Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 102 συνταγές
Τι θα λέγατε αν βλέπατε τα παιδιά σας να τσακώνονται γι᾿ αυτά τα νερόβραστα λαχανικά; Θα το πιστεύατε; Κι όμως είναι αλήθεια. Απλά βράζουμε ολόφρεσκα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι άνθρωποι, όταν δεν είχαν άλλο τρόπο να συντηρήσουν τις ντομάτες, τις ξέραιναν στον ήλιο, αφαιρώντας όλα τα υγρά τους, έτσι ώστε να διατηρηθούν στην αποθήκη[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα αφράτα σφολιατορολά με σοκολάτα, είναι ένα πανεύκολο γλυκάκι, γρήγορο και πολύ λαχταριστό. Για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Αν δεν μας αρέσει το[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι παλιές νοικοκυρές, μπορεί να μην είχαν στη διάθεσή τους εντυπωσιακά υλικά, ήξεραν όμως και με τα πιο απλά, να φτιάχνουν πολύ νόστιμα φαγητά και εξαιρετικούς[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚάθε χρόνο τέτοια εποχή, από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου, ξεκινάγαμε με την γιαγιά μου το "κυνήγι" της οβριάς και των άγριων σπαραγγιών.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΦτιάξτε τα και θα δείτε τα παιδιά σας να τσακώνονται, για το ποιό θα φάει τα περισσότερα λαχανικά. Είναι σίγουρο ότι δεν θα πιστεύετε τα μάτια σας! Κι όμως,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑπό την εποχή που οι νοικοκυρές, με ελάχιστα υλικά, έκαναν θαύματα. Ένα πολύ ωραίο, γρήγορο και εύκολο ορεκτικό, που θα τρελάνει τους φίλους της φέτας. Φτιάξτε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική τροφή, που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Μια πολύ ωραία και νηστίσιμη εκδοχή, είναι με μπόλικο σκορδάκι στο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ παράδοση θέλει τα αυγά, να βάφονται τη Μ. Πέμπτη, την ημέρα του Μυστικού Δείπνου, όπου φτιάχνονται και τα τσουρέκια , αλλά και η Λαμπροκουλούρα, ή[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια σαλάτα, που μπορεί άνετα να αποτελέσει και το κύριο γεύμα μας. Ο συνδυασμός των υλικών δίνει μια πολύ ισοροπημένη γεύση, που αρέσει στους περισσότερους. Αν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑπό τις ωραιότερες Πασχαλινές πίτες. Φτιάξτε τη και είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψετε και θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια. Νοστιμότατη και πάρα πολύ εύκολη,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤους κολοκυθοκεφτέδες τους φτιάχνουμε συνήθως με τα κλασικά κολοκυθάκια και όχι με κίτρινη κολοκύθα. Όμως αν τους δοκιμάσουμε έτσι, θα δούμε ότι γίνονται πάρα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πάρα πολύ νόστιμη και θρεπτική σαλάτα, που αρέσει σε όλους, ακόμη και στα μικρά παιδιά, για τις περιόδους των νηστειών και όχι μόνο. Γίνεται εύκολα και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πολύ νόστιμη πρόταση, για να μαγειρέψουμε το μπρόκολο και να το κάνουμε πολύ πιο γευστικό, ώστε να το φάνε ευχάριστα τα παιδιά μας. Γίνεται πολύ ωραίο και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠρόκειται για ένα γλυκάκι, που είναι σκέτος πειρασμός. Αν κάνουμε αρχή, δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να τις τρώμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, είναι πως θα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ σαλάτα μαρούλι είναι για μένα η ωραιότερη που υπάρχει. Με ότι κι αν την φτιάξουμε, είναι πάντα υγιεινή και δροσερή, ιδανική για να συνοδέψουμε όλα τα ψητά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ σαλάτα με κόκκινο, κατσαρό μαρούλι, ή λόλα όπως λέγεται, δίνει ξεχωριστό χρώμα στο τραπέζι μας. Η λόλα ρόσσα, όπως λέγεται, είναι ένα μαρούλι, που έγινε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια καταπληκτική σαλάτα, που ανήκει στην κατηγορία «μ' αρέσει μαμά», πολύ χορταστική, που μπορεί να γίνει και το μεσημεριανό μας. Γίνεται πανεύκολα,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πιο αγαπημένο ορεκτικό, εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας, που το σερβίρουμε κυρίως συνοδεύοντας ψητά κρεατικά. Μπορούμε να το σερβίρουμε και αλειμμένο πάνω σε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤην ομελέτα αυτή, την έφτιαχνε συνήθως η γιαγιά μου τα βράδια, όταν γυρίζαμε πεινασμένοι στο σπίτι από το παιχνίδι, γιατί μας άρεσε πολύ και γινόταν εύκολα και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ πιο αφράτη και γευστική ταραμοσαλάτα που υπάρχει. Όσο πιο ωραίο το παξιμάδι που θα χρησιμοποιήσουμε τόσο ωραία θα γίνει η ταραμοσαλάτα μας. Διαλέξτε αυτό που[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας μεζές που φτιάχνεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά πιο ξακουστός είναι αυτός της Σαντορίνης, επειδή φτιάχνεται με το ντόπιο ντοματάκι που υπάρχει στο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα ξερά φασόλια, εκτός από την κλασική μας φασολάδα , μπορούμε να τα κάνουμε και κροκέτες. Γίνονται ένας πολύ νόστιμος μεζές, που τα παλιότερα χρόνια υπήρχε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας πολύ ωραίος τρόπος να φάνε και οι πιο δύσκολοι το κουνουπίδι, είναι να το κάνουμε στο φούρνο με κρέμα μπεσαμέλ. Γίνεται γρήγορα, είναι πεντανόστιμο και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας μερακλίδικος μεζές για τους μεγάλους, αλλά κι ένας πολύ ωραίος τρόπος να κάνουμε τα παιδιά μας, να φάνε λαχανικά. Πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πάρα πολύ νόστιμη και θρεπτική σαλάτα, για τις περιόδους των νηστειών και όχι μόνο. Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, αρέσει σε όλους, ακόμη και στα μικρά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πολύ παλιά σαλάτα, που με το πέρασμα των χρόνων έπαψε να παρασκευάζεται. Η ευδαιμονία της προηγούμενης εικοσαετίας, δεν άφηνε περιθώρια στα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr