Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 19 συνταγές
από τον κ. Νίκο Δαμίγο - Αυλωνάρι Καθαρίζουμε το κεφάλι και τα εντόσθια από τους γαύρους και τους τοποθετούμε σε ένα τάπερ με ξύδι και αλάτι για 3 με 4 ώρες.[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Παμφίλη Ιωάννου - περιοχή Αλιβερίου Υλικά 1 χταπόδι 1 κλων. σέλινο 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 καρότο ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο ¼ ποτήρι ξίδι κόκκινο[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό τον κ. Σταμάτη Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου ΥΛΙΚΑ 8-10 μεγάλα καλαμάρια 1 κούπα ρύζι 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 κούπα λάδι 1[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Εφη Λούκα - ταβέρνα Η ΦΛΟΓΑ Αγ. Ιωάννης Αλιβερίου Μια νοστιμιά που συνηθίζεται πολύ στις ψαροταβέρνες της Εύβοιας που φημίζεται για τα ψαρικά[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΜαγειρεύει ο κ. Σταμάτης Μούντριχας - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου Ανταπόκριση από την κουζίνα του Σταμάτη !!! Έχω λοιπόν βράσει την γλώσσα για περίπου μισή ώρα,[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Εφη Λούκα - Ταβέρνα "ΦΛΟΓΑ" Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου Φαγάκι νηστίσιμο που συνηθίζεται στα παραθαλάσσια χωριά μας Υλικά 8 μεγάλα καλαμάρια[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων "Αυτή τη συνταγή την έχω μάθει από τη μαμά μου" μας λέει η κ. Ρούπα ΥΛΙΚΑ: 2 κιλά γαύρο χοντρό Αλάτι χοντρό 1[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Αριστέα Τόλια -καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Συνταγή του περασμένου αιώνα από το τετράδιο της γιαγιάς μου Αριστέας με τη γλώσσα της[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Σοφία Μούτσου - τ. Δήμαρχο Στυρέων Για να κάνουμε ψάρι στιφάδο χρειαζόμαστε μεγάλα πελαγίσια ψάρια όπως κέφαλους, συναγρίδες, ροφούς, στείρες κ.α.[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων Υλικά 800 γρ βούτυρο αγνό 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη 1 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο 1 κρόκο αυγού 2-3 βανίλιες[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Εφη Λούκα - Ταβέρνα Η ΦΛΟΓΑ Αγ. Ιωάννης Αλιβερίου Στην Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα, τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι κύρια[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Αριστέα Τόλια - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Συνταγή Αρχέστρατου του Καρχηδόνιου (προσαρμογή... Αριστέα)! 1 μεγάλη τσιπούρα καθαρισμένη[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Σοφία Εφη Λούκα "Ταβέρνα η Φλόγα" - Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου Παλαμίδα ή άλλο αντίστοιχο ψάρι Υλικά Για 2 άτομα 1 παλαμίδα ή όποιο άλλο ψάρι της[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Ασπασία Μιμούση - Ιστιαία Εύβοιας Πλένουμε το χταπόδι καλά και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα που καίει πάνω στην εστία της κουζίνας , περιμένοντας να[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr