Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 35 συνταγές
Από τον κ.Γιώργο Μαλλιώρα http://www.afoi-malliora.gr/forum/30---/370---bbq---sauce-bbq-.html ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ Τα μανιτάρια, εκτός απ’ τις γνωστές[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΤην συνταγή μας έστειλε η EVIA WEB TV alfa omega Οι ματιές συνηθίζονται σε πολλά μέρη της Εύβοιας την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων όταν σφάξουν το[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΓέμισμα παραδοσιακών λουκάνικων από την κ. Βούλα Παπαμιχαήλ - Κάρυστος. Υλικά για 6 λουκάνικα Ζητήστε από τον χασάπη να σας κόψει 7 κιλά χοιρινό κρέας σε[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Αριστέα Τόλια - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αυθεντική συνταγή από τον Απίκιο σε μετάφραση από το λατινικό πρωτότυπο. Πλείστα όσα[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων Μια παραδοσιακή συνταγή Χρειαζόμαστε 1 κεφάλι χοιρινό Λίγο κρέας χοιρινό από μπούτι 1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο 1[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό τον κ. Τάκη Πάλλη - Ταβέρνα ΤΟ ΚΙΟΣΙ Μεσοχώρια Παλιά παίρναμε το κρέας από τη πλάτη και νεφραμιά του χοιρινού που το θρέφαμε ειδικά για τα Χριστούγεννα.[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΓράφει και διηγείται ο κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ - Αη Γιώργης Αυλωναρίου Το κείμενο απεικονίζει την τρόπο που έβγαινε το ελαιόλαδο στο λιοτρίβι και τη ζωή του[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Εφη Λούκα - Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου ΥΛΙΚΑ 6-7 πατάτες 2 κρεμμύδια κομμένα 4 μερίδες κρέας (εγώ έβαλα χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο)με οτι κρεας[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΧάρη σε δυο δραστήρια μέλη της ομάδας ΓΕΥΣΕΙΣ της ΕΥΒΟΙΑΣ, τις κυρίες Σοφία Εφη Λούκα και Ολυμπία Βογιατζή, έφθασαν στο Ιστολόγιό μας πολύ σημαντικές[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΠαραδοσιακός μεζές της Εύβοιας το καλό παϊδάκι στα κάρβουνα δεν θα μπορούσε να λείπει από τις ΓΕΥΣΕΙΣ !!! Ενα άρθρο του κ. Γιώργου Μαλλιώρα - ΑΦΟΙ Δ. ΜΑΛΛΙΩΡΑ[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Μάρω Κουκουτσέα - Μπουσσίου - Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μαρμαρίου Ενας υπέροχος μεζές !!! Η μοσχαροκεφαλή είναι μεγάλη και ολόκληρη ψήνεται[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΜε ωραίες αναρτήσεις και σχόλια τα ηλεκτρονικά μέσα της Εύβοιας αγκάλιασαν την ομάδα ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ που δημιουργήσαμε με φίλες και φίλους από όλη την[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων Καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά στα Χριστούγεννα και κατά τηνΟρθόδοξη εκκλησιά μας από τις 15 Νοεμβρίου ξεκινά και η[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό τον κ. Νικόλαο Κούκουζα ΥΛΙΚΑ 2 κιλά λίρα (περίπου) κολοκύθα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι Δυόσμο μπόλικο Αλεύρι όσο πάρει Αλεύρι σταρένιο για το πανάρισμα Λάδι[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό τον κ. Γιώργο Μαλλιώρα http://www.afoi-malliora.gr/forum/30---/638---barbeque-urfa-.html#638 ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ (BARBEQUE): URFA ΚΕΜΠΑΠ Οι πόλεις Urfa και[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό τον κ. Γιώργο Μαλλιώρα http://www.afoi-malliora.gr/forum/30----/529-bbq-----.html ΨΗΝΟΝΤΑΣ ΦΑΓΚΡΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΜΑΣ Το ψήσιμο ενός μεγάλου[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό τον κ. Σταμάτη Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου ΥΛΙΚΑ 3 Κότσια απο αρνάκι ( 1.500 γρμ. περίπου) 500 γρμ. φέτα σκληρή. 1 κούπα κεφαλογραβιέρα κομμένη[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό το περιοδικό ΗΧΩ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ της κ. Ιωάννας Μούτση - Κάρυστος Το φαγητό μαγείρεψε η κ. Σεβαστή Νικολάου Ζωγράφου. Υλικά : 6 μεγάλες χοιρινές πανσέτες[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΗ κ. Κατερίνα Ανδρονικίδη από Ζάρακες προτείνει ανεπιφύλακτα την συνταγή της νότιας Εύβοιας !!! Υλικά για 4 άτομα Μισό κατσικάκι σε μερίδες (2,5 κιλά περίπου)[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Γιώτα Αλούκου - Στύρα Για τα σουτζουκάκια : 1 κιλό κιμά (ο,τι θέλετε, εγω προτιμώ το μοσχαρίσιο) 1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο 1 κεφάλι σχεδόν[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Πίτσα Χωριανοπούλου - Οξύλιθος Παραμονή της Παναγιάς στον Οξύλιθο !! Το στιφάδο προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη τύφος που σημαίνει ατμός.[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Εφη Λούκα - ταβέρνα Η Φλόγα Αγ. Ιωάννης Αλιβερίου Ενα αγαπημένο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι ΥΛΙΚΑ μισό κιλό κιμά 4 φρέσκα κρεμυδάκια 2[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Σοφία Μούτσου - τ. δήμαρχο Στυρέων Μια από τις πολύ νόστιμες παραδοσιακές συνταγές είναι το αρνάκι στις κληματόβεργες. Με τον τρόπο αυτό το κρέας[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Φιλιώ Γιαννακάρη ΥΛΙΚΑ 1 μέτρια γαλοπούλα αλάτι και πιπέρι Γέμιση ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινό και[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Σοφία Μούτσου - τ. δήμαρχο Στυρέων Η συνταγή αυτή είναι πολύ παλιά, προέρχεται από τη γιαγιά μου και βρίσκεται ακόμα και σήμερα χειρόγραφη από τη[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Γιώτα Αλούκου - Στύρα Υλικά: 1 ½ κιλό κρέας της αρεσκείας σας. Με κατσικάκι στουραϊτικο γίνεται τέλειο !!! ½ φλτζ τσαγιού ελαιόλαδο 400[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr