μουσταλευριά | καβουροσαλάτα με μαγιονέζα | κιμαδοπιτα ευκολη | κεικ αλμυρο αργυρω | σουπες λαχανικων συνταγες | συνταγή για τούρτα γενεθλίων | ψητα λαχανικα αργυρω | μπεσαμελ χωρις αυγα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα χωρις μοτσαρελα

Βρέθηκαν 235 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

SITES & BLOGS


Τα 10 Τεχνικά Μυστικά των Ιταλικών Ζυμαρικών[...]

Απ’ τη στιγμή που στην Ελλάδα περάσαμε απ’ τη μακαρονάδα, στο σπαγγέτι και στη συνέχεια στην Ιταλική πάστα, αρχίσαμε να εκπαιδεύουμε το γευστικό μας αισθητήριο[...]

Πηγή: caruso.gr
Ένα ξεχωριστό Μοσχαράκι Λεμονάτο - Ριγανάτο με[...]

Το λεμονάτο μοσχαράκι είναι απ’ τα κλάσικ αγαπημένα πιάτα της κουζίνας μας και ως τέτοιο βγαίνει σε χιλιάδες εκδοχές. Αυτές που βρίσκω πιο ενδιαφέρουσες όμως[...]

Πηγή: caruso.gr
Η πιό νόστιμη κρεατόσουπα γίνεται με οσομπούκο[...]

Χειμώνας και κρεατόσουπα πάνε παρέα και τελευταία πολλοί μου ζήτησαν να δημοσιεύσω τη δικιά μου συνταγή, παρόλο ότι ο καιρός είναι ήπιος φέτος. [...]

Πηγή: caruso.gr
Αρνάκι ή κατσικάκι φρικασέ με αυγολέμονο &[...]

Το αρνάκι φρικασέ εδώ και χρόνια ήταν πάντα το φαγητό που έκαναν αποκλειστικά οι θείες μου σε οικογενειακά τραπέζια, ενώ για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν το[...]

Πηγή: caruso.gr
Πως μαγειρεύουμε μοσχαρίσιο νουά | Caruso.gr

Κάθε αναφορά στο νουά με πάει αυτόματα σε οικογενειακά τραπέζια των παιδικών χρόνων και ειδικά στη μητέρα μου, την περιβόητη Ηώ, να’ ναι καλά στα 80τόσα της ως[...]

Πηγή: caruso.gr
Ντολμαδάκια αμπελόφυλλο με κιμά &[...]

Τα ντολμαδάκια με κιμά τυλιγμένα σε αμπελόφυλλο με σάλτσα αυγολέμονο, είναι ένα απ’ τα πιο γνωστά διεθνώς ελληνικά πιάτα, με ρίζες βέβαια στην Μικρά Ασία και[...]

Πηγή: caruso.gr
Μουσακάς: Η δικιά μου, γκουρμέ εκδοχή

Ο μουσακάς είναι αδιαμφισβήτητα το πιάτο-σταθμός που ιστορικά όρισε τη λόγια ελληνική κουζίνα. Την κουζίνα δηλαδή, που δεν προήλθε απ’ την μαγειρική παράδοση[...]

Πηγή: caruso.gr
Μπέργκερ με Γλυκοπικάντικο Slow cooked Τρίμμα[...]

“Γιατί ένα μπέργκερ πρέπει να μοιάζει με ένα μπέργκερ;” ήταν το μέγα φιλοσοφικό ερώτημα που με κράτησε άγρυπνο κάποιο βράδυ προ μηνών. Για να δείτε τι[...]

Πηγή: caruso.gr
Point A Bar & Restaurant: Νέο Hot Γαστρονομικό[...]

Όταν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά ένα εστιατόριο, συνήθως σχηματίζεις γνώμη στο τέλος της βραδιάς. Τότε μπορείς να κρίνεις μέχρις ενός σημείου ορθολογικά την[...]

Πηγή: caruso.gr
Πως φτιάχνουμε σπιτικές ελιές τσακιστές

Ελέω κρίσης, οι αστοί ανακαλύψαμε τις ελιές που έχουμε στο εξοχικό, στο χωρίο, στον κήπο της μεζονέτας, μέχρι και στο δρόμο του προαστίου μας και έτσι το[...]

Πηγή: caruso.gr
Το γκουρμέ οσομπούκο του Harry's Bar |[...]

«Πενία τέχνας κατεργάζεται»και στην περίπτωση του οσομπούκο δημιουργεί γευστικά αριστουργήματα. Πάντα είχα έναν θαυμασμό για τα “λαϊκά” πιάτα που με ταπεινά[...]

Πηγή: caruso.gr
Τρεις προτάσεις Γαλλικών κρασιών, μετά από[...]

Η ποικιλία Γαλλικών κρασιών που πρόσφατα λάνσαρε το Lidl, όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο, με εντυπωσίασε. Τη βρήκα σαν μια εξαιρετική αφορμή για μας[...]

Πηγή: caruso.gr
Ταξίδι στον κόσμο του Γαλλικού κρασιού

Τα Γαλλικά κρασιά θεωρούσα πάντα ότι είναι η βάση της γνώσης και γευστικής εκπαίδευσης κάθε οινόφιλου. Αποτελούν το απόλυτο σημείο αναφοράς, ακόμη κι αν[...]

Πηγή: caruso.gr
Η Iδανική μου, Aργομαγειρεμένη, Σάλτσα Ραγού[...]

Τη σάλτσα Μπολονέζ, στην Ελλάδα την έχουμε μάθει ως σάλτσα κιμά, για μακαρόνια με κιμά. Όμως, απ’ τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα, στη περιοχή της Μπολόνιας,[...]

Πηγή: caruso.gr
Tasting Wales: Ταξίδι στην Πατρίδα μου, την[...]

Ζώντας στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, έχω συνηθίσει να απαντάω στην ερώτηση “Από που είσαι;” με το “Είμαι απ’ την Αγγλία”. Κάτι που είναι εντελώς ψευδές[...]

Πηγή: caruso.gr
Το μοσχάρι στιφάδο και το μικρό τεχνικό μυστικό[...]

Στο άκουσμα της λέξης στιφάδο, όλοι οι μερακλήδες τσιμπάνε αυτόματα. Βρίσκουν ένα ιδανικό πιάτο να απολαύσουν το κρασί τους γιατί με όποιο κρέας και να[...]

Πηγή: caruso.gr
Μελιτζάνες παπουτσάκια, ελαφριά και[...]

Οι μελιτζάνες παπουτσάκια είναι άλλο ένα εμβληματικό πιάτο της αστικής ελληνικής κουζίνας, που όπως ο μουσακάς με τον οποίο μοιράζεται ακριβώς τα ίδια υλικά,[...]

Πηγή: caruso.gr
Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο | Caruso.gr

Το χοιρινό πρασοσέλινο είναι απ’ τα παραδοσιακά φαγητά που καλωσορίζουν γευστικά τον χειμώνα. Χειμωνιάτικα λαχανικά με εντελώς διαφορετική γευστική ταυτότητα[...]

Πηγή: caruso.gr
Ψαρονέφρι σε Φύλλο Σφολιάτας: εντυπωσιακό,[...]

Το φιλέτο Γουέλινγκτον, δηλαδή φιλέτο σε φύλλο σφολιάτας, είναι η επιτομή του γιορτινού ή επίσημου πιάτου. Η κλασική συνταγή είναι με ολόκληρο μοσχαρίσιο[...]

Πηγή: caruso.gr
Εσκαλόπ με σάλτσα ‘Café deParis’, al Caruso |[...]

Το Entrecôte Café de Paris είναι από τις πιο εμβληματικές διεθνείς συνταγές, με ενδιαφέρουσα ιστορία και ιδιαίτερο μυστήριο να την περιβάλλει. Γιατί μέχρι[...]

Πηγή: caruso.gr
Κεφτεδάκια ΑΑΑ = Απλά, Αφράτα, Αρωματικά |[...]

Οι κεφτέδες είναι ανάμεσα στα 5 πιο αγαπημένα μου Ελληνικά φαγητά. Όσοι διαβάζουν το Caruso συστηματικά και από παλιά, θα θυμούνται μια συμμετοχική διαδικασία[...]

Πηγή: caruso.gr
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, το ελληνικό φαγητό[...]

Τα γιουβαρλάκια ομολογώ ότι όταν μεγάλωνα, δεν ήταν ανάμεσα στα φαγητά που λαχταρούσα. Στο μυαλό μου είχαν τοποθετηθεί ως μια νερόβραστη εναλλακτική των[...]

Πηγή: caruso.gr
Μπιφτέκι γκουρμέ με πορτσίνι | Caruso.gr

Ομολογώ πως αν και λάτρης της gourmet κουζίνας, δεν μπορώ να αντισταθώ σε ένα καλό μπέργκερ μια στις τόσες (πάντα όμως, χωρίς ψωμί). Ως ανήσυχο πνεύμα που του[...]

Πηγή: caruso.gr
Αγριογούρουνο Μπουργκινιόν: σε κόκκινο κρασί με[...]

Το Αγριογούρουνο είναι για μένα το πιο νόστιμο κρέας για μαγειρευτό και η κλασική συνταγή α λα Μπουργκινιόν (Bourguignon) , δηλαδή εκ Βουργουνδίας, η καλύτερη[...]

Πηγή: caruso.gr
Λαχανοντολμάδες με ελαφρύ Αυγολέμονο

Απ’ όλους τους ντολμάδες της Ελληνικής κουζίνας με γέμιση που περιλαμβάνει κιμά, κατέληξα στο ότι οι πιο νόστιμοι είναι τελικά οι λαχανοντολμάδες, με τους[...]

Πηγή: caruso.gr
Μπριζόλες χοιρινές με βελούδινη σάλτσα λεμονιού[...]

Με το που ακούει κανείς μπριζολάκια χοιρινά με σάλτσα λεμονιού-κάπαρης το μυαλό του λογικά ανατρέχει στην Ιταλική κουζίνα ή στη κουζίνα της Νότιας Γαλλίας,[...]

Πηγή: caruso.gr
Σπετζοφάι γλυκοπικάντικο: ο ιδανικός[...]

Το Σπετζοφάι, είναι ο αγαπημένος χειμωνιάτικος μεζές του Πηλίου, που πάντα δημιουργεί την εντύπωση ότι προέρχεται απ’ τις Σπέτσες και αφήνει τον κόσμο να[...]

Πηγή: caruso.gr
Στιφάδο με λαγό και νέα τεχνική με μικρά[...]

Το στιφάδο, κλασικό χειμωνιάτικο φαγητό του βουνού, θεωρείται ιδανικό στην εκδοχή με λαγό ή αγριογούρουνο, αλλά βέβαια συχνά γίνεται με μοσχάρι ή κουνέλι. Τα[...]

Πηγή: caruso.gr
Βοδινό Διάφραγμα με Σάλτσα Μουστάρδας

Το βοδινό διάφραγμα είναι ένα εκλεκτό κομμάτι κρέατος που λίγοι γνωρίζουν στην Ελλάδα. Και δεν μιλάω μόνο για καταναλωτές, αλλά και για χασάπηδες ή[...]

Πηγή: caruso.gr
Βίντεο με 9 απλά μυστικά για να ψήσετε την[...]

By Δημήτρης Παπαζυμούρης caruso, Video, καθημερινές συνταγές, κρεας, μοσχαρι, μυστικα & τεχνικες, πρωτες υλες July 28, 2014 Τι πιο απλό απ’ το να θέλει κανείς[...]

Πηγή: caruso.gr
Συκώτι Πεσκανδρίτσας Σοτέ: Το Φουαγκρά της[...]

Το συκώτι πεσκανδρίτσας είναι ένας σχεδόν άγνωστος αλλά πραγματικά κορυφαίος γκουρμέ μεζές που εύκολα μπαίνει στη καθημερινότητά μας στην Ελλάδα. Ακριβώς[...]

Πηγή: caruso.gr
Μακαρόνια με κιμά σε 30' απ' το[...]

Τα μακαρόνια με κιμά, είναι η συνταγή που το μέσο Ελληνικό σπίτι κάνει κάθε 10 μέρες, σύμφωνα με τις έρευνες. Εικάζω λοιπόν ότι μαζί με τα μπιφτέκια, είναι η[...]

Πηγή: caruso.gr
Συκωτάκια Πουλιών Σοτέ με Φασκόμηλο

Τα συκωτάκια από κοτόπουλο ήταν από τα αγαπημένα πιάτα μου ως πιτσιρικάς. Θυμάμαι πολύ ζωντανά, τη γιαγιά μου Ναυσικά, να μου τα φτιάχνει πεντανόστιμα,[...]

Πηγή: caruso.gr
“Μεθυσμένο” κατσικάκι λεμονάτο, ριγανάτο |[...]

Το κατσικάκι είναι απ’ τα πιο εκλεκτά κρέατα στην Ελληνική μαγειρική παράδοση, καθώς είναι πάρα πολύ νόστιμο. Είναι επίσης ένα εξαιρετικά αγνό κρέας, καθώς[...]

Πηγή: caruso.gr
Μια επιστημονική προσέγγιση στη μαγειρική και η[...]

Το sous vide (σουβίντ) είναι κατά την εκτίμησή μου, το επόμενο απαραίτητο εργαλείο που θα ενταχθεί στις οικιακές κουζίνες, μετά το food processor, που εισήλθε[...]

Πηγή: caruso.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy