Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 49 συνταγές
Δεν ξέχασα ότι ύστερα από το αγαπημένο μου σαλμορέχο σας χρωστάω κι ένα γκασπάτσο. Και κατ’ αρχήν πρέπει να ξεδιαλύνουμε μια παρεξήγηση: στον[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ γοητεία των καλοκαιρινών μαγειρεμάτων βρίσκεται στην εξαίσια απλότητά τους. Γεύματα που ετοιμάζονται μόνο με μία κατσαρόλα και ένα γουδί, λιτά μεν αλλά με[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο μπάρμπεκιου στην ταράτσα τον Δεκαπενταύγουστο τείνει να καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και οι ολίγοι, που ξεμένουμε στην πόλη τέτοιες μέρες, δίνουμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΜ’ αρέσει πολύ η πατατοσαλάτα με μπόλικο λάδι, λεμόνι, αλατοπίπερο μαζί με κρεμμύδι, μαύρες ελιές, σφικτά αβγά και κομματάκια ντομάτας. Να έχω μαζί και[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πατάτα είναι μια από τις καλύτερες γαρνιτούρες για τα ψητά κρέατα. Συνήθως τις κάνουμε φούρνου και βέβαια είναι υπέροχες με το λαδάκι τους, το λεμόνι τους,[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι αρχαίοι θεωρούσαν τη ρόκα χόρτο αφροδισιακό αλλά και φάρμακο για τα μάτια. Πίστευαν επίσης ότι προστατεύει τους κήπους από τα βλαβερά ζωύφια και τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πικάντικη και πολύ νόστιμη σούπα που σας προτείνω είναι εμπνευσμένη από την ινδική Tomato Rasam. Οι Ινδοί χρησιμοποιούν πάρα πολύ τη φάβα. Αποκαλείται dal[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο έξυπνο ψυγείο, τουτέστιν η αξιοποίηση όλων των υπολοίπων και η σύνθεσή τους σε ένα δελεαστικό πιάτο, είναι ένα μεγάλο χάρισμα. Δεν το 'χω συχνά. Με[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι μεγάλα σαν πιατάκια του καφέ, νόστιμα πολύ και τα βρίσκεις σε όλες τις λαϊκές αγορές. Τα φουρνίζουμε, τα γεμίζουμε στο τσάκα - τσάκα κι ένα χορτοφαγικό,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο λάχανο είναι το φυσικό σαπούνι για τον οργανισμό μας. Αυτή είναι μια από τις πολλές ιδιότητες που έχει, αλλά είναι η πιο σημαντική. Το λάχανο, αφού περάσει[...]
Πηγή: bostanistas.grΝομίζω ότι έχουμε ανάγκη από ένα θαύμα, ακόμα κι από ένα μικρούτσικο και φαινομενικά ασήμαντο που φροντίζουμε να συντελεστεί στην κουζίνα. Και μην υποτιμάτε[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέρσι τέτοιον καιρό ονειρευόμουν βασιλοπούλες με τρυφερές καρδιές (έτσι τις ήθελα τις αγκινάρες μου, όχι σαν την άλλη, την άκαρδη βασιλοπούλα του παραμυθιού[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι Γάλλοι είναι βέβαια οι πρώτοι μάστορες στα πατέ και τις τερίν. Δεν έχουν άδικο ούτε για την εμμονή τους ούτε για την ποικιλία των υλικών που ανάλογα με τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα αξιώματα για το σωστό μαγείρεμα των αυγών πολλά, ένα όμως παραμένει θεμελιώδες: χωρίς μπέικον είναι μισά. Μαζί φτιάχνουν το τυπικότερο δείγμα αμερικάνικου[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ συνδυασμός λαχανικών και οσπρίων είναι πολύ διαδεδομένος σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Στην Κωνσταντινούπολη όμως προχώρησαν ένα βήμα μπροστά. Πήραν το[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Έχει πλάκα αυτό που κάνεις. Μόλις σκεφτείς μια συνταγή που σ’ αρέσει αρχίζεις να την μαγειρεύεις μετά μανίας. Και μετά, ξαφνικά, σαν να την[...]
Πηγή: bostanistas.grΠάλι δεν βρήκα, όσο κι αν έψαξα, μικρά κολοκυθάκια στη χθεσινή λαϊκή. Πάει περίπατο λοιπόν η θερμιδική εγκράτεια, δεν πρόκειται να κάνω βραστά τα μεγαλούτσικα[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Κώστας Κωβαίος) Την περίοδο αυτή μαγειρεύουμε όσο γίνεται υγιεινά και νόστιμα. Μια καλή ιδέα είναι μια ελαφριά σαλάτα με φασόλια η οποία είναι εύκολη,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα μπλίνι -πληθυντικός του "μπλιν"- είναι τα πλούσια πιτάκια με διάμετρο περίπου 10 εκατοστών, τα οποία στη Ρωσία σερβίρονται συνήθως με ρέγγα και[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Πάρε αυτόν τον ταραμά, είναι από την Σουηδία και πιο «γλυκός» από τον ελληνικό», μου λέει ο Σταμάτης της Στοάς των Αθανάτων , του[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλοκαίρι για τα καλά και οι ντομάτες έρχονται πιο κοντά στο κανονικό τους άρωμα. Καιρός για ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης... Photo: indulgedevour.wordpress.com[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι γεύσεις της ανατολίτικης και δη της αρμένικης κουζίνας συγκινούν από την πρώτη δοκιμή και τους πλέον αμύητους. Καλοφαγάδες και μερακλήδες τρέφουν μεγάλη[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα όσπρια γενικώς στην Ελλάδα υπήρξαν κορυφαίο φαγητό επιβίωσης, μια και εκτός από ενέργεια περιέχουν και μπόλικες πρωτεΐνες. Στην Κρήτη αγαπήσαμε πάρα πολύ[...]
Πηγή: bostanistas.grΜην πετάτε τίποτα. Τα περισσεύματα, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, μπορούν να αξιοποιηθούν σε νέα νόστιμα φαγητά. Οι κροκέτες είναι ένα τέλειο παράδειγμα:[...]
Πηγή: bostanistas.grΧτες το μεσημέρι κάναμε μελιτζανοκεφτέδες με τη ντομάτα και, για να πω τη μαύρη αλήθεια, γίνανε απίθανοι. Ως το βραδάκι η πιατέλα άδειασε, γιατί όποιος[...]
Πηγή: bostanistas.grΕνενήντα σχεδόν χρόνια τώρα, η σαλάτα του Καίσαρα είναι παρούσα στα τραπέζια και μενού της υφηλίου, δροσερή και τραγανή, πιπεράτη και λεμονάτη, πλούσια σε[...]
Πηγή: bostanistas.gr