παγωτο με κατσικισιο γαλα | πασχαλινα κουλουρακια νηστισιμα | ψαρι φιλετο στο τηγανι | κριθαρακι νηστισιμο στην κατσαρολα | φυλλο για πιτα με φαρινα | νηστισημαμπισκοταμεβιταμ | γεμιστο καλαμαρι αργυρω
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα

Βρέθηκαν 35 συνταγές

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μανιτάρια στη σχάρα

Από τον κ.Γιώργο Μαλλιώρα http://www.afoi-malliora.gr/forum/30---/370---bbq---sauce-bbq-.html ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ Τα μανιτάρια, εκτός απ’ τις γνωστές[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr

Την συνταγή μας έστειλε η EVIA WEB TV alfa omega Οι ματιές συνηθίζονται σε πολλά μέρη της Εύβοιας την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων όταν σφάξουν το[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Παραδοσιακά λουκάνικα νότιας Εύβοιας

Γέμισμα παραδοσιακών λουκάνικων από την κ. Βούλα Παπαμιχαήλ - Κάρυστος. Υλικά για 6 λουκάνικα Ζητήστε από τον χασάπη να σας κόψει 7 κιλά χοιρινό κρέας σε[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Αρχαίων γεύσεις : Ψητό αρνάκι χωρίς κόκκαλα

Από την κ. Αριστέα Τόλια - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αυθεντική συνταγή από τον Απίκιο σε μετάφραση από το λατινικό πρωτότυπο. Πλείστα όσα[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Πηχτή χοιρινή από τη νότια Εύβοια

Από την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων Μια παραδοσιακή συνταγή Χρειαζόμαστε 1 κεφάλι χοιρινό Λίγο κρέας χοιρινό από μπούτι 1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο 1[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Πασπαλάς, παραδοσιακός μεζές των Χριστουγέννων

Από τον κ. Τάκη Πάλλη - Ταβέρνα ΤΟ ΚΙΟΣΙ Μεσοχώρια Παλιά παίρναμε το κρέας από τη πλάτη και νεφραμιά του χοιρινού που το θρέφαμε ειδικά για τα Χριστούγεννα.[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Τα παλιά χρόνια στο λιοτρίβι

Γράφει και διηγείται ο κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ - Αη Γιώργης Αυλωναρίου Το κείμενο απεικονίζει την τρόπο που έβγαινε το ελαιόλαδο στο λιοτρίβι και τη ζωή του[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Κρέας στη γάστρα με πατάτες γιαχνί

Από την κ. Σοφία Εφη Λούκα - Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου ΥΛΙΚΑ 6-7 πατάτες 2 κρεμμύδια κομμένα 4 μερίδες κρέας (εγώ έβαλα χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο)με οτι κρεας[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Αφιέρωμα στα λαογραφικά του Αη Γιάννη Αλιβερίου

Χάρη σε δυο δραστήρια μέλη της ομάδας ΓΕΥΣΕΙΣ της ΕΥΒΟΙΑΣ, τις κυρίες Σοφία Εφη Λούκα και Ολυμπία Βογιατζή, έφθασαν στο Ιστολόγιό μας πολύ σημαντικές[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Τα μυστικά για καλοψημένα παϊδάκια στα κάρβουνα

Παραδοσιακός μεζές της Εύβοιας το καλό παϊδάκι στα κάρβουνα δεν θα μπορούσε να λείπει από τις ΓΕΥΣΕΙΣ !!! Ενα άρθρο του κ. Γιώργου Μαλλιώρα - ΑΦΟΙ Δ. ΜΑΛΛΙΩΡΑ[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Μοσχαροκεφαλή στη λαδόκολα

Από την κ. Μάρω Κουκουτσέα - Μπουσσίου - Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μαρμαρίου Ενας υπέροχος μεζές !!! Η μοσχαροκεφαλή είναι μεγάλη και ολόκληρη ψήνεται[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Οι Γεύσεις της Εύβοιας συνεχίζουν δυναμικά

Με ωραίες αναρτήσεις και σχόλια τα ηλεκτρονικά μέσα της Εύβοιας αγκάλιασαν την ομάδα ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ που δημιουργήσαμε με φίλες και φίλους από όλη την[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Παλαμίδα στιφάδο

Από την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων Καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά στα Χριστούγεννα και κατά τηνΟρθόδοξη εκκλησιά μας από τις 15 Νοεμβρίου ξεκινά και η[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Κεφτέδες κολοκύθας (λιροκεφτέδες)

