιορτή γαστριμαργικά καθώς σιχαίνομαι το αρνί (και το κατσίκι),[...]
Πηγή: bostanistas.grΑν περιμένατε χριστουγεννιάτικη κοτό/γαλόσουπα, συγγνώμη που σας απογοητεύω. Οι λόγοι είναι δύο: αν βράσετε το θηρίο τη γαλοπούλα ώστε να προκύψει σούπα, τι[...]
Πηγή: bostanistas.gr