Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 367 συνταγές
Αυτές τις εορταστικές μέρες που ουσιαστικά ξεκινούν σήμερα, τα τραπεζώματα (για όσους έχουν τη δυνατότητα) δίνουν και παίρνουν! Προσπαθώντας κι εμείς να[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.gr"Τι ανάποδος άνθρωπος που είσαι!" μού λεγαν ανέκαθεν οι οικείοι μου. Δεν θα τους διαψεύσω... όμως τι να κάνουμε; Έχω αρχίσει να νιώθω τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτή την περίοδο του Ιουνίου είμαι συνήθως μόνος στην Τσαγκαράδα ή με τον γιο μου. Από τη μια η δουλειά στο ξενοδοχείο, από την άλλη τα κεράσια και τα βύσσινα[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ χειμώνας είναι μια εποχή που σε σχέση με την άνοιξη ή το καλοκαίρι δεν παρέχει (φαινομενικά) μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Κι όμως, τα λαχανικά του[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣπιτικό χοτ-ντογκ με πολύχρωμες πιπεριές και τσένταρ Σας έρχεται ποτέ μια ακατανίκητη επιθυμία για κάτι βρώμικο; Καλέ, μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Για ποια[...]
Πηγή: sundayspoon.blogspot.grΤι κάνουμε όταν μας μένουν διάφορα "υπόλοιπα" φαγητών αλλά δεν θέλουμε να τα πετάξουμε ή δεν θέλουμε να φάμε το ίδιο φαγητό την ίδια μέρα;[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΠριν πολλές μέρες αφήχθηκαν στο σπίτι μου δύο τεράστια λάχανα από το Ξινό Νερό Φλωρίνης με πρόγραμμα να γίνουν τουρσί όπως το φτιάχνουν στη Δυτική Μακεδονία το[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΥλικά μπούτι χοιρινό:1, ( 2 ½ κιλά χωρίς κόκαλο) μπέικον: 15 φέτες TABASCO® : 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι αλάτι πιπέρι[...]
Πηγή: icookgreek.comΒαλκάνιοι, Βορειοευρωπαίοι αλλά και Ασιάτες απολαμβάνουν το ξινολάχανο και το καυτερό τουρσί με λάχανο, που τα ετοιμάζουν κατά παράδοση αυτή την εποχή. Η[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χοιροσφάγια αποτελούσαν χαρακτηριστικό έθιμο των Χριστουγέννων, που, πέρα από τον εορταστικό του συμβολισμό, είχε ιδιαίτερη σημασία για την εποχή και τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΔάσος ευωδιάζει αυτή η σούπα. Κάθε κουταλιά και ένα βήμα παραμέσα στις λόχμες, στις δρύες, στο μονοπάτι με τις φτέρες. Μετά από βροχή. Οι χορτοφάγοι θα[...]
Πηγή: bostanistas.grΑν κάναμε μια ψηφοφορία για το πιο αγαπητό «φαγητό της θαλπωρής» (comfort food) ή την πιο αγαπημένη γουρουνιά, αν θέλετε, είμαι βέβαιη ότι σε μια[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάθε φορά που σκέφτομαι τα γιουβαρλάκια έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια με μια υποψία αδιαθεσίας. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορώ να[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι αρχαίοι θεωρούσαν τη ρόκα χόρτο αφροδισιακό αλλά και φάρμακο για τα μάτια. Πίστευαν επίσης ότι προστατεύει τους κήπους από τα βλαβερά ζωύφια και τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι πολυάσχολες γυναίκες και άντρες, που προσέχουν τη διατροφή τους και διαθέτουν κοινή λογική, ξέρουν ότι δεν είναι δυνατό να στηρίζουν το καθημερινό φαγητό[...]
Πηγή: bostanistas.grΗταν οκτώμιση περίπου το πρωί. Το χειμωνιάτικο τοπίο στον Παρνασσό θύμιζε Highlands. Η ομίχλη έφτανε μέχρι κάτω και κοιτώντας στον ορίζοντα έβλεπες πάνω από[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτα 35 του αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό που αγαπούσε: να γίνει μάγειρας. Έτσι, ο Ανδρέας Γάβρης μετά την εκτροφή θηραμάτων και τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο παρελθόν, αντιπαθούσα την νηστεία. Κυρίως γιατί αντιδρούσα στο γεγονός ότι η θρησκεία την επέβαλε, με μια επίφαση που δεν μπορούσα να κατανοήσω. Το[...]
Πηγή: bostanistas.gr