Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 14 συνταγές
Για την 25η Μαρτίου! Μια ποικιλία συνταγών με μπακαλιάρο αλλά και με άλλα ψαρικά, μιας και στην περιοχή μας στις 25 Μαρτίου φτιάχνουμε ψάρι γενικώς και όχι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠοιος είπε ότι τα κληματόφυλλα είναι μόνο για τα ντολμαδάκια ; Είναι η εποχή τους και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε πολλά φαγάκια ιδίως σ’ αυτά που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα νηστίσιμο κυριακάτικο πιάτο! Το κυριακάτικο φαγητό ήταν ανέκαθεν ιεροτελεστία για την ελληνική οικογένεια. Πάντα ετοιμασμένο με περισσότερη φροντίδα από τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα ακόμη νηστίσιμο φαγάκι πριν τα γιορτινά! Τα καλαμαράκια ήταν διαφόρων μεγεθών. Άλλα μικρά, άλλα μεγάλα, άλλα μέτρια. Διάλεξα τα πιο μεγάλα γι αυτό το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο μάραθο είναι το αγαπημένο μου μυριστικό-χορταρικό.Αν μου ζητούσαν να κατονομάσω τα φαγητά που προτιμώ, σίγουρα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών μου θα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια να μη ξεχνιόμαστε με τα γιορτινά, ακόμη νηστεία έχουμε. Νηστίσιμη συνταγή λοιπόν σήμερα.Νηστίσιμη με ψάρι θα μου πείτε; Όπως έχω ξαναπεί,η νηστεία των[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο πιο αγαπημένο μας σαρακοστιανό – και όχι μόνο- πιάτο! Η συνταγή είναι «κληρονομιά» μιας από τις καλύτερες μαγείρισσες που έχω γνωρίσει.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι συνταγές με παστό μπακαλιάρο είναι αμέτρητες. Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα παστά ψάρια στο εδεσματολόγιο πολλών περιοχών . Τα σκήπτρα στο πλήθος των[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα σέσκουλα στην Κρήτη τα λέμε γούλα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ΤΑ γούλα ή Η γούλα. Απαντώνται και με τον ένα τύπο και με τον άλλο. Τα γούλα λοιπόν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαθημερινό φαγάκι σήμερα, κι ας έρχεται αύριο Κυριακή. Μετά από την κρεοφαγία των προηγούμενων ημερών, την τελευταία εβδομάδα είπαμε τα φαγητά μας να είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚριθαρότο θαρρώ πως το λένε στα σύγχρονα ελληνικά; Τη συγκεκριμένη συνταγή την κάνω συνήθως με χταπόδι. Αυτή τη φορά είχα μοσχάκια (μοσχιούς) , αλλά ο τρόπος[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛατρεύετε το ψάρι αλλά σιχαίνεστε το καθάρισμά του και πολύ περισσότερο το καθάρισμα της κουζίνας και των σκευών που θα το μαγειρέψετε; Έχω ένα τρόπο που μας[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠαραδοσιακό , νόστιμο, πρωτότυπο πιάτο της κρητικής κουζίνας! Η σημερινή συνταγή αφορά ένα πολύ ιδιαίτερο κρητικό φαγητό. Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να την γράψω[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓρήγορο, οικονομικό και εύκολο! Ο συνδυασμός κρέατος ή ψαριών με λαχανικά είναι πολύ συνηθισμένος στην κουζίνα μας. Δίνει νόστιμα και χορταστικά πιάτα. Κι[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr