Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 28 συνταγές
Το πιο γρήγορο και το πιο παιδικό-τραύμα-που-δεν-πρόκειται-επουλωθεί-ποτέ φαγητό του κόσμου είναι τα μπιφτέκια με τις πατάτες. Πώς να το πω δηλαδή, με πιότερες[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΑποτοξίνωση. Διότι μπορεί να τρως επί τρεις μέρες αρνί ή κατσίκι με συνοδευτικό αυγά, φέτα και τζατζίκι, αλλά κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Για να μην το[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΕίναι κι αυτά τα ονόματα. Όλο φίρλιζες και φιούμπες. Όλο νάζι και καμάρι. Λες και σημαίνουν κάτι περισσότερο από "ντομάτες, τυρί, ψωμί, μυρωδικά, στο φούρνο".[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΓιατί τα σέσκουλα τα χρειάστηκα για άλλη συνταγή. Πάντα με γοήτευαν οι ξένες κουζίνες. Μπορεί να μην είναι τίποτε σπουδαία υλικά ή μυστήριες τεχνικές, αλλά και[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΌχι, να μη με ξεματιάσετε. Ούτε και να με ραντίσετε με αγιασμό, ξέρω τι λέω και σε λίγο που θα ξέρετε κι εσείς το μόνο που θα θέλετε να με ραντίσετε είναι με[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΦυσικά και άλλαξα γνώμη. Είχα προβλέψει μια ωραία σούπα με τα μανιτάρια μου, σαν κι αυτή , που την αγάπησα παράφορα όταν την πρωτοέφτιαξα. Αλλά υπάρχουν και[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΔιότι και η γηραιά Αλβιών έχει τη δική της παραδοσιακή κουζίνα. Κάθε φορά που μιλάμε για ξένες κουζίνες σκεφτόμαστε τη γαλλική, την ιταλική, τη μεξικάνικη, την[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΜέχρι πριν από λίγες μέρες αυτό το πιάτο το έλεγα huevos rancheros. Βλέπετε έχω μια μικρή αδυναμία στο μεξικάνικο φαγητό. Μικρή. Κι είχα μείνει με την εντύπωση[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΜια φορά το χρόνο, μέσα φθινοπώρου, στο πατρικό μου είχαμε γιορτή. Ήταν η εποχή που έφταναν με διάφορους τρόπους από τη Φλώρινα τέσσερα μεγάλα σακιά: τα[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΣήμερα δεν έχει πρόβλεψη του εβδομαδιαίου μενού. Θα μου το επιτρέψετε αυτό, έτσι; Υπάρχει λόγος. Βλέπετε, η Καθαρά Δευτέρα ήταν μεγάλο γεγονός στο πατρικό μου.[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΕσείς το ξέρατε ότι η ελληνική ορολογία για τα dumplings είναι μπουλέτες; Εγώ δεν το ήξερα. Ήξερα όμως ότι στην κεντροευρωπαϊκή κουζίνα (την οποία και τιμά ο[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΠριν από μερικές μέρες -μπορεί και μήνα ολόκληρο- κάποιος καλός φίλος αναρωτήθηκε διαβάζοντας το μπλογκ: "γκούλας;" Κι επειδή εγώ δε χαλάω χατήρι κανενός,[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΤι έκπληξη σας έχω σήμερα. Σαν κι αυτήν που μου έκανε η μαμά μου. Ένα ωραιότατο μαγιάτικο, γύρω στο κιλό, σπαρταριστό. Μου το είχε καθαρίσει κιόλας. Τι άλλο[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΕ, θα σκάσω. Τα ονειρεύομαι τα τάκος αλ παστόρ. Είναι πιτούλα καλαμποκίσια τυλιχτή, με λαχανικά και χοιρινό κρέας που το έχουν μαρινάρει σε χυμό ανανά.[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΩ, η κουζίνα του Φαρς. Γεμάτη ατίμητα πετράδια. Σαν κι αυτό το πιλάφι, που σύμφωνα με τη Βικιπέδια λέγεται Morasah-polo και το τιμούν στην περιοχή της[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΟ Συγκάτοικος είναι σπάνιο είδος ανθρώπου. Είναι από εκείνους που μπορούν να αλλάξουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου προς το καλύτερο. Δεν το προσπαθεί ενεργά,[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΚαι φτάνει εκείνη η στιγμή που κάθε μαγείρισσα ή μάγειρας τρέμει: η στιγμή της δοκιμής. Δεν είναι ότι φοβάσαι την ίδια τη δοκιμή ή την πράξη του μαγειρέματος ή[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΤο πρώτο από τα πιάτα του γεύματος αυτού (που πολύ έχω καθυστερήσει να το ανεβάσω), το ορεκτικό, ήταν και το πιο εύκολο να αναπαραχθεί: Κόβεις πολύ λεπτές[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΟι αγγλόφωνοι το λένε stew. Θα πει "βραστό". Ή μάλλον σιγομαγειρεμένο. Όχι, όχι, θα πει "κάτι που βράζει για ώρες μέσα σε μια κατσαρόλα μέχρι να πει ήμαρτον".[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.gr