Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 25 συνταγές
2 μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι 200 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου (ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί όπως παρμεζάνα ή παλαιωμένη κρητική γραβιέρα), κομμένο σε όσο[...]
Πηγή: gastronomos.gr700 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα, πολύ καλά πλυμένες 250 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα (ή φρέσκα στην εποχή τους) 2 κονσέρβες τόνου,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, πλυμένο, στεγωμένο και χοντροκομμένο 1 σαλάτα, καθαρισμένη, πλυμένη, στεγωμένη και χοντροκομμένη (ή ένα ματσάκι ρόκα) 12 λεπτές[...]
Πηγή: gastronomos.grτα τρυφερά φύλλα από 2 πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας 150 γρ. κεράσια 3 κουτ. σούπας ξύγαλο* Σητείας ή κατίκι Δομοκού 2 κουτ. σούπας ξίδι, κατά προτίμηση[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 μέτρια καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο[...]
Πηγή: gastronomos.grσαλατικά της αρεσκείας μας (ποσότητα αρκετή για 4 άτομα: π.χ. 1 λόλα, 1 σαλάτα, 1 μικρό μαρούλι) 6-8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα 2 μέτρια μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους, κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια 200 γρ. σκληρή φέτα της αρεσκείας μας, σε κύβους 16 ελιές[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μάτσο γλιστρίδα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένη με το χέρι 700 γρ. μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα 1 αγγούρι, βιολογικό,[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος 4 αυγά σφιχτοβρασμένα, κομμένα στα τέσσερα 8 αγκιναράκια του κουτιού, διατηρημένα στο λάδι, στραγγισμένα και καλά[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μεγαλούτσικες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό (ή χυμός λεμονιού) 4 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το ντρέσινγκ 2 φιλέτα αντζούγιας 40 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα φρεσκοτριμμένο πιπέρι[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια 4 πορτοκάλια 2 φινόκιο τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα 1 κουτ. σούπας σουμάκι (εξωτικό μπαχαρικό με φρουτώδες άρωμα[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα 2 μαρούλια, καθαρισμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ή χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα μάς αρέσει, χοντροκομμένη 150 - 200 γρ. φλούδες[...]
Πηγή: gastronomos.grφύλλα από 1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένα και στεγνωμένα 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα 1 φινόκιο, τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια την κρέμα σκόρδου (για ένα βαζάκι με 6 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου)* 2 κεφάλια σκόρδου 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό ντομάτες, σφιχτές αλλά ώριμες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φύλλο παστός μπακαλιάρος, βάρους περίπου 800 - 1.000 γρ. (ή φιλέτο παστού μπακαλιάρου) 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μάτσο ρόκα 2 φέτες πεπόνι 150 ml ελαιολαδο 50 ml ξίδι της επιλογής μας 1 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. σπανάκι 3 μέτρια αχλάδια της αρεσκείας μας οι σπόροι από 1 μικρό ρόδι 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι 2[...]
Πηγή: gastronomos.grΠροτού βράσουμε αυγά, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Αν μάλιστα στάξουμε μερικές[...]
Πηγή: gastronomos.gr