Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 15 συνταγές
Ξεχασμένη συνταγή με παράξενο όνομα! Για να είμαι ειλικρινής ούτε το όνομα απ’ αυτή τη συνταγή δεν είχα ξανακούσει! Παλιά, ξεχασμένη, τοπική συνταγή για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι η εποχή τους ! Οι γλυκοκολοκύθες , πιο ανθεκτικές από τα πράσινα κολοκυθάκια είναι από τα πιο «επίκαιρα» λαχανικά της εποχής. Τρώγεται[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι γνωστή και πολυσυζητημένη σε τούτο εδώ το blog η αγάπη των κρητικών για τα χόρτα παντός είδους. Αγαπάμε τις πρασινάδες ωμές και βραστές και κάθε εποχή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌπως έχω ξαναγράψει , σπάνια φτιάχνω κριθαρένιο παξιμάδι (ντάκο) στο σπίτι. Εδώ στο νησί βρίσκουμε καλό παξιμάδι από πολλές «πηγές». Υπάρχουν παλιές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌπως έχω ξαναγράψει οι συνταγές με χοχλιούς θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα ολόκληρο βιβλίο. Ένας από τους πιο συχνούς και νόστιμους τρόπους είναι με στάρι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι ασκορδουλάκοι είναι μια ακόμη από τις σαλάτες που συνηθίζουμε στην Κρήτη. Μυρωδάτη και ξιδάτη συνοδεύει θαυμάσια όσπρια και κρεατικά . Πολλοί μάλιστα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓιαχνί εποχής, από τα πιο κλασικά κρητικά πιάτα! Έχω μαγειρέψει το λιγότερο τρεις φορές φέτος αυτό το φαγητό και ούτε φωτογραφίες έβγαλα ούτε ποσότητες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα πιάτο γεμάτο Ω-3! Άλλη μια σύντομη ανάρτηση αφού ο φόρτος εργασίας που σας περιέγραφα πριν λίγες μέρες δεν λέει να υποχωρήσει. Μπορεί η συνταγή να είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαιρός για σαλάτες! Μια παλιά ρήση στην Κρήτη λέει «αν δεν υπήρχε ο νότος ( ο αέρας) και οι ………… , η Κρήτη θα ήταν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα τουρσί που τρώγεται σχεδόν αμέσως! Οι σαλάτες, ωμές ή βραστές είναι απαραίτητες σε κάθε γεύμα πρόχειρο ή επίσημο. Σπάνια, και σε περιπτώσεις μεγάλης[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ πιο νόστιμη συνταγή για την πρωτεΐνη της νηστείας Τα μανιτάρια –«τσι αμανίτους» που λέμε στην Κρήτη- τα αγαπάμε με όποιο τρόπο κι αν τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτην κατάψυξή μας, για να νοστιμίζουμε σούπες και λαδερά! Θα μου πείτε πρώτη ανάρτηση του μήνα και κυριακάτικα δεν βρέθηκε ένα γλυκό ένα κέρασμα τέλος πάντων[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι η εποχή του! Από τα πιο αγαπημένα τουρσιά οι πιπεριές σε όλες τους τις εκδοχές. Αναμφισβήτητη βέβαια η νοστιμιά της γλυκόξινης παραλλαγής (μη παραλείψετε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια συνταγή με σίγουρη επιτυχία! Καπαροχρονιά φέτος στα μέρη μας. Πάντα είχαμε κάπαρες, αλλά φέτος έχουν γεμίσει τον κόσμο! Και δεν είμαστε ούτε κοντά σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια γλυκόξινη νοστιμιά με πολλές χρήσεις! Η γλυκοκολοκύθα είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Μ’ αρέσει σε όλες τις εφαρμογές. Από στοιχείο φθινοπωρινής και[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr