Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 93 συνταγές
Όσοι έχουμε παιδιά (ιδίως μεγάλα), ξέρουμε ότι όταν φέρνουν φίλους στο σπίτι για φαγητό, υπάρχει η πιθανότητα αρκετοί από αυτούς να είναι χορτοφάγοι, έτσι[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χλωρά ή ξερά φασόλια, στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, έχουν από καιρό το ταίρι τους στην κουζίνα. Διαλεχτά λαχανικά, διαλέξτε και πάρτε, ένα ή και πολλά[...]
Πηγή: bostanistas.grΓαλοπούλα σε διάφορες εκδοχές, που ελπίζω πως θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε ένα κλασικό τραπέζι με κάποιες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Η προετοιμασία του[...]
Πηγή: bostanistas.grΜέσα στον πυρετό και τα ααααψού κλείνω τα μάτια και προσπαθώ να σκεφτώ ποιος θα 'θελα να είναι τώρα στην κουζίνα και να μαγειρεύει για μένα. Ποιος θα μου[...]
Πηγή: bostanistas.grΣυνεχίζουμε τις γιορτινές ιδέες με ένα φαγητό ξεχωριστό που μένει αξέχαστο σε όσους το δοκιμάζουν. Ιδεώδες για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς,[...]
Πηγή: bostanistas.grΠεριμένω πάντοτε πώς και πώς να έρθει χειμώνας για να αρχίσουμε να τρώμε λάχανο. Ιδίως τα παλιοκαιρίσια λάχανα που παίρνουμε από τη γειτόνισσά μας, τη νεαρή[...]
Πηγή: bostanistas.grComfort food: φαγητό που προσφέρει παρηγοριά, σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Σχετίζεται με τις μνήμες της παιδικής ηλικίας και την κουζίνα του πατρικού σπιτιού[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτις γιορτές μου αρέσει να δίνω ένα μικρό twist σε γεύσεις που σε καθημερινή βάση θα θεωρούσες και λίγο... συνηθισμένες. Τώρα, βέβαια, δεν είναι κι ότι το[...]
Πηγή: bostanistas.grΛόγω αλεξανδρινής καταγωγής δύσκολα καταδέχομαι να δοκιμάσω κεφτέδες ή κεμπάπ με κρέας αλλιώτικο από αρνίσιο ή, έστω, κιμά από μοσχάρι ανακατεμένο αρνί. Όταν,[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα] Ακούγεται εξωτικό και όμως δεν είναι. Το φτιάχνουν παραδοσιακά σε όλη τη Μέση Ανατολή και ακόμα παραπέρα και γίνεται πανεύκολα με[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Mike/Flickr] Σίγουρα κι εσείς θα έχετε αναρρωτηθεί πως τα κοτόπουλα που πουλάνε τα κοτοπουλάδικα είναι τόσο καλοψημένα, με την τραγανή τους πετσούλα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο σπίτι μας δεν τρώμε συχνά κρέας. Είμαστε πιο πολύ των λαχανικών, των λαδερών και των οσπρίων, αλλά πού και πού κρεατάκι θα φάμε. Είπα, λοιπόν, να σας[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο πλαίσιο διήμερης δίαιτας εμπνεύστηκα αυτό το ελαφρύ και αρωματικό πιάτο: μπουτάκια κοτόπουλου, moscato, αστεροειδής γκυκάνισος, λίγο κόλιανδρο και voila![...]
Πηγή: bostanistas.grΌσοι αγαπούν τις γλυκόξινες και ελαφρώς εξωτικές γεύσεις θα συμφωνούν πως το μέλι και το πορτοκάλι συνοδεύουν τέλεια όλα τα κρεατικά και κυρίως το κοτόπουλο.[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Έυα Παρακεντάκη Από τα φαγητά που τα τρώνε όλοι! Εύκολο στην εκτέλεση και φυσικά χρήσιμη συνταγή για να φάνε τα παιδιά λαχανικά και να μην ξεμείνει το[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίχαμε μείνει στα φασόλια, συνιστώντας τη συνταγή του cassoulet. Ενδεδειγμένο ταίρι, δεν λέω, για το παστό μπούτι της πάπιας μας. Και χορταστικό εορταστικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πάπια δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ελλάδα. Την τρώμε στα εστιατόρια που ξενοφέρνουν κι εκεί συνήθως ως «μαγκρέ» (magret), δηλαδή στήθος[...]
Πηγή: bostanistas.grΜετά την απόλυτα επιτυχημένη συνταγή της κλασικής κοτοσαλάτας που φτιάχνω εδώ και κάτι χρόνια ανακάλυψα προσφάτως και αυτήν που σας δείχνω σήμερα. photo:[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια σήμερα σας έχω μια πολύ, πολύ αγαπημένη μου συνταγή. Την φτιάχνω εδώ και χρόνια, πολύ πριν ξεκινήσω το μπλογκ. Κοτόπουλο με μια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο τρίπτυχο πίτσα, γύρος και μπέργκερ είναι το ευαγγέλιο της junk διατροφής στην χώρα μας. Η πίτσα και το μπέργκερ, ναι μεν είναι ξενόφερτα σε αντίθεση με τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΣπανίως ψήνω κοτόπουλο στο φούρνο και ο λόγος είναι κυρίως γεωγραφικός. Εδώ στη Τζια βρίσκουμε μόνο τα τυποποιημένα των σούπερ μάρκετ πού έρχονται από την[...]
Πηγή: bostanistas.gr