Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 21 συνταγές
Τώρα πώς να σας το πω αυτό χωρίς να ακουστώ τρελή; Δεν τρελαίνομαι για τηγανητές πατάτες. Ορίστε, το είπα. Φυσικά και τις τρώω κι αν είναι αληθινές πατάτες,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο πιάτο αυτό είναι το αφιερωμένο στην Καρλόττα. Εξ ου και φέρει το όνομά της. Η συνταγή είναι δική μου. Αισθάνομαι, βέβαια, βαρύ το φορτίο ενός τέτοιου[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτη Σίφνο κάνουν μια ανάμεικτη σαλάτα με όλα τα καλούδια του νησιού, στην οποία βάζουν και τσίρο, δηλαδή σκουμπρί που έχει αποξηρανθεί στον αέρα, μπορεί όμως[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε μια βόλτα στις εξοχές μας μαζεύεις κουμπάκια για δυο τουλάχιστον μεγάλα βάζα! Είναι θαυμαστό να βλέπει κανείς μέσα στη γενική ξεραΐλα του Ιούλη και του[...]
Πηγή: bostanistas.grΑύριο το πρωί ραντεβού για πρωινό στην Πούντα, εντάξει; Δόθηκε το σύνθημα και να 'μαστε οι τρεις μας στην πιο ατμοσφαιρική αυλή της Φολεγάνδρου. Ο Πίττας[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ κυρία Αθηνά, η μητέρα μου, ανήκε στην κατηγορία των γυναικών που μισούν το καθημερινό μαγείρεμα και έχουν τη δυνατότητα να το αποφύγουν. Στην κουζίνα[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσο η θερμοκρασία ανεβαίνει - ειδικά εκεί, στην κορυφή του μεσημεριού το καταλαβαίνεις πια για τα καλά - τα ζητούμενα στα μαγειρέματα συνοψίζονται στα[...]
Πηγή: bostanistas.grO ντάκος είναι το σνακ για όλες τις ώρες εδώ στο νησί. Άλλωστε τώρα που μυρίζει καλοκαιράκι, και είμαστε έξω την περισσότερη ώρα, ένας δροσερός και νόστιμος[...]
Πηγή: bostanistas.grΣαλάτα με όσπρια και σκορδάτη σάλτσα με ταχίνι και μάραθο. Απολύτως νηστίσιμη και υγιεινή, βασισμένη στο κρητικό Πολυσπόρι (ή Παλικάρι). Μπορείτε να την[...]
Πηγή: bostanistas.grΑναπολώ τα κυριακάτικα απογεύματα που άρπαζα ένα κρουασάν molto από το ντουλάπι –ποιος νοιαζόταν τότε για τα συντηριτικά- κι ένα χιλιάρικο απ' το[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάθε εβδομάδα θα στέλνει ο ένας στον άλλον μία συνταγή, ένα φαγητό με τα όλα του ή κάτι απλούστερο, μια σάλτσα, ένα γρήγορο γλύκισμα ψυγείου. Με τη Γαλλίδα[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για ομαδικές εκδηλώσεις κι αυτή τη φορά είχε δύο έξτρα συστατικά επιτυχίας: ντοματάκια απο το μποστάνι της ταράτσας[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσο η θερμοκρασία ανεβαίνει και πλησιάζουμε προς τους θερινούς μήνες τα ζητούμενα στα μαγειρέματά μας συνοψίζονται στα εξής: ευκολία, ταχύτητα και δροσερές[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο μπάρμπεκιου στην ταράτσα τον Δεκαπενταύγουστο τείνει να καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και οι ολίγοι, που ξεμένουμε στην πόλη τέτοιες μέρες, δίνουμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσο πλαδαρή και καταθλιπτική γεύση έχει ένα παραβρασμένο κουνουπίδι και το αδέρφι του το μπρόκολο, τόσο νοστιμιά βγάζει η ψημμένη εκδοχή τους. Ως τώρα[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχω ένα κόλλημα, μια εξάρτηση. Λέγεται λιαστή ντομάτα. Πιστεύω πως αντιπροσωπεύει όλη τη δύναμη και την απλότητα της μεσογειακής κουζίνας. Από τη στιγμή που[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα όσπρια γενικώς στην Ελλάδα υπήρξαν κορυφαίο φαγητό επιβίωσης, μια και εκτός από ενέργεια περιέχουν και μπόλικες πρωτεΐνες. Στην Κρήτη αγαπήσαμε πάρα πολύ[...]
Πηγή: bostanistas.grΜέρες τώρα σκέφτομαι τι να σας παρουσιάσω αυτή την εβδομάδα. Διαβάζω διάφορα έντυπα και βιβλία μαγειρικής, ιστορικές συνταγές αλλά δεν βγάζω άκρη. Ο εορτασμός[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Σε μοναστήρια και σε νησιά, στη Σίφνο για παράδειγμα, τα ρεβίθια είναι φαγητό κυριακάτικο. Τα βάζουν στη γάστρα και τα ψήνουν για[...]
Πηγή: bostanistas.gr