Από τον κ. Νικόλαο Κούκουζα ΥΛΙΚΑ 2 κιλά λίρα (περίπου) κολοκύθα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι Δυόσμο μπόλικο Αλεύρι όσο πάρει Αλεύρι σταρένιο για το πανάρισμα Λάδι[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Ιδέες για την Τσικνοπέμπτη : Ψήσιμο Ούρφα Κεμπάπ

Από τον κ. Γιώργο Μαλλιώρα http://www.afoi-malliora.gr/forum/30---/638---barbeque-urfa-.html#638 ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ (BARBEQUE): URFA ΚΕΜΠΑΠ Οι πόλεις Urfa και[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Ψήνουμε Φαγκρί στα κάρβουνα της ψησταριάς μας

Από τον κ. Γιώργο Μαλλιώρα http://www.afoi-malliora.gr/forum/30----/529-bbq-----.html ΨΗΝΟΝΤΑΣ ΦΑΓΚΡΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΜΑΣ Το ψήσιμο ενός μεγάλου[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Κότσι αρνίσιο στη λαδόκολλα

Από τον κ. Σταμάτη Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου ΥΛΙΚΑ 3 Κότσια απο αρνάκι ( 1.500 γρμ. περίπου) 500 γρμ. φέτα σκληρή. 1 κούπα κεφαλογραβιέρα κομμένη[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Χοιρινή πανσέτα με λάχανο

Από το περιοδικό ΗΧΩ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ της κ. Ιωάννας Μούτση - Κάρυστος Το φαγητό μαγείρεψε η κ. Σεβαστή Νικολάου Ζωγράφου. Υλικά : 6 μεγάλες χοιρινές πανσέτες[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Κατσικάκι γιουβέτσι με γεύση μουστάρδας

Η κ. Κατερίνα Ανδρονικίδη από Ζάρακες προτείνει ανεπιφύλακτα την συνταγή της νότιας Εύβοιας !!! Υλικά για 4 άτομα Μισό κατσικάκι σε μερίδες (2,5 κιλά περίπου)[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Σουτζουκάκια με πιλάφι

από την κ. Γιώτα Αλούκου - Στύρα Για τα σουτζουκάκια : 1 κιλό κιμά (ο,τι θέλετε, εγω προτιμώ το μοσχαρίσιο) 1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο 1 κεφάλι σχεδόν[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Το στιφάδο της Παναγιάς στον Οξύλιθο

Από την κ. Πίτσα Χωριανοπούλου - Οξύλιθος Παραμονή της Παναγιάς στον Οξύλιθο !! Το στιφάδο προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη τύφος που σημαίνει ατμός.[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Λαχανοντολμάδες ...με ευβοιώτικη νοστιμιά

Από την κ. Σοφία Εφη Λούκα - ταβέρνα Η Φλόγα Αγ. Ιωάννης Αλιβερίου Ενα αγαπημένο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι ΥΛΙΚΑ μισό κιλό κιμά 4 φρέσκα κρεμυδάκια 2[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Αρνάκι στις κληματόβεργες

από την κ. Σοφία Μούτσου - τ. δήμαρχο Στυρέων Μια από τις πολύ νόστιμες παραδοσιακές συνταγές είναι το αρνάκι στις κληματόβεργες. Με τον τρόπο αυτό το κρέας[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Γαλοπούλα γεμιστή για το χριστουγεννιάτικο[...]

Από την κ. Φιλιώ Γιαννακάρη ΥΛΙΚΑ 1 μέτρια γαλοπούλα αλάτι και πιπέρι Γέμιση ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινό και[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Κιμαδόπιτα της γιαγιάς Κασσιανής

από την κ. Σοφία Μούτσου - τ. δήμαρχο Στυρέων Η συνταγή αυτή είναι πολύ παλιά, προέρχεται από τη γιαγιά μου και βρίσκεται ακόμα και σήμερα χειρόγραφη από τη[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr
Κυριακάτικο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι από[...]

Από την κ. Γιώτα Αλούκου - Στύρα Υλικά: 1 ½ κιλό κρέας της αρεσκείας σας. Με κατσικάκι στουραϊτικο γίνεται τέλειο !!! ½ φλτζ τσαγιού ελαιόλαδο 400[...]

Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy