Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 47 συνταγές
Και ένα βραβείο από την Ανεράιδα ... Πολλές αναρτήσεις με χορταρικά τελευταία στο blog μου! Λίγο η δίαιτα λίγο το γεγονός ότι είναι η εποχή τους, δεν υπάρχει[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο λαθούρι ( Lathyrus clymenum) είναι το φυτό από το οποίο παράγεται η φάβα. Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν το φυτό, σίγουρα όμως όλοι γνωρίζουν τη φάβα. [...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπό το site: http://www.e-geoponoi.gr Η σαρακοστή προχωρεί. Είμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα… Καιρός να ανοίξω το κεφάλαιο «χοχλιοί»! Δεν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌπως έχω ξαναγράψει οι συνταγές με χοχλιούς θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα ολόκληρο βιβλίο. Ένας από τους πιο συχνούς και νόστιμους τρόπους είναι με στάρι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα βραβείο είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Η καλή μου grΕΑΤ , αφού μου έκανε την τιμή να δοκιμάσει 2 συνταγές από το blog μου, τις κριθαροκουλούρες και τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα τζατζίκι διαφορετικό! Γλυστρίδα ή αντράκλα ή ανδράχλη ! Ένα χρήσιμο ζιζάνιο που κάνει πιο δροσερές τις σαλάτες μας. Εδώ και 2-3 χρόνια σε μερικές γλάστρες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε αθόγαλο (ανθόγαλο) και ντρέσινγκ πετιμεζιού Καλώς σας βρήκα! Μετά από τις ολιγοήμερες διακοπές μου επιστρέφω με μια νόστιμη σαλάτα –που μπορεί όμως[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν ξεκίνησα αυτό το blog , είχα στόχο την προβολή της κρητικής κουζίνας και της κρητικής διατροφής μέσα από τις συνταγές με τις οποίες μεγάλωσα και με άλλες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣυνταγές με αγάπη, από αγάπη, για αγαπημένους, από αγαπημένους, μας προτρέπει να δημοσιεύσουμε το ολοκαίνουριο blog Παιχνίδιατης Κουζίνας που έστησαν οι καλές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣαλάτα εποχής από την παράδοσή μας, που θα μπορούσε να είναι έμπνευση μεγάλου σεφ! Ξέρετε τι είναι ο αροδαμός; Είναι ο καινούργιος βλαστός, τα βλασταράκια και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα πολύχρωμο, νόστιμο και οικονομικό πιάτο! Πολλές φορές με τα αυγά που περίσσευαν το Πάσχα, φτιάχναμε στο σπίτι μας "αυγά τυλιγμένα με κιμά". Στην ουσία[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με γιαούρτι , νόστιμη , δροσερή και χορταστική. Τόσο χορταστική που πολλές φορές – κυρίως το Καλοκαίρι- την κάνω για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι γνωστή και πολυσυζητημένη σε τούτο εδώ το blog η αγάπη των κρητικών για τα χόρτα παντός είδους. Αγαπάμε τις πρασινάδες ωμές και βραστές και κάθε εποχή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι η εποχή τους ! Οι γλυκοκολοκύθες , πιο ανθεκτικές από τα πράσινα κολοκυθάκια είναι από τα πιο «επίκαιρα» λαχανικά της εποχής. Τρώγεται[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε το πιο αγαπημένο αρωματικό χορταράκι της εποχής! Παρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρείται ότι είναι κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο απόλυτο καλοκαιρινό ελληνικό fast food ! Εντάξει, περισσότερο από τη συνταγή που πιστεύω ότι την γνωρίζουν και οι πιο αρχάριοι, σήμερα θέλω να σας δείξω μια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ ΟΜΕΛΕΤΑ (επειδή δεν νηστεύουμε όλοι) !! Μπορεί να είναι Σαρακοστή αλλά όλο και κάποιος δεν θα νηστεύει σε κάθε σπίτι . Τα εύκολα , γρήγορα και νόστιμα πιάτα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓεμιστά μεσ’ το Χειμώνα! Γεμιστά μεσ’ το Χειμώνα; Υπό συνθήκες θα έλεγα. Γεμιστά με τις χειμωνιάτικες ντομάτες θερμοκηπίου δεν έχω φτιάξει ποτέ και ούτε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΉ μήπως ντιπ με ταραμά και αβοκάντο; Η ιδέα δεν ήταν δική μου. Μου την «ψιθύρισε» φίλη και συνάδελφος . Επειδή εμπιστεύομαι τις γευστικές της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι υπαίθριες ντομάτες είναι στις δόξες τους αυτή την εποχή κι έτσι κάθε «ντοματοπαρασκευή» είναι επίκαιρη. Οι ντομάτες του Σεπτέμβρη είναι ψωμωμένες και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑν αυτή την εβδομάδα θέλετε κάποια βράδια να ελαφρύνετε τη διατροφή σας μετά την κραιπάλη των προηγούμενων ημερών, η καλύτερη πρόταση -ρωτήστε οποιονδήποτε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτην ανάρτηση για το πετιμέζι , έδωσα σαν πρώτη εφαρμογή του πολύτιμου αυτού παρασκευάσματός μου το ντρέσιγκ της σαλάτας της παραπάνω φωτογραφίας. Πήρα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grή πιο σωστά ...λαχανικοκεφτέδες Οι ψευτοκεφτέδες είναι χαρακτηριστικό πολλών περιοχών της Ελλάδας,κυρίως νησιών. Μάλιστα υπάρχει και μια σχετική…[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜέχρι πριν μια δυο δεκαετίες, κάθε σπίτι έξω από τα αστικά κέντρα της Κρήτης είχε το δικό του χοίρο για τα Χριστούγεννα. Τα χοιροσφάγια όμως, δεν ήταν υπόθεση[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr