Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 49 συνταγές
Olla podrida, η «καθολική»: Η όγια ποδρίδα, η κοτόσουπα με διάφορα κρεατικά (είναι αυτό που λέμε εμείς «βραστό»), βασίζεται σε μια πολύ παλιά ισπανική[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΕντυπωσιακό χρωματικό-γεωμετρικό κοντράστ, σε μια πρωτότυπη σύζευξη υφών, αρωμάτων και γεύσεων. Μη μασάτε… Είναι ευκολότερη η συνταγή απ’ ό,τι φαίνεται. Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κ. αλεύρι από σιτάρι (κατά προτίμηση κίτρινο) 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι γάλα ή νερό, όσο πάρει για το σερβίρισμα: φρέσκο βούτυρο και τριμμένη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μεγάλωσε στην Πάρο. Στο νησιώτικο εορταστικό τραπέζι πρωταγωνιστούσε το γεμιστό κουνέλι, το πατούδο: η καλή σχέση με τις παιδικές της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΔιασκευή κυκλαδίτικης συνταγής Υλικά (για 4 άτομα) 1 κουνέλι 2 πράσινα λάχανα 80 γρμ. ζαμπόν Πάρμας 100 γρμ. Λαρδί (μπέικον) 250 γρμ. καρότα 250 γρμ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤα αρώματα που αναδύουν τα ταϋλανδέζικα spare ribs θυμίζουν καλοψημένη μπριζόλα. Όλη η τέχνη του πιάτου βρίσκεται στο ότι το κρέας διατηρεί τη χαρακτηριστική[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Για τη ζύμη: 200 γρ. αλεύρι μαλακό 1 αυγό ολόκληρο 2 κρόκοι αυγού 1 γρ. αλάτι για τη γέμιση 50 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι 50 γρ. κοτ΄πουλο στήθος 50 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ επιτυχία της παρακάτω συνταγής έγκειται στο γεγονός ότι καταφέρνει να δώσει την αίσθηση του Μεξικού, διατηρώντας όμως τις λεπτές γεύσεις της Γαλλίας. Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 4 στήθη κοτόπουλο 100 γρ. γραβιέρα Kρήτης 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι λίγο αλατοπίπερο 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 12 κομμάτια) 12 έτοιμα φύλλα για spring rolls (θα τα βρούμε σε καταστήματα που πουλούν ασιατικά προϊόντα) 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά (για μια γαλοπούλα περ. 4-5 κιλά) 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 250 γρ. κιμά χοιρινό 3/4 φλ.τσ. ρύζι μισοβρασμένο 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 10-12 κάστανα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiPlaneta Samba: Για τους Βραζιλιάνους, το τσουράσκο είναι ξεφάντωμα Το τσουράσκο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Βραζιλία , λόγω του κοινωνικού του χαρακτήρα .[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για τέσσερα άτομα: 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα 400 γρ. κιμά γαλοπούλας 400 γρ. κιμά μόσχου 2 ντομάτες τριμμένες 1 κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3 κλωνάρια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΝα πώς το καρπάτσιο παίρνει άλλη διάσταση με δυνατά αρωματικά contrapunto. Πριν το φάτε, βουτήξτε το στη σάλτσα και μετά στην τραγανή σκόνη. Υλικά (για 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 6 άτομα) 1 1/2 κιλό κρέας αρνίσιο κομμένο σε κομμάτια 1 κ.σ. γλυκάνισο τριμμένο 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο ολόκληρο 4 κ.γλ. πάπρικα 1 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 μερίδες) 3 μεγάλες ντομάτες 125 γρ. ηλιέλαιο 6 σκελίδες σκόρδο 1/2 κόκκινο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 750 γρ. καθαρισμένο αρνίσιο κρέας,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για τη γέμιση 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο 3-4 μπαχάρια ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 1 ποτηράκι λευκό κρασί 4 πράσα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 6 άτομα) 500 γρ. κάστανα βρασμένα (ή έτοιμα προβρασμένα) 1 κόκκινο λάχανο (περίπου 750 γρ.) 125 γρ. λίπος πάπιας ή βούτυρο 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami