Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 72 συνταγές
Το σπετζοφάι είναι για εμάς ένας αγαπημένος μεζές. Εκτός από το κλασικό όμως το έχουμε φτιάξει και με σουπιές ! Σήμερα δοκιμάσαμε μια τρίτη εκδοχή με χταπόδι,[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΟ Νόμπου Ματσουχίσα είναι ένας από τους διασημότερους σεφ στον κόσμο. Βραβευμένος πολλές φορές και με αστέρια Michelin, έχει δύο εστιατόρια πολυτελείας και[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΗ σημερινή μας ανάρτηση θα σας μεταφέρει στην Κίνα και συγκεκριμένα μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη, κατοικία των Κινέζων Αυτοκρατόρων τους προηγούμενους αιώνες.[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΠριν από λίγες ημέρες προμηθευτήκαμε μία μεγάλη φρέσκια σφυρίδα η οποία ήταν πολύ μεγάλη για να καταναλωθεί σε μία δόση. Έτσι φτιάξαμε μία πεντανόστιμη[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΗ δεύτερη σημερινή μας σαρακοστιανή ανάρτηση είναι το ξιδάτο χταπόδι, ένας ουζομεζές που δε λείπει από το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας! Δε χρειάζεται καμία[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤο πέστο είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της ιταλικής κουζίνας. Πρόκειται για ένα είδος σάλτσας που αποτελείται από βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι,[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤώρα που καλοκαιριάζει, οι μέρες σηκώνουν παραλία, τάβλι και για τους μερακλήδες ένα ουζάκι με τον κατάλληλο μεζέ. Και τι καλύτερο να συνοδεύσει ένα ούζο δίπλα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΆλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ "Ιδιαίτεροι τρόποι να μαγειρεύουμε ψάρια" παρουσιάζουμε σήμερα. Πρόκειται για μια συνταγή με φρέσκο τόνο συνδυασμένο με μπρόκολο[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΟμολογουμένως δεν απαιτείται καμία συνταγή για να ψήσει κάποιος μια τσιπούρα στη σχάρα. Όμως πολλές φορές "ουκ εν τω πολλώ το ευ". Ο σκοπός που παρουσιάζουμε[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΗ λέξη teriyaki στα ιαπωνικά σημαίνει "γυαλιστερό ψήσιμο". Και αυτό γιατί η σάλτσα με την οποία ψήνεται το φαγητό του δίνει μία γυαλιστερή όψη. Πρόκειται για[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΉρθε επιτέλους η στιγμή να φτιάξω κι εγώ ένα μυδοπίλαφο! Όχι ότι είναι φαγητό που δεν το έχω φτιάξει ξανά, αλλά σίγουρα δεν το φτιάχνω συχνά. Κι αυτό, επειδή[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤο χταπόδι στιφάδο είναι μία κλασική παραδοσιακή ελληνική συνταγή που φτιάχνεται πρακτικά παντού. Από την Κρήτη έως το Άγιο Όρος! Κατά την προσωπική μας άποψη[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤο αποψινό πιάτο είναι μία δική μας πρωτότυπη δημιουργία για την οποία είμαστε πραγματικά υπερήφανοι! Συνδυάζοντας τη φαντασία μας με διάφορα στοιχεία που[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤο πιάτο αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους μας. Τώρα το φθινόπωρο με λίγο ούζο ή τσίπουρο θα μας θυμίζει τις καλοκαιρινές μας βουτιές! Υλικά: 6 μεγάλες[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣυνεχίζοντας το σερί των νηστίσιμων συνταγών (που όμως δε θα κρατήσει για πολύ ακόμα) σας έχουμε σήμερα τη συνταγή της Κουζίνας του Shogun για[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣήμερα αποφασίσαμε να τιμήσουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Καλαμάτα, με μία συνταγή κατεξοχήν Καλαματιανή! Πρόκειται για μία παρασκευή που γίνεται με παστό[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΟ γαύρος είναι ένα από τα πλέον υγιεινά και γευστικά ψάρια των ελληνικών θαλασσών και ταυτόχρονα ένα από τα πιο οικονομικά. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους,[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΜη σας ξενίζει το όνομα! Ούτε η χώρα προέλευσης (Μπανγκλαντές)! Πρόκειται για την τελευταία μας ανακάλυψη στην περιήγησή μας στις κουζίνες της Κεντρικής Ασίας![...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.gr