Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 19 συνταγές
Έχω ψωνίσει από λαϊκές και λαϊκές. Η καλύτερη των λαϊκών μου είναι η εξαρχειώτικη της Καλλιδρομίου. Αν με ρωτήσεις «τι πάει να πει καλύτερη;», θα[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ σημερινή συνταγή αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τη διάθεσή μου να προσαρμοσθώ στις νέες διατροφικές απαιτήσεις της νέας εποχής. Έτσι έσπευσα, δίχως[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πράσινη σαλάτα με καρπούζι, που μας προτείνει ο σεφ Ευστράτιος Καλαθάκης, είναι μεν πλούσια σε υλικά αλλά ταυτόχρονα ελαφριά και φρέσκια με έναν σχεδόν[...]
Πηγή: bostanistas.gr[Shutterstock] Το παντζάρι το είχα ήδη χρησιμοποιήσει για να φτιάξω κέικ, οπότε ήξερα ότι ταιριάζει πολύ καλά με τις γλυκιές γεύσεις. Το ερώτημα ήταν με τι[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα] Ο καιρός (και όχι τα σημεία των καιρών) είναι η εύκολη λύση στην οποία καταφεύγουν όλοι όσοι θέλουν να γράψουν ένα εισαγωγικό και[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Σε μοναστήρια και σε νησιά, στη Σίφνο για παράδειγμα, τα ρεβίθια είναι φαγητό κυριακάτικο. Τα βάζουν στη γάστρα και τα ψήνουν για[...]
Πηγή: bostanistas.grΜαρινάρουμε φιλετάκια από κοτόπουλο με λίγο λάδι, πορτοκάλι, κόκκινο πιπέρι και δενδρολίβανο, τα ψήνουμε για μερικά λεπτά και τα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην εποχή μας τα καλά πράγματα δεν γίνονται μοναχικά και ας λένε ό,τι θέλουν τα... social media. Τα καλά πράγματα – κυρίως οι ωραίες συνταγές -[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτη Νυκτερίδα χθες είχαμε μάθημα μαγειρικής. Ο Χαράλαμπος Μαστορίδης είναι ο ιδανικός οικοδεσπότης και γνώστης του αντικειμένου, αφού τα τελευταία 20 χρόνια[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχω μανία με τα χρωματιστά ψωμιά και τα παξιμαδάκια που φτιάχνω προσθέτοντας στη ζύμη αλεύρι από χαρούπι , χόρτα ή κολοκύθα και μανταρίνια μαζί με ελαιόλαδο.[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα μπλίνι -πληθυντικός του "μπλιν"- είναι τα πλούσια πιτάκια με διάμετρο περίπου 10 εκατοστών, τα οποία στη Ρωσία σερβίρονται συνήθως με ρέγγα και[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι γιορτές φεύγουν, οι εκλογές έρχονται και εμείς ξεκινάμε... διατροφή και άσκηση σε ορθολογικό πλαίσιο. Έτσι, η σημερινή μας πρόταση έχει δείξει προτίμηση[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ κατάλληλη σαλάτα για το βράδυ με καλή ερωτική συντροφιά και ένα ποτήρι εξαιρετικό λευκό κρασί. Εγώ προτιμώ το κρασί της ξαδέλφης – για την ακρίβεια[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεκαπέντε ακόμη μέρες προθεσμία μας δίνει για να τη δοκιμάσουμε αυτή η απλή, ασυνήθιστη και όμως γευστικότατη σαλάτα που μπορεί να σταθεί ως ορεκτικό ή μεσαίο[...]
Πηγή: bostanistas.grΝομίζω ότι έχουμε ανάγκη από ένα θαύμα, ακόμα κι από ένα μικρούτσικο και φαινομενικά ασήμαντο που φροντίζουμε να συντελεστεί στην κουζίνα. Και μην υποτιμάτε[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίτε ως σαλάτα, με τα κομμάτια των λαχανικών και του αβοκάντο κομμένα σε κύβους, είτε πολτοποιημένο, ως ορεκτική σάλτσα με τσιπς τορτίγιας από δίπλα, το[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρούνται κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη. Τουλάχιστον όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μαραθόπιτες φτιάχναμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΝαι, αυτή είναι μια σαλάτα του χειμώνα αφού τα γκρέιπφρουτ είναι στις δόξες τους από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο ενώ αυτά που καταναλώνουμε τώρα είναι μάλλον[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μου θα φτιάξω αυτή την υπέροχη σαλάτα από το καινούργιο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Chef στην κουζίνα σας, κλασική[...]
Πηγή: bostanistas.gr