ιδιαιτερη σαλτσα ντοματας | ρεβυθοκεφτεδες της γιαγιας | μαρμελαδα βερυκοκο με φρουκτοζη | μαρμελαδα βερίκοκο με φρουκτόζη | τονοσαλατα μακαρονια αργυρω | τηγανοψωμα νωπη μαγιά
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα χωρις φινοκιο

Βρέθηκαν 101 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Τα δώρα του λόγγου για όλες τις αισθήσεις

Τώρα είναι η εποχή του περίπατου στην εξοχή. Έπαψε η ζέστη και δεν άρχισε το κρύο, ο ήλιος είναι γλυκός και ο αέρας φρέσκος κι ελαφρύς... Εδώ γύρω η άγρια[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κυδώνια ανατολίτικα, χορταστικά

Για πρώτη χρονιά φέτος η κυδωνιά μας έχει καρπούς! Δεν είναι εντυπωσιακά σε όψη τα πέντε κυδώνια μας, όπως του γείτονά μας, του Στάθη, αλλά ελπίζω να είναι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Παράδοση στη λιακάδα: μοσχαράκι με κυδώνια

Κάθε φθινόπωρο τρώγαμε το παραδοσιακό φαγητό της οικογενειακής πατρίδας , της Ανατολικής Ρωμυλίας, τώρα μέρος της Βουλγαρίας. Ήταν το χοιρινό με κυδώνια, που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ο τροφοσυλλέκτης έχει έμπνευση: Μαύρο Μοχίτο!

Πώς γεννιέται μια νέα συνταγή; Πώς διαφορετικά υλικά παντρεύονται με επιτυχία, πρώτα στο μυαλό και μετά στην κατσαρόλα; Αρκετές φορές έχω αναρωτηθεί πάνω στο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γλυκόπικρο και μυρωδάτο λικέρ Μυρτιά

Είναι κλασική συνταγή της Σαρδηνίας και ίσως ακόμα προλαβαίνετε να φτιάξετε το ασυνήθιστο αυτό χωνευτικό λικέρ για να το χαρείτε ή και για να το χαρίσετε στις[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Όπως παλιά: πηχτή και κότσι χοιρινό

Τα χοιροσφάγια αποτελούσαν χαρακτηριστικό έθιμο των Χριστουγέννων, που, πέρα από τον εορταστικό του συμβολισμό, είχε ιδιαίτερη σημασία για την εποχή και τις[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κολοκύθα: η γαλοπούλα των χορτοφάγων

Όσοι έχουμε παιδιά (ιδίως μεγάλα), ξέρουμε ότι όταν φέρνουν φίλους στο σπίτι για φαγητό, υπάρχει η πιθανότητα αρκετοί από αυτούς να είναι χορτοφάγοι, έτσι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γιορτινά: η γαλοπούλα και οι παραλλαγές της

Γαλοπούλα σε διάφορες εκδοχές, που ελπίζω πως θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε ένα κλασικό τραπέζι με κάποιες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Η προετοιμασία του[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αρώματα στο φαγητό, αρώματα και στο ποτήρι

Χρόνια πώς; Πώς τα θέλετε, πολλά, καλά, με υγεία, ευτυχισμένα, με επιτυχίες, με δημιουργίες, με αγάπες, με παιδιά, με χαμένους στα όνειρά σας, με φιλίες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπουφές με τα νόστιμα της εποχής

Ένας απλός γιορτινός μπουφές που αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ακριβά υλικά. Το τραπέζι τούτο αξιοποιεί τα πλούσια σε γεύση εποχιακά εδώδιμα, την κολοκύθα,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
... με πατάτες

Έλαβα παράπονα όταν έγραψα για τη γεμιστή κολοκύθα, ότι αναφέρθηκα περαστικά στις συνοδευτικές πατάτες του φούρνου χωρίς να δώσω οδηγίες. Πολλές φορές[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καιρός για αγκινάρες: με μοσχάρι αβγολέμονο

Το καθάρισμα της αγκινάρας πολλοί εμίσησαν, τη γεύση της ουδείς. Ακολουθώντας ωστόσο βήμα-βήμα τις οδηγίες μου θα τις καθαρίσετε πολύ εύκολα. Photo:[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ψήστε το κουνουπίδι και θα με θυμηθείτε!

Δεν θα έλεγα ότι το κουνουπίδι ήταν το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο λαχανικό, όμως τελευταία άρχισε να μου αρέσει πολύ. Από παιδί θυμάμαι τη δυσάρεστη μυρωδιά[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: μαυρομάτικα με νεράντζι

Τα μαυρομάτικα φασόλια μου αρέσουν γιατί είναι πολυμορφικά. Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου συνδυάζονται με λαχανικά, καπνιστό κρέας, τρώγονται ζεστά ή κρύα ή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γεμιστό νησιώτικο αρνάκι σε αστική τραπεζαρία

Η μνήμη είναι πολύ παλιά, σχεδόν έχει ξεθωριάσει. Δεν θυμάμαι πώς έγινε και βρεθήκαμε καλεσμένοι σε μια μακρινή θεία μου από την Κάρπαθο. Ήταν πάλι κάποιο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου και δύο μυστικά

Μετά τις αφράτες τηγανίτες με σύκα και μέλι , επέλεξα να φτιάξω τα αφράτα κεφτεδάκια φούρνου. Είναι τυχαίο, πίστεψέ με. Δεν έχω σκοπό από εδώ και πέρα να[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ρουμελιώτικο γκιούλμπασι

Όλα ήταν τέλεια προγραμματισμένα. Είχα στήσει το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στην εντέλεια. Τα πάντα λειτουργούσαν ρολόι στο Milias Camps Village . O στολισμός,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπριζόλες φούρνου, με μπύρα και τζίντζερ

Το κλασσικό είναι πάντοτε και πιο ωραίο. Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Αυτό το φαγάκι, όπως και να το φτιάξεις, είναι best seller. Eδώ έχω προσθέσει μπύρα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ρόδι: σύμβολα, ταξίδια, μυστικά

Έξω ξημερώνει. Καθισμένη στην άκρη του κρεβατιού, κρατάω το κεφάλι μου με τα δυο μου χέρια και τα μάτια μου κλειστά. Σαν να προσπαθώ να κρατηθώ από αυτό το[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy