Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 104 συνταγές
Mαρινάδα για μια bavette d’aloyau, ψημένη στη σχάρα saignante: Ιδιαίτερα η μπαβέτ είναι ένα πιο σκληρό αλλά γευστικό κομμάτι κρέας, που ζητάει τόσο το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 4 στήθη κοτόπουλο 100 γρ. γραβιέρα Kρήτης 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι λίγο αλατοπίπερο 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 300 γρ. αχλάδια 200 γρ. κυδώνια 150 γρ. κεράσια 200 γρ. βερίκοκα 250 γρ. σύκα 200 γρ. ροδάκινα 3 κουταλιές σούπας σκόνη από σπόρους μουστάρδας 3 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 6 άτομα) 800 γρ. τρυφερό μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε φέτες ίσου πάχους 700 γρ. κεράσια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτά φετάκια 1 κ.κ. ροζ πιπέρι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiGhazni: Πόλη στο Αφγανιστάν, φημισμένη για το αρνίσιο κρέας της. Karahi: Μεγάλο ταψί, τηγάνι. Κύριο πιάτο, παραδοσιακό, μοιάζει στη γεύση με το δικό μας[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 800 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε κυβάκια 3 κ.σ. βούτυρο 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο (ή σέλερι) 330 ml μπίρα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 3 κιλά τρυφερό χοιρινό 1/2 κιλού λίπος από νεφρά 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κοφτή κουταλιά καυτερό κοκκινοπίπερο 1/2 κουταλ. ρίγανη 1/2 κουταλ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό περίπου μπον φιλέ ή μπριζόλες, σε ατομικές μερίδες 20 στρείδια μεγάλα (αν δεν βρείτε, χρησιμοποιήστε «πράσινα» μύδια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 μπροστινό μέρος αρνιού (χεράκι), ξεκοκαλισμένο 2 κ.σ. θυμάρι 1 κ.σ. ρίγανη 50 ml ελαιόλαδο 100 ml λευκό κρασί (Chardonnay ή Sauvignon Blanc βαρελίσιο)[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 12 μερίδες) 1 κιλό πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες 1/2 κιλού κρέας καβουριού 4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια 1/2 φλιτζ. λάδι κοκκοφοίνικα 1/2 1I κρέμα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 μέτρια σελινόριζα 1 κ.σ. βούτυρο 3-4 κόκκοι πράσινου πιπεριού 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού αλάτι παρασκευή Καθαρίζουμε γύρω γύρω τη σελινόριζα, την κόβουμε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ χώρα που έμαθε τον κόσμο να τρώει βοδινό είναι η Αγγλία. Ένα αγγλικό Sunday roast φτιαγμένο από Black Angus prime rib είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Ιδού[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami"Το μυστικό της γλυκόξινης σάλτσας; Το γλυκό να κοντράρει το ξινό, χωρίς η μία γεύση να σκεπάζει την άλλη" - Σιεν Κουο Σενγκ Υλικά (για 4 άτομα) 1 κρόκος[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά ένα κουνέλι κομμένο σε μερίδες 2-3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 3 καρότα σε φέτες 5 σκ. σκόρδο, σε φετάκια 1 φλ. τσ. ζωμό κότας 1/2 μπουκάλι κόκκινο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 12 παϊδάκια (περίπου 800 γρ.) 120 γρ. ξινολάπαθο 8 φρέσκα φύλλα δυόσμου 100 γρ. βούτυρο 100 ml. ξηρό λευκό κρασί 400 ml, κρέμα γάλακτος[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό κότσι 2 κρεμμύδια μεγάλα 1/2 καρότο Κρασί Μαυροδάφνη Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο Θυμάρι φρέσκο 2 σκελίδες σκόρδο Λίγο βούτυρο Εκτέλεση[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟι ψησταριές της Σεγκόβια (asadores) είναι φημισμένες: καθεμία έχει το δικό της ξυλόφουρνο, όπου ψήνονται τα lechones, τρυφερά και πεντανόστιμα γουρουνάκια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 4 άτομα 1.200 γρ. κρέας μοσχαρίσιο χωρίς κόκαλο σε κομμάτια 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2-3 σκελίδες σκόρδο 400 γρ. ντοματάκια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌλη η μαγεία (και η δυσκολία) του συνδυασμού βρίσκεται στο συντονισμό των υφών: τα κομμάτια του κρέατος χρειάζονται οπωσδήποτε τον ίδιο χρόνο ψησίματος με τη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣκόρδο και sherry αποτελούν τα sine qua non υλικά κάθε καθαρόαιμου Iσπανού . Συνδυασμένα εδώ με μοσχαρίσιο φιλέτο , μεταφέρονται από το παραδοσιακό tapas bar[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 8-10 άτομα 2 φύλλα σφολιάτας Ελαιόλαδο για τα φύλλα και το ταψί 1 ½ κιλό αρνί μπούτι σε κομματάκια 5 κρεμμύδια μέτρια σε φέτες 2 φλιτζ. τυρί[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 2 κιλά κρέας αρνίσιο ή χοιρινό χωρίς κόκκαλα 4 κρεμμύδια ξηρά , ψιλοκομμένα 1 κουταλιά σ. πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά σ. ρίγανη αλάτι, πιπέρι 1 μικρή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑπό το βιβλίο «Ο σέντερ φορ δολοφονήθηκε το σούρουπο»: Η συνταγή αυτή χαρακτηρίζει τον Καρβάλιο, εφόσον συνδυάζει την αγάπη του για την παραδοσιακή καταλάνικη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 500 γρ. χοντρά, χωριάτικου τύπου λουκάνικα (κατά προτίμηση γερμανικά) 400 γρ. πολτό ντομάτας (από κουτί ή σπιτικό) 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κ.γ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κ. κιμά γαλοπούλας 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκ. σκόρδο λυωμένες 1 κ.γ. θυμάρι ξερό 1 κ.γ. μπούκοβο 1 κ.γ. κοφτό πάπρικα 1 κ.γ. κίμινο ολόκληρο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 κουνέλι 2 κλαράκια δεντρολίβανου 1 πράσο 3 καρότα 2 κρεμμύδια 2 λίτρα μαυροδάφνη 5 κόκκοι μπαχάρι 1 μασουράκι κανέλας 1 πακέτο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι μουστάρδα 1 κουταλάκι πελτέ λίγο αλατοπίπερο 1 αβγό, χτυπημένο 200 γρ. κολοκυθάκι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami