τσιζκεικ με ζαχαρουχο παρλιαρος | σαμαλι νηστισιμο ευκολο | γυρος βοδινος στο φουρνο | βαφλες συνταγη ακης | κολοκυθοκεφτεδες ακης | χορτοκεφτεδες στο φουρνο αργυρω | νηστισιμο σοκολατενιο κεικ
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σαλατες, Ορεκτικα με ξυδι

Βρέθηκαν 25 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Ελληνική σαλάτα του Καίσαρα

2 μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι 200 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου (ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί όπως παρμεζάνα ή παλαιωμένη κρητική γραβιέρα), κομμένο σε όσο[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πατατοσαλάτα με τόνο, ελιές και αντσούγιες

700 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα, πολύ καλά πλυμένες 250 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα (ή φρέσκα στην εποχή τους) 2 κονσέρβες τόνου,[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με σύκα, μπέικον και χαλούμι

1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, πλυμένο, στεγωμένο και χοντροκομμένο 1 σαλάτα, καθαρισμένη, πλυμένη, στεγωμένη και χοντροκομμένη (ή ένα ματσάκι ρόκα) 12 λεπτές[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πράσινη σαλάτα με κεράσια και ξύγαλο Σητείας

τα τρυφερά φύλλα από 2 πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας 150 γρ. κεράσια 3 κουτ. σούπας ξύγαλο* Σητείας ή κατίκι Δομοκού 2 κουτ. σούπας ξίδι, κατά προτίμηση[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με πικάντικο καλαμάρι

3 μέτρια καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με καπνιστή γαλοπούλα και ρόδια

σαλατικά της αρεσκείας μας (ποσότητα αρκετή για 4 άτομα: π.χ. 1 λόλα, 1 σαλάτα, 1 μικρό μαρούλι) 6-8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα του αγρού

Για τη σαλάτα 2 μέτρια μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους, κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια 200 γρ. σκληρή φέτα της αρεσκείας μας, σε κύβους 16 ελιές[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πατατοσαλάτα με γλιστρίδα, ντομάτα και φέτα

1 μάτσο γλιστρίδα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένη με το χέρι 700 γρ. μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα 1 αγγούρι, βιολογικό,[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με αυγά, αρακά και αγκινάρες του κουτιού

3 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος 4 αυγά σφιχτοβρασμένα, κομμένα στα τέσσερα 8 αγκιναράκια του κουτιού, διατηρημένα στο λάδι, στραγγισμένα και καλά[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πατάτες ψητές με κρεμμύδια και ροζ πιπέρι

4 μεγαλούτσικες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό (ή χυμός λεμονιού) 4 κουτ. σούπας[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Χορταστική σαλάτα Ceasar με αυγά και τόνο από[...]

Για το ντρέσινγκ 2 φιλέτα αντζούγιας 40 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα φρεσκοτριμμένο πιπέρι[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με πορτοκάλι και κρεμμύδια

2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια 4 πορτοκάλια 2 φινόκιο τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα 1 κουτ. σούπας σουμάκι (εξωτικό μπαχαρικό με φρουτώδες άρωμα[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα του Καίσαρα

Για τη σαλάτα 2 μαρούλια, καθαρισμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ή χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα μάς αρέσει, χοντροκομμένη 150 - 200 γρ. φλούδες[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Δροσερή μαρουλοσαλάτα με πορτοκάλι

φύλλα από 1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένα και στεγνωμένα 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα 1 φινόκιο, τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού 1/2[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Τζατζίκι με κρέμα σκόρδου, δυόσμο και[...]

Για την κρέμα σκόρδου (για ένα βαζάκι με 6 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου)* 2 κεφάλια σκόρδου 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη 1/2[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Ντοματοκεφτέδες με φρέσκες και λιαστές ντομάτες

1 κιλό ντομάτες, σφιχτές αλλά ώριμες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μπακαλιάρος σε κουρκουτόπιτα και σκορδαλιά

1 φύλλο παστός μπακαλιάρος, βάρους περίπου 800 - 1.000 γρ. (ή φιλέτο παστού μπακαλιάρου) 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με ρόκα και πεπόνι

1 μάτσο ρόκα 2 φέτες πεπόνι 150 ml ελαιολαδο 50 ml ξίδι της επιλογής μας 1 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με σπανάκι, αχλάδι και ρόδι

500 γρ. σπανάκι 3 μέτρια αχλάδια της αρεσκείας μας οι σπόροι από 1 μικρό ρόδι 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι 2[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σπάνε τα αυγά στο βράσιμο;

Προτού βράσουμε αυγά, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Αν μάλιστα στάξουμε μερικές[...]

Πηγή: gastronomos.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy