Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 27 συνταγές
Η διατροφή είναι ένα από τα θέματα που μας απασχολούν όλους. Για να ενημερωθούμε λοιπόν, ανατρέχουμε για πληροφορίες σχετικά με αυτήν κυρίως στο διαδίκτυο,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Αν ψάξει κανείς σε διάφορες πηγές, θα ανακαλύψει κείμενα που μας διαφωτίζουν σχετικά με τη διατροφή των Ελλήνων στο πέρασμα των αιώνων.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΒότανα ονομάζονται όλα τα χρήσιμα για τον άνθρωπο φυτά, των οποίων οι ρίζες, οι μίσχοι, τα φύλλα, τα άνθη ή και ολόκληρα, χρησιμεύουν ως τροφή ή θεραπεία, χάρη[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα ψιλά ζυμαρικά και ειδικά τα χειροποίητα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής για εμάς τους Έλληνες. Αρκετά χρόνια πριν, σχεδόν σ' όλα τα σπίτια οι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚρασί (οίνος) είναι το αλκοολούχο ποτό, που παρασκευάζεται από τη ζύμωση των σταφυλιών ή του χυμού τους (μούστος), μέσα σε (ξύλινα συνήθως) βαρέλια. Στον τόπο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια ιδιαίτερη κατηγορία ζυμαρικών είναι τα ειδικά, που ξεχωρίζουν με την χαρακτηριστική εμφάνιση που έχουν, και περιλαμβάνει αυτά που έχουν σχήμα φωλιάς[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑυτή τη συνταγή , μας την είχε δώσει η θεία μου η Ελένη, που η καταγωγή της είναι από την Άνδρο. Είναι η βασική συνταγή, για παραδοσιακή ανδριώτικη ομελέτα,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑυτή είναι η "περίφημη" κίτρινη σως, η σάλτσα που πρωταγωνιστή σε όλα τα καταστήματα γρήγορης εστίασης και έχει αγαπηθεί από τους νεολαίους της εποχής μας. Η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΒότανα ονομάζονται όλα τα χρήσιμα για τον άνθρωπο φυτά, των οποίων οι ρίζες, οι μίσχοι, τα φύλλα, τα άνθη ή και ολόκληρα, χρησιμεύουν ως τροφή ή θεραπεία, χάρη[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα κάστανα μπορούμε να τα απολαύσουμε με χίλιους δυο τρόπους, σε πάρα πολλές συνταγές. Πέρα από ψητά, βραστά, γλυκό του κουταλιού ή σε τούρτα, μπορούν να[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα πολύ εύκολο, κι απλό, καλοκαιρινό φαγάκι, που μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, ή να συνοδεύσουμε κοτόπουλο ψητό, ή κρέας στη σχάρα. Οι πατάτες στο φούρνο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, ονομάζεται η Πέμπτη, της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, της Κρεατινής, επειδή αυτήν την ημέρα, στα σπίτια όλης της Ελλάδας ψήνουν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πολύ εύκολη συνταγή, για νόστιμες, μαλακές και καλοψημένες πατάτες. Με αυτόν τον τρόπο δεν απορροφάνε πολλά λάδια, όσο αν ήταν τηγανιτές, αλλά είναι εξίσου[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πιο εύκολο και γρήγορο ρολό, ιδανικό για μπουφέ, αλλά και παιδικά πάρτυ. Η γεύση του είναι καταπληκτική και μπορούμε να προσαρμώσουμε τα υλικά στις γεύσεις[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο ζητούμενο σε μια μαρινάδα για κοτόπουλο, είναι να το κάνει μαλακό, τρυφερό, νόστιμο. Κι αυτό ακριβώς κάνει αυτή η πολύ γευστική μαρινάδα. Δοκιμάστε την και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚιμά αποκαλούμε το αλεσμένο κρέας. Μπορεί να παρασκευαστεί από όλα τα είδη κρέατος, όπως μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα κ.ά. Στην Ελλάδα τον[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα κεφτεδάκια, όπως και με ότι κι αν είναι φτιαγμένα, είναι απλά υπέροχα. Πόσο μάλλον αυτά εδώ, που έχουν μπόλικα φρέσκα μυρωδικά και σωταρισμένο κρεμμυδάκι.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚαθημερινά παρατηρούμε ότι οι συνήθειές μας αλλάζουν εις βάρος της υγείας μας, καθώς ο σύγχρονος άνθρωπος απομακρύνεται από την παραδοσιακή διατροφή και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr