Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 170 συνταγές
H ιστορία απ’ τη μεριά του Greekadman: Παραδοσιακό ελληνικό πιάτο οι γίγαντες, αποτελούν εξαιρετικό μεζέ πριν από χειμωνιάτικα ή καλοκαιρινά πιάτα που[...]
Πηγή: pandespani.comΈνα απλό πιάτο με ψητό κρέας τα βρίσκει στην κουζίνα με μια από τις βασικές Γαλλίδες σάλτσες. Το ζουμερό μοσχαρίσχιο κόντρα φιλέτο δίπλα στην βουτυράτη και[...]
Πηγή: pandespani.comTα χτένια, χωρίς υπερβολή κοσμοπολίτικα μαλάκια αφού στην πράξη ζούνε σ’ όλους τους ωκεανούς και γαστρονομικά θεωρούνται vip στην κατηγορία τους,[...]
Πηγή: pandespani.comMου προξενεί εντύπωση στο όριο του δέους η απίστευτη κατάρτιση κάποιων στο εορτολόγιο. Ξέρουν απέξω κι ανακατωτά δεκαπλάσιες απ’ όσες μονοετείς πληροφορίες[...]
Πηγή: pandespani.comαφιερωμένη στους τοξότες O Κένταυρος είναι το υβριδικό πλάσμα της μυθολογίας που κατά το ήμισυ άνθρωπος και κατά το άλλο ήμισυ ζώο, συμβολίζει στην αστρολογία[...]
Πηγή: pandespani.comΜόνο που έγραψα τον τίτλο, τον νιώθω εντελώς σουρεάλ: το royal μπήκε στο τέλος λόγω ‘βασιλομανίταρων’, τα οποία είναι τα γνωστά porcini (πορτσίνι)[...]
Πηγή: pandespani.comΗ χήνα είναι το αρχέτυπο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στο δυτικό κόσμο από τα πολύ παλιά χρόνια. Μετά την έλευση της γαλοπούλας από τον νέο κόσμο στην Ευρώπη το[...]
Πηγή: pandespani.comΗ ουσία βρίσκεται συχνά πίσω από τις κουΐντες, στα παρασκήνια και σε όσα δεν αποκαλύπτονται αμέσως στο θεατή, γι’ αυτό και είναι μαγικά. Συνέχεια του άρθρου[...]
Πηγή: pandespani.comZεστή βραδιά και άκρως φιλικό dinner στο σπίτι. Αντί για υπερβολικού στομαχικού βάρους σάλτσες και στούμπωμα σε ένα πλήρες μενού που θα κατέληγε στο γνωστό[...]
Πηγή: pandespani.comαυθεντικό οσομπούκο μιλανέζε με χρυσό κριθαράκι Έχετε βρεθεί σε τραπέζι που η κουβέντα φέρνει στο επίκεντρο το διάσημο πιάτο της Λομβαρδίας; Το οποίο βεβαίως,[...]
Πηγή: pandespani.comαφιερωμένο στη μητέρα μου Ηώ Κάθε αναφορά στο νουά με πάει αυτόματα σε οικογενειακά τραπέζια των παιδικών χρόνων και ειδικά στη μητέρα μου, την περιβόητη Ηώ,[...]
Πηγή: pandespani.comΤο γουρουνόπουλο γάλακτος με την κριτσανιστή πέτσα και το ζουμερό κρέας να αχνίζει είναι μια από τις μικρές πολυτέλειες της ζωής, στο δικό μου γαστρονομικό[...]
Πηγή: pandespani.comαφιερωμένη στην κυρία Γραμματική ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Για είκοσι περίπου χρόνια τα σουτζουκάκια στο σπίτι μας έκανε η κυρία Γραμματική. Από μεσήλικη που ήταν[...]
Πηγή: pandespani.comΗ φύση, από τη φύση της γκουρμέ, διόλου συχνά ελάχιστα έχει ανάγκη τον δημιουργικό μας οίστρο και τις απόπειρές μας για φτιασίδωμα με περίπλοκες επεμβάσεις.[...]
Πηγή: pandespani.comΣφήνα ήρθε το γνωστό αρωματικό μανιάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι δια χειρός και φροντίδας των φίλων μου Δημήτρη και Σταύρου, άμα τη αφίξη τους εκ Μάνης…[...]
Πηγή: pandespani.comΤο σνίτσελ δεν ήταν απ’ τα αγαπημένα μου φαγητά όταν μεγάλωνα. Με απωθούσε από παιδί η «αυγουλίλα» πάνω σε ένα κατά τεκμήριο στεγνό και ινώδες κρέας με μπλαβί[...]
Πηγή: pandespani.comΜε ολόκληρο το μπούτι από το κατσικάκι αραχτό στον πάγκο της κουζίνας να αλληλοκοιταζόμαστε καχύποπτα για τις εκατέρωθεν προθέσεις, το μαγειρικό δίλημμα[...]
Πηγή: pandespani.comΠόσα είδη ζυμαρικών υπάρχουν; Και ποια ζυμαρικά με ποια σάλτσα ταιριάζουν; H διεθνής κουζίνα καταγράφει μερικές εκατοντάδες (πάνω από 500) από διαφορετικά είδη[...]
Πηγή: pandespani.com