Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 45 συνταγές
Τα τηγανητά φρέσκα ψάρια των Ελληνικών θαλασσών, μικρά ή μεγάλα, είναι ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα. Σερβίρονται παντού: στις[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟ φρέσκος βακαλάος των Ελληνικών θαλασσών μας δίνει μια θρεπτικότατη σούπα, με υπέροχο λευκό ζωμό, πλούσιο σε γεύση, που τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές. Το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟ βακαλάος ή μπακαλιάρος είναι ψάρι του γένους Γάδος (Gadus) της οικογένειας των γαδιδών. Είναι ψάρι που εκτιμάται πολύ για τη λεπτή και εύπεπτη σάρκα του και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr(Μια δική μου συνταγή) Σε όλη την Αραβική χερσόνησο οι ψαραγορές φημίζονται για την ποικιλία και τη φρεσκότητα των ψαριών αλλά και κάθε είδους θαλασσινών.[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο φαγητό αυτό μου ξυπνά μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια, γιατί το συνηθίζαμε πολύ κάθε τέτοια εποχή. Ο ψαράς ήταν οικογενειακός φίλος κι έτσι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ καλοκαιρινή σαλάτα της φιλενάδας μου της Lidia από την Ιταλία Είναι πολύ νόστιμη, απλή και διαιτητική, διότι έχει λίγες θερμίδες αλλά συνδυάζει τρόφιμα με[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΨαράκι στο φούρνο για αύριο, όπως το καλεί η ημέρα και μάλιστα πλακί, παραδοσιακό, μόνο με λίγες αλλαγές, για να γίνει πιο ελαφρύ. Αγαπημένο οικογενειακό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠολύ ελαφρύ και μυρωδάτο ψάρι, μια συνταγή της φίλης μου Κατερίνας Ν. που το μαγειρεύει εξαιρετικά και το λατρεύουν τα παιδιά της. Αρέσει και σ' εμάς πολύ και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕίναι μια εύκολη, πολύ νόστιμη, τονωτική και χορταστική σούπα με εξωτική γεύση και εμφάνιση. Η ιδέα ξεκίνησε από μια καταπληκτική chef του Αραβικού[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ σηπία, κοινώς η σουπιά (επιστημονικά sepia σηπία) είναι ένα Κεφαλόποδο. Ζει σε βάθος εκατό μέτρων, στις εύκρατες και ζεστές θάλασσες, ψαρεύεται πολύ εύκολα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα Spring Rolls είναι πολύ δημοφιλή σε όλες τις χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ασίας, όπως την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταιβάν, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ Λήμνος, η "ανεμόεσσα" κατά τον Όμηρο, η νήσος του Ηφαίστου με τους πολλούς ανέμους, είναι ένα πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου, γνωστή από την αρχαιότητα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια λίγο ασυνήθιστη αλλά νοστιμότατη μακαρονάδα θαλασσινών, εντυπωσιακή και γεμάτη χρώμα. Ένα πανεύκολο, γρήγορο, ελαφρύ νηστίσιμο πιάτο. Μην το συνδέσετε με[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜεγάλη εορτή αύριο, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας αλλά και την Ιστορία, για πρώτη φορά ο Τίμιος Σταυρός υψώθηκε, μετά[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα πολύ γευστικό, εύκολο και πλήρες διατροφικά πιάτο! Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο αλλά λίγο ωμό ελαιόλαδο, το πιάτο μας γίνεται νηστίσιμο, απόλυτα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕλληνικό καλοκαίρι χωρίς γαύρο δε γίνεται! Τον ευχαριστηθήκαμε φέτος στις διακοπές, μαρινάτο από τη χρυσοχέρα την αδελφούλα μου, τηγανητό στις ποικιλίες μαζί[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο μπαρμπούνι ( Τρίγλη η μυστακοφόρος ή Mullus surmuletus ) μαζί με την εξαδέλφη του, την κουτσομούρα, (Mullus barbatus), είναι από τα νοστιμότερα ψάρια που[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΌσοι λατρεύουν τα θαλασσινά θα συμφωνήσουν ότι είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο, με υπέροχη εμφάνιση και αξέχαστη γεύση. Οι ολόκληροι αστακοί βέβαια κάνουν το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα μύδια είναι νόστιμα και αγαπημένα. Μαζί με το ρυζάκι κάνουν έναν πικάντικο συνδυασμό και συναγωνίζονται, σαν Ελληνική πρόταση, την παέλλα της άλλης πλευράς[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα νοστιμότατο πιάτο που ο φούρνος αναδεικνύει τις γεύσεις του και παραδοσιακά περιέχει κρεατικό. Όμως μια δοκιμή με θαλασσινά, όπως τα καλαμάρια, οι σουπιές[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr(Για δύο μερίδες) Απλή και εύκολη συνταγή και ένα αποτέλεσμα μεγαλείο. Σολομός ο αγαπημένος, παρέα με μυρωδάτα χορταρικά και άρωμα φούρνου, ένας συνδυασμός[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ νηστεία μας δίνει την ευκαιρία να αποτοξινωθούμε, υιοθετώντας μια διατροφή περισσότερο υγιεινή αλλά και να θυμηθούμε ξεχασμένες γεύσεις και νόστιμες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα καλαμάρια δεν τρώγονται μόνο τηγανητά ή κοκκινιστά στην κατσαρόλα. Ψήνονται και στο φούρνο, αρκεί να τα προστατεύσουμε και να τα τυλίξουμε στη λαδόκολλα για[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ σαρδέλα ανήκει στα αφρόψαρα,τα οποία μέχρι προ τινος θεωρούνταν ψάρια δεύτερης κατηγορίας! Σήμερα έχουν εκτιμηθεί, διότι έχει γίνει γνωστό ότι είναι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΣήμερα, Παρασκευή, είπαμε να τηρήσουμε τη νηστεία της. Γι’ αυτό μαγείρευσα σουπιές, υπακούοντας σε συζυγικές επιθυμίες και αξιοποιώντας τα φρέσκα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα πολύ νόστιμο παραδοσιακό πιάτο με άγρια αρωματικά χόρτα της Ελληνικής φύσης, ενισχυμένα από το καταπληκτικό άρωμα του μάραθου. Ο παστός βακαλάος γίνεται[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr