Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 81 συνταγές
ΧΤΑΠΟΔΙ ΑΛΑ ΠΙΝΙΆΤΑ Χταποδάκι μαγειρεμένο με μία παλιά, παραδοσιακή ιταλική συνταγή. pignata (foto tratta dal web) Ένα από τα πιό χαρκτηριστικά πιάτα της καλής[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ PELLEGRINO ARTUSI Ο Pellegrino Artusi (1820-1911), τον οποίο έχω αναφέρει αρκετές φορές σε αναρτήσεις μου, έμεινε στην ιστορία της ιταλικής[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grCULINGIONIS : ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΤΑΤΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE Συνεχίζουμε το γευστικό μας ταξίδι στην Ιταλία, με την ομάδα των Quanti Modi di[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΦΤΙΑΧΝΩ ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ Το ξινολάχανο, Sauerkraut στα γερμανικά, choucroute στα γαλλικά και crauti στα ιταλικά, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα είδος λάχανο τουρσί,[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ Ενα ωραία χυλωμένο ριζότο, ζεστό, σερβιρισμένο αμέσως μόλις μαγειρευτεί, παραπέμπει σίγουρα στο απόλυτο comfort food και είναι[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΊΤΣ ΠΙΛΑΦΙ (İÇ PILAV) Καθώς σε λιγότερο από 1 μήνα θα γιορτάσουμε το Πάσχα, αποφάσισα καθ' όλη την διάρκεια του Απρίλη, να ανεβάζω συνταγές που θα μπορούσαν να[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΊΤΣ ΠΙΛΑΦΙ (İÇ PILAV) Καθώς σε λιγότερο από 1 μήνα θα γιορτάσουμε το Πάσχα, αποφάσισα καθ' όλη την διάρκεια του Απρίλη, να ανεβάζω συνταγές που θα μπορούσαν να[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ (BADEMLI PILAV) Αυτήν την εβδομάδα παρουσιάζω πιάτα από την τούρκικη κουζίνα, για να δώσουμε μία ανατολίτικη νότα στο γιορτινό μας τραπέζι.[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ Το ατζέμ πιλάφ είναι αρχικά ένα από τα πολύ δημοφιλή πιάτα της τούρκικης κουζίνας. Acem pilavı σημαίνει "περσικό πιλάφι" και φτιάχνεται με κρέας[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ Το σπανακόρυζο στοίχειωνε συχνά στην παιδική μου ηλικία, καθώς ήταν το φαϊ που αντιπαθούσα περισσότερο απ' όλα! Το φτιάχναμε δε συχνά στο[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grCAVOLO NERO Το cavolo nero είναι ενα λαχανικό που κανονικά δεν κυκλοφορεί στη Ελλάδα. Το βρήκα όμως στην λαϊκη της γειτονιάς μου και δεν πίστευα στα μάτια μου[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΤΟΥΡΣΙ Ανάμεσα στις διάφορες σάλτσες που έφτιαξα φέτος το φθινόπωρο (και που δεν πρόλαβα να τις δημοσιεύσω όλες...) δοκίμασα και ενα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grBRASATO AL BAROLO : ΒΟΔΙΝΟ ΝΟΥΑ ΣΠΑΛΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΕΜΟΝΤΕ Το brasato al barolo (μπραζάτο αλ μπαρόλο), είναι μια απο τις πιο χαρακτηριστικές[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΝΟΥΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ Ενα γιορτινο φαγακι, νοστιμο και ευπαρουσιαστο! Υλικα : 800 gr νουα απο μοσχαρακι, σε μια φετα, αλατι και[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚΟΚΟΡΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ Η παστιτσαδα, ειναι ενα παραδοσιακο πιατο της Κορφιατικης κουζινας, που φτιαχνεται με κοκορα αλλα και με μοσχαρι. Στην ουσια ειναι ενα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ Ευκολο και γευστικο χειμωνιατικο φαγακι... Υλικα : 1Kgr χοιρινο για κατσαρολα, 1Kgr πρασα, 1 μετριο κρεμμυδι, 1/2 μετριο[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ Η λεξη στιφαδο ειναι ιταλικης προελευσης. Πολυ πιθανο να ειναι δανεισμος απο το βενετσιανικο stufà . Το stufato (στουφατο) ειναι ενα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΑΚΌΤΤΟ ΜΕ ΠΟΛΈΝΤΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE Προτελευταία συνάντηση των Quanti Modi di Fare e Rifare για το έτος 2013 και η[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ Αγαπημενο φαγακι το κριθαρακι με κρεας -αλλα και χωρις!-, μας αρεσει να ειναι και ζουμερο, το μονο κακο του ειναι οτι αν σταθει ρουφαει ολο[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΒΟΔΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ Το κλασσικο κοκκινιστο, σε μια δικη μου παραλλαγη. Παρ'ολο που δεν μου πολυαρεσουν οι πουρεδες και οι παπαρες,[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ Δοση : για 2 ατομα Υλικα: 1 ψαρονεφρι κομμενο σε ροδελες παχους 1cm 1 σκελιδα σκορδο, 1 κρεμμυδακι[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ Κλασσικο χειμωνιατικο πιατο. Υλικα για 4 ατομα : 1 μετριο λαχανο 1200 -1500gr, 1 καροτο, 1 μεγαλο κρεμμυδι, 2 μεγαλα κλωναρια[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ Στην κουζίνα μου ακολουθώ δύο βασικές αρχές : προσπαθώ να αποφεύγω τα βιομηχανοποιημένα και να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν φρέσκα, φυσικά[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr