Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 26 συνταγές
Μια μέρα που έψαχνα κάτι άσχετο στη χαώδη αποθήκη μας, είδα ξαφνικά μπροστά μου ένα ξεχασμένο καλάθι του πικ-νικ, που κάποιος καλός άνθρωπος μας είχε κάνει[...]
Πηγή: bostanistas.grΥποτίθεται ότι τα «σκωτσέζικα αυγά» είναι μια εφεύρεση του λονδρέζικου ντελικατέσεν Fortnum & Mason, που χρονολογείται από το 1736. Η συνταγή[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο βραδινό γεύμα - μανιέρα των τελευταίων εβδομάδων είναι κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια, αλειμμένο με μουστάρδα σπιτική , λάδι, λεμόνι και ψημένο στην μικρή[...]
Πηγή: bostanistas.grΣας προτείνω τη δική μου, ελληνική εκδοχή της πολύπαθης «Σαλάτας του Καίσαρα» που επινοήθηκε στις ΗΠΑ το 1924 από τον Caesar Cardini, έναν[...]
Πηγή: bostanistas.grΣυνεχίζουμε τις ιδέες για τα Νηστίσιμα αποδεικνύοντας ότι δεν είναι απαραίτητες οι πρωτεΐνες για να φάμε νόστιμα και χορταστικά. Αντικαταστήστε με χοντρό[...]
Πηγή: bostanistas.grΣαλάτα με όσπρια και σκορδάτη σάλτσα με ταχίνι και μάραθο. Απολύτως νηστίσιμη και υγιεινή, βασισμένη στο κρητικό Πολυσπόρι (ή Παλικάρι). Μπορείτε να την[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχω μανία με τα χρωματιστά ψωμιά και τα παξιμαδάκια που φτιάχνω προσθέτοντας στη ζύμη αλεύρι από χαρούπι , χόρτα ή κολοκύθα και μανταρίνια μαζί με ελαιόλαδο.[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι η εποχή του ροφού κι αν τον βρεις φρέσκο, είναι το ιδανικό ψάρι με το επιπλέον πλεονέκτημα ότι ροφός ιχθυοτροφείου δεν υφίσταται. Photo:[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο βραδινό γεύμα - μανιέρα των τελευταίων εβδομάδων είναι κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια, αλειμμένο με μουστάρδα σπιτική , λάδι, λεμόνι και ψημένο στην μικρή[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίτε πρόκειται για γλυκίσματα ψυγείου - οι Μαρίες, Τσέκου και Πετρίδη , μας χάρισαν δύο άκρως δροσερές ιδέες - είτε για αλμυρά γεύματα - όπως οι μεζέδες της[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο σέσκουλο είναι στενός συγγενής με το παντζάρι και το όνομά του είναι παραφθορά της αρχαίας λέξης «τεύτλο», που έγινε «σέσκλο» ή και[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην Ελλάδα τον ερχομό της πατάτας τον οφείλουμε - γνωστό τοις πάσι - στον Καποδίστρια, αν όμως κάποιος έπεισε τους Ευρωπαίους πως οι πατάτες δεν κάνουν μόνο[...]
Πηγή: bostanistas.grΕτοιμάστε το μερικές μέρες πριν, για να πάρει τη σωστή γεύση. Όταν είναι να το σερβίρετε, θα το στραγγίσετε, θα κόψετε τα πλοκάμια του και θα το περιχύσετε με[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι αρχαίοι θεωρούσαν τη ρόκα χόρτο αφροδισιακό αλλά και φάρμακο για τα μάτια. Πίστευαν επίσης ότι προστατεύει τους κήπους από τα βλαβερά ζωύφια και τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πικάντικη και πολύ νόστιμη σούπα που σας προτείνω είναι εμπνευσμένη από την ινδική Tomato Rasam. Οι Ινδοί χρησιμοποιούν πάρα πολύ τη φάβα. Αποκαλείται dal[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι Γάλλοι είναι βέβαια οι πρώτοι μάστορες στα πατέ και τις τερίν. Δεν έχουν άδικο ούτε για την εμμονή τους ούτε για την ποικιλία των υλικών που ανάλογα με τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΠάλι δεν βρήκα, όσο κι αν έψαξα, μικρά κολοκυθάκια στη χθεσινή λαϊκή. Πάει περίπατο λοιπόν η θερμιδική εγκράτεια, δεν πρόκειται να κάνω βραστά τα μεγαλούτσικα[...]
Πηγή: bostanistas.grΩραία τα σπιτικά φαλάφελ της Αλέκας , ωραία και τα πιο παλιά δημοσιευμένα λαχματζούν του Δημήτρη . Δεν θέλουν όμως και κάτι δροσερό δίπλα τους, κάτι με κοινή[...]
Πηγή: bostanistas.grΜην πετάτε τίποτα. Τα περισσεύματα, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, μπορούν να αξιοποιηθούν σε νέα νόστιμα φαγητά. Οι κροκέτες είναι ένα τέλειο παράδειγμα:[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην Ελλάδα τον ερχομό της πατάτας τον οφείλουμε - γνωστό τοις πάσι - στον Καποδίστρια, πρόσφατα όμως διάβασα μια ενδιαφέρουσα ιστορία: Αν κάποιος έπεισε τους[...]
Πηγή: bostanistas.gr